Αντιπροσωπεία στελεχών του ΕΣ εξοικειώνονται με τα M-1117 στην Γερμανία (ΦΩΤΟ)

Αντιπροσωπεία στελεχών του ΕΣ εξοικειώνονται με τα M-1117 στην Γερμανία (ΦΩΤΟ)

Όπως δημοσίευσε την Πέμπτη (4-11-2021) η 21st Theater Sustainment Command του Αμερικανικού στρατού, στελέχη του Ελληνικού Στρατού μετέβησαν στη Γερμανία, στο Kaiserslautern, για εξοικείωση με τα θωρακισμένα οχήματα Μ1117 Guardian, τα οποία θα προμηθευτεί σύντομα ο Ελληνικός Στρατός.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Ελληνικός Στρατός πρόκειται να προμηθευτεί περίπου 1200 M1117 Guardian ως EDA (πλεονάζων αμυντικό υλικό) από τον Αμερικανικό Στρατό σε αρκετά χαμηλή τιμή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του M1117 Guardian:

Βάρος: 13.410 κιλά

Μήκος: 6 μέτρα

Πλάτος: 2,56 μέτρα

Ύψος: 2,6 μέτρα

Κινητήρας: Cummins 6CTA8.3, 280 ίππων

Αυτονομία: 644 χλμ με ταχύτητα 64 χλμ/ώρα

Μέγιστη ταχύτητα: 110 χλμ/ώρα

Το όχημα μπορεί να διέλθει υδάτινο κώλυμα βάθους 1,5 μέτρου, να αναρριχηθεί σε έδαφος με κλίση 60%, να κινηθεί σε πλευρά με κλίση 30% και να υπερβεί κάθετο εμπόδιο ύψους 1,6 m. Επιπλέον, το όχημα είναι ανθεκτικό σε νάρκες με βάρος μέχρι τα 5 κιλά καθώς και θραύσματα οβίδων πυροβολικού 155 mm που εκρήγνυνται 15 μέτρα πάνω από το όχημα.

Αναφορικά με τον οπλισμό του, αναμένεται να είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο και πολυβόλο βομβίδων Mk 19 των 40 mm. Αξίζει να σημειωθεί πως δημοσιεύματα αναφέρουν πως πιθανό τα M1117 να ενισχύσουν την αποστολή των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων στο Μάλι.

ΠΗΓΗ: defenceredefined.com.cy

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Μάλιστα, εξοικείωση σε οχήματα που θα παραλάβουμε, στην Γερμανία, με πιο σκεπτικό άραγε; Ταξιδακι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στην υγεία μας. Λες και δεν μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα. Και από ότι βλέπω όλα τα νέα παιδιά, φρέσκες φάτσες, όχι τίποτα πάλιουρες και παππούδες με άσπρα μαλλιά και μερικά κιλακια παραπάνω. Αυτός ο ΣΞ, πρωτοτυπεί συνεχώς και καθε μέρα μας εκπλήσσει. Πλέον όλα τα περιμένουμε από αυτές τις ηγεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να υποθέσω ότι έχεις ψυχολογικά θέματα; Τι ήθελες να στείλουν τεχνίτες που ετοιμάζονται να βγουν στην σύνταξη ; Μάλλον δεν είσαι στρατιωτικός, το σύνολο των απόψεων σου είναι για γέλια

      Διαγραφή