Συνδικαλισμός ΕΛ-ΑΣ: Τα …νούμερα των «Ράδιο Αρβύλα» και οι παλινωδίες της Διοίκησης!!!

Συνδικαλισμός ΕΛ-ΑΣ: Τα …νούμερα των «Ράδιο Αρβύλα» και οι παλινωδίες της Διοίκησης!!!

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Το είδαμε και αυτό: Συνδικαλιστής των Ειδικών Φρουρών έγινε θέμα στην σατυρική εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα». Είχαμε ήδη γράψει για την τραγική εικόνα, που παρουσιάζεται στους δέκτες των τηλεοράσεων με κάποιους συνδικαλιστές, οι οποίοι σαν αποκλειστικοί «συνεργάτες» ιδιωτικών καναλιών, εκφράζονται με ασχετοσύνη και απρεπή τουλάχιστον φρασεολογία «επί παντός επιστητού» και ενίοτε πέραν των συνδικαλιστικών αρμοδιοτήτων τους, ασκώντας πολιτική, παραβιάζοντας την αρχή της «πολιτικής ουδετερότητας» και προκαλώντας την αγανάκτηση πολλών. Σε κάποιες περιπτώσεις δείχνουν να «κοιμούνται όρθιοι» μπροστά στον τηλεοπτικό φακό (φαίνεται να κουράστηκαν από τους προβολείς και την πολύωρη και συχνή παρουσία στα παραθυράκια των καναλιών, αφού από την υπηρεσία έχουν πάρει-καταχρηστικά αν όχι παράνομα ελλείψει εξουσιοδοτικού ερείσματος- απαλλαγή). Με αποτέλεσμα να γίνουν τελικά… νούμερο των «Ράδιο Αρβύλα»!!!

2. Η εικόνα εμφανίζεται χειρότερη με τους πρώην Ειδικούς Φρουρούς (Ε.Φ.) και Συνοριακούς Φύλακες (Σ.Φ.), οι οποίοι, ενώ έχουν ενταχθεί στο αστυνομικό προσωπικό, εξακολουθούν να λειτουργούν ξεχωριστά Σωματεία. Οι ίδιοι εμφανίζονται να εκπροσωπούν την ΕΛ-ΑΣ και το σύνολο των αστυνομικών, στρεφόμενοι ενίοτε εναντίον των εκπροσώπων της Π.Ο.ΑΣ.Υ, προκαλώντας σύγχυση και προβάλλοντας μια αρνητική εικόνα για τον Αστυνομικό Θεσμό.

3. Και αυτό γιατί έγινε το λάθος να τους επιτραπεί αυτό (να εγγράφονται δηλ οι εντασσόμενοι στο αστυνομικό προσωπικό στα Σωματεία Ε.Φ. και Σ.Φ) με το άρθρο 18 παρ.4 του ν. 3938/2011. Εφόσον δεν θεσπίζονταν η εν λόγω ρύθμιση-εξαίρεση, θα εγγράφονταν στις οικείες ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων, αφού εντασσόμενοι στο αστυνομικό προσωπικό ισχύουν και για αυτούς οι αντίστοιχες (οικείες) διατάξεις και δεν θα υπήρχε σήμερα το εν λόγω πρόβλημα.

4. Το ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με την τροποποίηση της παραγράφου 4 του άρθρου 18 του ως άνω νόμου, ώστε να ορίζει, ότι οι εντασσόμενοι στο αστυνομικό προσωπικό Ε.Φ. και Σ.Φ. δύνανται να μετέχουν (εγγράφονται) μόνο στις οικείες ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων. Το πρόβλημα είναι ότι, οι αρμόδιοι να θεσμοθετήσουν τη λύση του προβλήματος, δεν μπορεί να «αποβάλλουν» τον ιό του «λαϊκισμού», όπως έδειξε η παλινωδία τους στο θέμα του εξορθολογισμού των συνδικαλιστικών αδειών και του ενιαίου ψηφοδελτίου!!! Δυστυχώς!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια