Αναδρομικά: Η ώρα της Εφορίας για τους συνταξιούχους - Πόσο φόρο θα πληρώσουν (BINTEO)

Αναδρομικά: Η ώρα της Εφορίας για τους συνταξιούχους - Πόσο φόρο θα πληρώσουν (BINTEO)

Ενεργοποιήθηκε από την ΑΑΔΕ η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη φορολόγηση των αναδρομικών που έχουν λάβει οι συνταξιούχοι το 2019 - Η γνωστή φοροτεχνικός κυρία Φιλοθέη Μακριδάκη μίλησε για το πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά ποσά

Έφτασε η ώρα της Εφορίας για τα αναδρομικά ποσά συντάξεων που έλαβαν οι συνταξιούχοι το 2019.

«Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε την ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής των αναδρομικών ποσών με βάση τα ηλεκτρονικά αρχεία αποδοχών/συντάξεων έτους 2021» επισημαίνει η κυρία Μακριδάκη.

Έτσι, «όσοι συνταξιούχοι εισέπραξαν αναδρομικά το 2019 καλούνται να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση καταβάλλοντας και τον αναλογούντα φόρο που θα προκύψει. Η τροποποιητική δήλωση υποβάλλεται για κάθε έτος που αφορούν τα αναδρομικά» ανέφερε η φοροτεχνικός.

Τα ποσά των αναδρομικών έχουν προ συμπληρωθεί από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στην ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet.

«Με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης θα εκδίδεται αυτόματα νέο εκκαθαριστικό σημείωμα με το ποσό του φόρου» επισημαίνει η κυρία Μακριδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα ποσά που εισέπραξαν αναδρομικά οι συνταξιούχοι επιβάλλονται φορολογικοί συντελεστές που ξεκινούν από 22% και φθάνουν έως 45%, ενώ στην περίπτωση που τα συνολικά εισοδήματα των φορολογουμένων υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ, στα ποσά των αναδρομικών επιβάλλεται και ειδική εισφορά αλληλεγγύης (EEA).

«Oι τροποποιητικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι και το τέλος του έτους, ενώ ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου του 2022» κατέληξε η φοροτεχνικός.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Προς ΣΤΑΡΑΤΑΛΟΓΙΑ: Καλημέρα, μήπως έχετε κάποια ενημέρωση, πότε θα αναρτηθούν απο τον ΕΦΚΑ, τα μήνιαια ενημερωτικά σύνταξης μηνός Νοεμβρίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας! Αναμένονται από στιγμή σε στιγμή... Μόλις αναρτηθούν θα κάνουμε σχετική ανακοίνωση

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ! Πάντα παρέχετε στους αναγνώστες σας άμεση και ουσιαστική ενημέρωση!!

      Διαγραφή
    3. Δεν το έχουν αναρτήσει ακόμη γιατί οι αντιδράσεις από το κατ' επανάληψη σοκ των συνταξιούχων θα είναι τεράστιες. Όπως και να χει όμως δεν μπορούν να κρυφτούν, σήμερα, αύριο ή Σ.Κ. θα το αναρτήσουν που θα πάει.

      Διαγραφή
  2. Έως Ώρα 12.47 της 3/11 δεν έχει αναρτηθεί το ενημερωτικό Νοεμβρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ενημερωτικό κύριας σύνταξης Νοεμβρίου ν αναμένουμε να αναρτηθεί εντός του πρώτου 15νθημερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aπαντηση στο σχολιο 4 Νοε 8:59 π.μ.: Οταν ξεκινησε η εφαρμογη του νομου 4387/16 (ν. Κατρουγαλου) η τοτε κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναρτησε ΠΟΤΕ τα μηνιαια ενημερωτικα. Μαλιστα ο Πετροπουλος μας κοροιδευε και απο πανω. Τα μην. ενημερωτικα αναρτηθηκαν απο την παρουσα κυβερνηση. Επισης το ποσο που αναλογουσε στη προσωπικη διαφορα ειχε καταργηθει με νομο απο τον ΣΥΡΙΖΑ (βαζοντας βεβαια ενα πλαφον η μειωση
    να μην υπερβαινει το 18% της συνταξης). Οταν ο Μητσοτακης τοτε ειχε φερει τροπολογια στην βουλη να μην καταργηθει η Πρ. Διαφ., για να μην μειωθουν και αλλο οι συνταξεις, αυτη δεν εγινε δεκτη και Τσιπρας αντι για απαντηση γελουσε. Πριν τις εκλογες του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ με την ψηφο σχεδον ολων τον κομματων ακυρωσε το κοψιμο της προσωπικης διαφορας. Τελος ο νομος 4670/2020 (ν. Βρουτση) βελτιωσε οσο μπορουσε την κατασταση. Καποιοι πηραν αυξησεις, καποιοι αλλοι μειωσαν την προσωπικη διαφορα εξ ισου σημαντικο και αυτο, διοτι μαλλον εχουμε ξεχασει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ την ειχε καταργησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Για Πέμπτη, Νοεμβρίου 04, 2021 1:08:00 μ.μ.) Τι έγραψα εγώ και τι απαντάς εσύ, προφανώς επειδή δεν σου άρεσε η λέξη κρυφτούν, η οποία δεν έκρυβε κανένα υπονοούμενο περί κυβερνήσεως αλλά αναφερόταν στον ΕΦΚΑ. Επειδή όμως μπήκες στον κόπο και ανέλυσες τα της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τούτο μόνον έχω να πω, ένα μάτσο χάλια αμφότεροι, εκ του πονηρού όλες τους οι τάχα διορθώσεις, αν είσαι συνταξιούχος των ΕΔ ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ και ξέρεις επίσης σε τι μεγάλη εκτίμηση έχουμε τον κατρούγκαλο και τον βρούτση.

      Διαγραφή
    2. (Για 04 Νοε 2021, 1:08 μ.μ.) Το θεμα ειναι μεγαλο. Σε καποια πραγματα δεν θα διαφωνησω μαζι σου. Οποτε τα υπολοιπα δηλαδη αφ' ενος το θεμα των συνταξεων αφ' ετερου τις ''λεπτομερειες'' ασ' τα αφησουμε.

      Διαγραφή