Έβρος: Επιχείρηση διάσωσης 17 Τούρκων-Διώκονται ως «Γκιουλενιστές» (ΦΩΤΟ)

Έβρος: Επιχείρηση διάσωσης 17 Τούρκων-Διώκονται ως «Γκιουλενιστές» (ΦΩΤΟ)

Και οι 17 ήταν σε άθλια κατάσταση λόγω της ταλαιπωρίας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Δεκαεπτά Τούρκοι υπήκοοι εντοπίστηκαν στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης σε νησίδα στο Δέλτα του Έβρου. Πρόκειται για 12 ενηλίκους (8 άνδρες και 4 γυναίκες) και 5 παιδιά, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι φυγάδες από την πατρίδα τους και επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο.

Οι Τούρκοι υπήκοοι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκαν από περίπολο Συνοριακών Φρουρών στην περιοχή Νεραϊδότοπος κοντά στις Φέρες και μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω των καιρικών συνθηκών, παρελήφθησαν σώοι.

Και οι 17 ήταν σε άθλια κατάσταση λόγω της ταλαιπωρίας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ιατρική φροντίδα. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο και θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Αναδημοσίευση: skai.gr - ΦΩΤΟ: Αρχείου

Σύμφωνα με το e-evros.gr:

Οι 17 Τούρκοι φέρεται να είναι προσκείμενοι στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και από ότι φαίνεται διώκονται στην Τουρκία, πέρασαν την 01/12/21 τα σύνορα κοντά στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, στο Υγροτοπικό Πάρκο, προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Ανάμεσά τους ένας δάσκαλος και δημόσιοι υπάλληλοι. Μάλιστα από τα 5 παιδιά τα 2 είναι κάτω των τεσσάρων ετών όπως μεταδίδει το e-evros.gr.

Διεξήχθη από τις αστυνομικές συνοριακές αρχές του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών προσπάθεια για τον εντοπισμό και την περισυλλογή τους κοντά στις όχθες του ποταμού.

Η διαφυγή τους από την Τουρκία σύμφωνα με τον δικηγόρο Άνθιμο Σιδέρη, και η ανάγκη τους να ζητήσουν διεθνή προστασία στην Ελλάδα έχει λάβει έκταση στα κοινωνικά δίκτυα (twitter), ειδικά σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η ελευθερία αυτών των ανθρώπων κινδυνεύει στην περίπτωση που συλληφθούν από την τουρκική συνοριοφυλακή αφού όπως αναφέρθηκε διώκονται ως «Γκιουλενιστές». Η χαμηλότερη ποινή είναι 3 χρόνια φυλάκιση.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από χθες το πρωί στον Έβρο - Πηγή: e-evros.gr:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια