Νυχτερινή Αποζημίωση: Άμεση έκδοση ΚΥΑ και αναδρομική καταβολή δικαιουμένων από 1.1.2017 ζητά από ΥΠΕΘΑ-ΥΠΟΙΚ η ΠΟΜΕΝΣ

Νυχτερινή Αποζημίωση: Άμεση έκδοση ΚΥΑ και αναδρομική καταβολή δικαιουμένων από 1.1.2017 ζητά από ΥΠΕΘΑ-ΥΠΟΙΚ η ΠΟΜΕΝΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης για τη νυκτερινή απασχόληση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) κάλεσε τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση της εκτελεστής κοινής υπουργικής απόφασης για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης για τη νυκτερινή απασχόληση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, «μάλιστα αναδρομικά από την 1.1.2017 οπότε και τέθηκε αναδρομικά σε ισχύ το νέο μισθολόγιο (Ν.4472/2017)», επικαλούμενη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, η ΠΟΜΕΝΣ έδωσε στη δημοσιότητα απόφαση του Δικαστηρίου (σ.σ. Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης) -κατόπιν αγωγών που ασκήθηκαν- το οποίο όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «δέχθηκε ότι από τις διατάξεις του νόμου «καθιερώνεται κατά τρόπο ευθύ και άμεσο το δικαίωμα του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυχτερινές ώρες να λάβει την επίμαχη ειδική αποζημίωση», ότι η έκδοση της επίμαχης ΚΥΑ είναι υποχρεωτική και όχι δυνητική για την Διοίκηση και ότι «δεν προκύπτει δυνατότητα μετάθεσης του χρόνου έναρξης καταβολής της επίμαχης αμοιβής»».

«Κατόπιν αυτού, επιδικάζει σε καθένα από τους ενάγοντες το ποσό της νυχτερινής αποζημίωσης σύμφωνα με τις ώρες νυχτερινής εργασίας που εκτέλεσε την διετία 2017 - 2018. Οι αποφάσεις αυτές είναι τελεσίδικες, αφού λόγω ποσού δεν μπορεί να ασκηθεί Έφεση από το Δημόσιο.

Για εμάς, η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ξεκάθαρη και το σκεπτικό της απόλυτα θεμελιωμένο. Το Δημόσιο και τα συναρμόδια Υπουργεία οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση της ΚΥΑ και να καταβάλουν τη νυχτερινή αποζημίωση σε όλους τους στρατιωτικούς, τόσο για τα προηγούμενα έτη όσο και για το μέλλον. Μέχρι τότε όμως, κάθε συνάδελφος δύναται να διασφαλίσει τις αναδρομικές αξιώσεις του, όπως έχουμε κατ' επανάληψη προτείνει ως Ομοσπονδία, μέσα από τις οργανωμένες διεκδικήσεις που έχουμε ξεκινήσει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Η υπουργάρα μάλλον με τα ΟΝΥΠΑΣ, ψάχνει να βρεί την λύση στα νυχτερινά. Νικολάκη σου έχουμε νέα, θα φύγεις νύχτα και χωρίς φεγγάρι, και μάλλον θα σου χρειαστεί κάτι παρόμοιο. Άντε με τον κάθε άκυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το πούμε λίγο διαφορετικά : νηστική αρκούδα δε χορεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα χορεύουν θέλουν δε θέλουν. Κάτι κινήτε επιτελους. Πιεση για την δεύτερη πενταετία αν χρειαστεί πάλι στα πολιτικά δικαστήρια, είναι ψηφισμενη. Μου βρίσκουν χρήματα για εξοπλιστικα δισεκατομμύρια και δεν μπορούν να δοσούν αυτά που χρωστάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή