Αδικία με την εξαίρεση ΥΓ στελεχών ΕΔ των ΣΤΕΠ από την Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση

Αδικία με την εξαίρεση ΥΓ στελεχών ΕΔ των ΣΤΕΠ από την Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση

ΦΩΤΟ: Το ΣΤΕΠ (Σταθμός Επανακτησίμων) της ΣΜΥ (ΠΗΓΗ)

Σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ν.4872/2021 (Α'247) εγκρίθηκε η καταβολή, για το έτος 2021, έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, στο πάσης φύσεως ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό το οποίο υπηρετεί στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ) (συμπεριλαμβανομένων του ΝΙΜΤΣ και των ΚΙΧΝΕ) και στα υγειονομικά στελέχη των ΕΔ, τα οποία έχουν διατεθεί σε εμβολιαστικά κέντρα και δομές υγείας, ΟΧΙ όμως στο προσωπικό που υπηρετεί στα ΣΤΕΠ (Σταθμοί Επανακτησίμων).

Αν και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είχε ταχθεί υπέρ της παροχής του έκτακτου επιδόματος σε όλα τα ΥΓ στελέχη, καθώς το ίδιο είχε ζητήσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), ωστόσο εισακούστηκαν ως ένα βαθμό, αφού όπως μας μεταφέρεται το πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί σε ΣΤΕΠ, δεν θα λάβει το υπόψη επίδομα, αν και δίνουν καθημερινή μάχη με τον κορονοϊό.

Τα ΣΤΕΠ ανήκουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και συγκεκριμένα στην κατηγορία των Κέντρων Υγείας αφού νοσηλεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ασθενείς. Σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών και λοιπό στρατιωτικό προσωπικό έχουν νοσηλευθεί κατά καιρούς και συνεχίζουν να νοσηλεύονται με covid-19 στα ΣΤΕΠ.

Ύστερα από τα παραπάνω, το ΥΠΕΘΑ, πρέπει να επανέλθει και να επιμείνει προς το ΥΠΟΙΚ να επανεξετάσει το θέμα προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη αδικία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια