M1117: Με κάθε επισημότητα η τελετή παραλαβής των πρώτων θωρακισμένων στο 301 ΕΒ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

M1117: Με κάθε επισημότητα η τελετή παραλαβής των πρώτων θωρακισμένων στο 301 ΕΒ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσημη «πρώτη» σε ελληνικό έδαφος για τα νέα θωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης-ανίχνευσης του Ελληνικού Στρατού, καθώς τα M1117 Guardian παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο 301 ΕΒ, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο Ελληνικός Στρατός παρέλαβε σήμερα τα πρώτα 44 τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα αμερικανικής κατασκευής Μ1117 - σε σύνολο 1.200- που θα παραλάβει σταδιακά η χώρα μας μέχρι το επόμενο έτος, δωρεάν από τις ΗΠΑ.

Τα πρώτα 44 οχήματα που παραχωρούνται στον ΕΣ μέσω διακρατικής συμφωνίας έφτασαν επί ελληνικού εδάφους από την Γερμανία προ ημερών ενώ αναμένεται μεγάλη μεταφορά οχημάτων από τις ΗΠΑ και τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού με την Ελλάδα να αναμένεται να παραλάβει συνολικά 1.200 οχήματα του τύπου.

Η τελετή παραλαβής έγινε στο 301 Εργοστάσιο Βάσης στους Αγίους Αναργύρους όπου ήδη το πρώτο όχημα έχει ντυθεί στα ελληνικά χρώματα και φέρει πλήρη οπλισμό. Τα οχήματα αναβαθμίζουν τις δυνατότητες του ΕΣ και αναμένεται να διατεθούν σε μονάδες στον Έβρο και στα νησιά.

Κλικ για μεγέθυνση:

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε δηλώσεις του στην εκδήλωση επανέλαβε την δέσμευση της χώρας του στην ενίσχυση της σύμμαχης χώρας Ελλάδας, και η παροχή αυτών των οχημάτων καταδεικνύει αυτή τη συνεργασία.

«Πρόκειται για μια τεράστια μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού. Τα επόμενα 400 θα σταλούν στις αρχές του 2022 και ακόμα 400 τον επόμενο Οκτώβριο», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι η αξία των συνολικά 1.200 οχημάτων ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. «Μια ισχυρή Ελλάδα είναι μια ισχυρή σύμμαχος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ευχαρίστησε θερμά τον Αμερικανό πρέσβη και ανέφερε ότι τα νέα οχήματα «θα μας προσδώσουν αυξημένη ευελιξία και αμυντικές δυνατότητες, όπως και δυνατότητες ασφαλούς διείσδυσης σε όλους τους τύπους των εδαφών, χαρακτηριστικά ιδιαίτερα χρήσιμα για τη φύλαξη των συνόρων μας. Το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων μας αυξάνεται κατακόρυφα».

«Η διμερής συνεργασία με τις ΗΠΑ βρίσκεται σε σημείο κορύφωσης και αυτή θα ενισχυθεί κι άλλο με περαιτέρω εμβάθυνση, που στόχο έχει τη διασφάλιση της σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή», κατέληξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Τον λόγο πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Πρόκειται για άλλη μια πολύ καλή στιγμή για τον στρατό μας. Οφείλουμε να είμαστε διαρκώς σε καθεστώς επιχειρησιακής εγρήγορσης και το εύρος των αποστολών που μπορούν να εκτελέσουν τα Μ1117 αποτελούν εχέγγυο προς αυτή την κατεύθυνση. Τα οχήματα θα αναβαθμιστούν με νέες προσθήκες οπλικών συστημάτων και δυνατότητες επικοινωνίας», τόνισε ο υπουργός, ευχαριστώντας προσωπικά τον Αμερικανό Πρέσβη και συγχαίροντας όσους ενεπλάκησαν στη διεκπεραίωση αυτής της συμφωνίας.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr - iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ , ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΩ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....Διατηρώ τις αμφιβολίες μου... είπε ο wannabe 4stripes something της μπανανίας. Τι λες βρε παιδάκι μου, να παρουσιασθείς πάραυτα και ασκαρδαμυκτί στο ΓΕΕΘΑ και να παρουσιάσεις τις αμφιβολίες σου σε PPP και να έχεις και τους καφέδες έτοιμους από το γνωστό takeaway του pentagon της Μεσογείων. Θα ακολουθήσει μεγάλη συζήτηση με συμμετοχή όλων των επίδοξων αναλυτών της γύρω περιοχής, pentagon included.

      Διαγραφή