Αναφορά Αξιωματικού ε.α. προς ΥΕΘΑ για χορήγηση έκτακτου μερίσματος από ΜΤΝ

Αναφορά Αξιωματικού ε.α. προς ΥΕΘΑ για χορήγηση έκτακτου μερίσματος από ΜΤΝ

Α Ν Α Φ Ο Ρ Α
(ΚΔΔ/σίας Ν. 2690/99 αρθ. 27, Σύνταγμα αρθ.10 παρ. 1)

Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου,
Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού

Π Ρ Ο Σ

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Τελευταία περιήλθε εις γνώση μου ότι το ΔΣ/ΜΤΝ αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίαση του να χορηγήσει έκτακτο μέρισμα για τα Χριστούγεννα 2021, στους Μέτοχους-Μερισματούχους του Ταμείου.

Με βάση τον ισχύοντα Νόμο του ΜΤΝ, όπως ορίζεται στο άρθρο 61 του Ν.5481/1932, το οποίο τροποποιήθηκε με το άρθρο 37 Α.Ν. 1005/1937 (ΦΕΚ Α'520), το Ταμείο δύναται μετά από έγκριση του ΥΕΘΑ, να χορηγήσει έκτακτο επίδομα, στους μετόχους-μερισματούχους του, κατά το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Είναι γνωστή σε Σας η τραγική οικονομική κατάσταση των αποστράτων, καθώς εκτός των τεραστίων μειώσεων στις συντάξεις τους, τους έχουν κοπεί και τα Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων...

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό έγγραφο:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Πως μας κατάντησε αυτή η ζωή ρε παιδιά;
    Να παρακαλάμε.
    Εμείς που κάποτε ειμασταν υπόδειγμα για την κοινωνία.
    Ε ρε κατάντια.
    Ας ρηξουν μια ματιά και αυτοί που πρέπει (πολιτικοί) και σε μας που πάλευαμε μια ζωή παίρνοντας μεταθέσεις από δω και από κει μεγαλωντας αξιοπρεπώς τα παιδιά μας.
    Τώρα ούτε αυτά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι........
    Ρε που καταντησαμε να παρακαλάμε να μας δώσουν μέρισμα.......
    Πόσο ποιο χαμηλά να πέσεις???
    Μάλλον πόσο ποιο χαμηλά να σε ρίξουν????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς μας θεωρούν δεδομένους όλοι σχεδόν οι Πολιτικοί, μιας και γνωρίζουν και το εκμεταλλεύονται,ότι αρκετοί Στρατιωτικοί ε.ε και ε.α, με χαμηλές ηθικές αντιστάσεις και αξίες ζωής, περιφέρονται γύρω απ αυτούς για μια προσωρινή θέση εξουσίας!!!.
    Επίσης πολύ λίγοι Πολιτικοί ενστερνίζονται και αγνοούν, ότι η Ελλάδα 10- πλασιάστηκε από την ιστορική επέτειο των 200 ετών της απελευθέρωσης και ίδρυσης του Νεοελληνικού κράτους, χάρις στο αίμα των Στρατιωτικών παρά τα τραγικά και ολέθρια λάθη των Πολιτικών, όπως αυτά έχουν καταγραφεί ιστορικά.
    Οι εκλογές όμως πλησιάζουν οσονούπω και οι δεδομένοι οικονομικά εξαθλιωμένοι πληβείοι τους......στις όποιες καταμετρήσεις τους συνεχώς και δυστυχώς για αυτούς ......μειώνονται δραματικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά μην τον παρακαλάμε σαν επαίτες ας κόψει τον παράνομο 4093/12 που μας κοροϊδεύει τόσο καιρό και να δώσει αναδρομικά οτι δικαιούμαστε και δεν θέλουμε φιλοδωρήματα. Κε Σταμάτη σας είχα για ποιο μάχιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΤΣ;;;;...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς 7:41:00
    Γιατί θα σε χαλάσει δηλαδή????
    Αν έχουν αυτή την δυνατότητα γιατί να μην δώσουν????
    Γιατί από αυτούς που μας κυβερνούν μην περιμένεις ευρώ τσακιστο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σχετικα με την καταβολη μερισματος επιπλεον το νομικό καυθεστος ΜΟΝΟ του ΜΤΝ και ΜΤΑ προβλεπει .ΟΧΙ του ΜΤΣ εδω και χρονια επρεπε νο ΜΤΣ να αλλαξει η να προσθεσει ωστε και νομικα να μπορει να δωσει . Εχω μελετησει και για τα 3 μτ το νομικο καθεστως απο την θεση που ημουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά θα δώσουν η όχι??
    Κάποια επίσημη ανακοίνωση από τα ΜΤ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή