Επίδομα πανδημίας και αύξηση νυχτερινών ΜΟΝΟ για Αστυνομικούς ζητά Βουλευτής-Το ΥΠΕΘΑ ακούει;

Επίδομα πανδημίας και αύξηση νυχτερινών ΜΟΝΟ για Αστυνομικούς ζητά Βουλευτής-Το ΥΠΕΘΑ ακούει;

Την ώρα που οι στρατιωτικοί ακόμα περιμένουν τα οφειλόμενα, αλλά και το ΥΠΕΘΑ έχει διαβιβάσει στο ΥΠΟΙΚ, σχέδιο ΚΥΑ για τον καθορισμό των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, το οποίο όμως εκκρεμεί εξαιτίας της μη επάρκειας των πιστώσεων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ο Βουλευτής ΝΔ Χρήστος Κέλλας ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο Επίδομα για πανδημία και αύξηση νυχτερινών στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με το larissapress.gr:

Συνάντηση για τη στήριξη του έργου των αστυνομικών είχαν ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έθεσε στον Υπουργό σειρά θεμάτων, που απασχολούν το προσωπικό της Αστυνομίας, εστιάζοντας σε οικονομικά ζητήματα. Ειδικότερα, εισηγήθηκε τη χορήγηση επιδόματος για τη συμβολή των αστυνομικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογραμμίζοντας πως, επί δύο χρόνια σχεδόν, έχουν σηκώσει αγόγγυστα το βάρος των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων υγειονομικής προστασίας, επιπλέον των καθηκόντων τους, θέτοντας τους εαυτούς τους σε πρόσθετο κίνδυνο, χωρίς καμία απολαβή. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη αναγνώρισης των πρόσθετων ωρών νυχτερινής εργασίας των αστυνομικών και στην αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία. Σημειωτέον, ότι η καθαρή αποζημίωση για 8ωρη νυχτερινή εργασία ανέρχεται καθαρά σε 18 ευρώ.

Ο Υπουργός συνηγόρησε στην αύξηση των ωρών νυχτερινής εργασίας και ανέφερε πως αναμένει την έγκριση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Πρόσθεσε, δε, ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος για την πανδημία στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Εδώ κοιτάνε πως να κόψουν ακόμα και τα ρεπό απ'τις υπηρεσίες,στα λεφτά θα κολλήσουν??!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κόψουμε από μόνοι μας τις υπηρεσίες...να δούμε τί θα γίνει....θα αναγκαστούν να πληρώσουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το επίδομα πανδημιας σας πειραξε;ποσα πηρατε τα τελευταία 2 χρόνια σε επιδόματα;κ για τον Έβρο, κ κάτι αλλά.... Η αστυνομία τίποτα. Εσείς μαλώνετε μεταξυ σας στα στρατόπεδα κ η ΕΛ. ΑΣ σκοτώνεται με τα καθάρματα. Μην συγκρίνεται ανόμοια πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή