Συνάντηση Α/ΓΕΣ με Δήμαρχο Πύργου: «Η ΣΕΤΤΗΛ δεν μετακινείται αλλά θα αναβαθμιστεί»

Συνάντηση Α/ΓΕΣ με Δήμαρχο Πύργου: «Η ΣΕΤΤΗΛ δεν μετακινείται αλλά θα αναβαθμιστεί»

Μετά τη σωρεία ανησυχητικών φημών που θέλουν τη ΣΕΤΤΗΛ να απομακρύνεται από τον Πύργο, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συναντήθηκε με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση όπου και πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Πεντάγωνο για το μείζον αυτό θέμα. Το αποτέλεσμα της συνάντησης όχι μόνο ανέτρεψε κάθε φημολογία αλλά είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον και την ενίσχυση της ΣΕΤΤΗΛ.

Παρόντες σε αυτή την ευρεία σύσκεψη στο Πεντάγωνο, ήταν κι ο Διευθυντής Τεχνικού του ΓΕΣ, Υποστράτηγος Χαράλαμπος Στελιανός κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Μετά την συνάντηση, ο δήμαρχος Πύργου δήλωσε: «Προκαλέσαμε αυτή την κορυφαία σύσκεψη, διότι υπήρξαν φήμες περί επικείμενης μετακίνησης της ΣΕΤΤΗΛ και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και στους εργαζόμενους και στην τοπική κοινωνία. Ο Αρχηγός του ΓΕΣ όμως ήταν απόλυτος: Η ΣΕΤΤΗΛ δεν μετακινείται αλλά θα αναβαθμιστεί».

Ο κ. Αντωνακόπουλος, επιπλέον μετέφερε προς τον κ. Λαλούση τα αιτήματα του Συλλόγου εργαζομένων της ΣΕΤΤΗΛ, τα οποία είναι πολύ ρεαλιστικά. Δηλαδή να αναβαθμιστεί σε ΚΕΚ, να δίνει τίτλους σπουδών, καθώς και άλλα ζητήματα.

«Εμείς με τη σειρά μας, δεσμευτήκαμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να βελτιώσουμε το δρόμο που διέρχεται έμπροσθεν του στρατοπέδου και γενικώς να έχουμε μια συνεργασία υποβοήθησης αυτής της σπουδαίας δομής της πόλης μας» συνεχίζει ο κ. Αντωνακόπουλος. «Μην ξεχνάμε ότι η ΣΕΤΤΗΛ είναι από τα πιο ιστορικά στρατόπεδα της χώρας. Έχει τεράστιας αξίας υποδομές, έχει περάσει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος από εκεί, και αυτή την ώρα έχει πάνω από 70 μόνιμους εργαζόμενους ενώ προσπαθούμε και να αυξηθεί ο αριθμός των στρατιωτών που κάνουν τη θητεία τους σε αυτή. Επίσης είναι μια καλή μετάθεση για τα παιδιά της Ηλείας και του Πύργου».

Μπροστάρης στις κινητοποιήσεις

Αναφερόμενος στις «περιπέτειες» της ΣΕΤΤΗΛ, ο δήμαρχος Πύργου ανέτρεξε και σε παρελθοντικές καταστάσεις που πάλι ήθελαν το στρατόπεδο να κλείνει. Τότε μάλιστα ήταν μπροστάρης στους αγώνες των εργαζομένων. «Επ’ ουδενί δεν πρέπει να αφήσουμε να φύγει η ΣΕΤΤΗΛ από τον Πύργο. Αυτή την εκτίμηση έχω από τότε που ήμουν βουλευτής κι είχε κινδυνέψει και παλιά να πάει το Κέντρο στην Πάτρα. Τότε κάποιοι «σφύριζαν» αδιάφορα σ’ αυτό το ενδεχόμενο γιατί δεν τη θεωρούσαν απαραίτητη δομή στην πόλη! Μπορούν λοιπόν όλοι αυτοί να μας απαντήσουν τι άλλα σπουδαία έχει ο Πύργος; Μια άλλη δομή με 70 εργαζόμενους και 150 άτομα στρατιωτών και εφέδρων;».

ΠΗΓΗ: otavoice.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Έταξε ο ...άσχετος ... (όλοι ξέρουν ότι είναι το πόσο.... ικανός Α/ΓΕΣ είναι!!!!! χαχαχαχα) και που αναμένει την 16η Γενάρη για να πάει ...στο χωριό του.... ότι το στρατόπεδο δεν θα φύγει.... και οι άλλοι .... τον πίστεψαν...ακριβώς αυτό.... υποκρισία από τη μια.. και ακούω αυτά που θέλω να ακούσω.. από την άλλη... κατά τα άλλα η ΣΕΤΤΗΛ είναι μια καλή μετάθεση για τα παιδιά μας...ΕΛΛΑΔΑΡΑ το μεγαλείο σου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή μετά της 16, εκτός από επίτιμος δημότης, επίτιμος αρχηγός, επίτιμος πολίτης, επίτιμος εργένης, επίτιμος ανώτατος, επίτιμος απόστρατος, επίτιμος μέλος στα ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα βοήθεια μας, επίτιμος, επίτιμος...... βάλε ότι θέλεις, θα βάλει υποψηφιότητα και για επίτιμος δήμαρχος; Ε όχι αυτό με ξεπερνά ως επίτιμο άνθρωπο, ως επίτιμο πρώην ΕΠΟΠ, ως επίτιμο πρώην ΕΜΘ, ως επίτιμο πρώην απόφοιτο ΑΣΕΙ, ως επίτιμο πρώην απόφοιτο ΑΣΣΥ ως επίτιμο πρώην ΟΒΑ, ως επίτιμο πρώην στρατιώτη, ως επίτιμο πρώην ΚΨΜιτζή, ως επίτιμο γενικά.
      Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο επίτιμος καινούριος χρόνος.

      Διαγραφή