Μη Καταβολή Αποζημίωσης Υπηρεσιών Αργιών για 2018 και 2021 (έως Οκτώβριο) στο προσωπικό ΣΞ

Οικονομική Αποζημίωση Εκτέλεσης Υπηρεσιών Αργιών 2021-Έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. προς ΠΟΜΕΝΣ και Βουλευτές Δωδεκανήσου

Σας γνωρίζουμε και σύμφωνα με το (α) σχετικό [Φ.845/54/221191/Σ.5446/17 Δεκ. 2015/ΓΕΕΘΑ/Γ' ΚΛΑΔΟΣ/Γ3], ότι προβλέπεται η καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης του προσωπικού που εκτέλεσαν υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές, καθώς και τις επίσημες κατά τόπους αργίες.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου έχει αναδείξει το θέμα πολλάκις φορές και είδαμε με ιδιαίτερο προβληματισμό και δυσαρέσκεια ότι η πληρωμή 24ωρων υπηρεσιών αργιών του προσωπικού δεν έχει υλοποιηθεί καθόλου για όλο το έτος του 2018,και για το έτος 2021έως τον Οκτώβριο του 2021 σύμφωνα με τα όσα ορίζει το (α) όμοιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά το έτος 2019-2020και το πρόβλημα επιλύθηκε μετά από έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (ΕΣΠΕΕΡ) και τις καταθέσεις σχετικών Ερωτήσεων στη Βουλή με Αρ. Πρωτ.: 6645/από το 22-03-2019 από τον Βουλευτή Ν.Δ Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΥΕΘΑ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ] επίσης, με Αρ. Πρωτ.: 6980/01-06-2020 από τον Πρόεδρο Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο Κυριάκο και Βουλευτή Ελληνικής Λύσης κ. Αντωνίου Μυλωνάκη με Αρ. Πρωτ.: 7786/05-07-2021.

Ωστόσο όμως η παραπάνω καταβολή αποζημίωσης του προσωπικού του ΣΞ, θα έπρεπε να είχε διατεθεί και για όλα τα έτη, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχουμε ενημερωθεί εάν έχουν γίνει ενέργειες, βέβαια σεβόμαστε την προσπάθεια του κ. Υ.ΕΘ.Α. για την ενίσχυση του προϋπολογισμού του Γ.Ε.Σ. με την καταβολή οικονομικής αποζημίωσης που υλοποιήθηκε τον μήνα Αύγουστο που μας πέρασε (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Για ακόμη μία φορά το προσωπικό του Σ.Ξ. υφίσταται άλλη μία κατάφωρη αδικία έναντι της Π.Α. και του Π.Ν. που αφορά την καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης 24ώρων υπηρεσιών αργιών. Για να ανταπεξέλθουν τα στελέχη σε όλο αυτό το πλέγμα των υποχρεώσεων εκτελούν αρκετές υπηρεσίες ανά μήνα μακριά από τις οικογένειες τους και εργάζονται πέραν του προγράμματος ωρών υπηρεσίας και εκπαίδευσης, επίσης σε ημέρες Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Πάσχα. Αντί η Κυβέρνηση να ανταμείψει τα στελέχη για τις ατελείωτες υπηρεσίες που προσφέρουν στην Πατρίδα, αδυνατεί για ακόμη μία φορά να καταβάλλει τις αποζημιώσεις των 24ώρων υπηρεσιών που εκτελούνται του Σ.Ξ.

Ευελπιστούμε να εισακουστούμε στο εν λόγω σοβαρό θέμα και να δοθεί άμεσα λύση ώστε, να ξεκινήσει και πάλι η πληρωμή 24ώρων υπηρεσιών αργιών του έτους 2021 και να λάβουν αναδρομικά του έτους 2018.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου παραμένει πιστή στην διάθεση των συναδέλφων, ώστε να αναδείξει κάθε πρόβλημα και αδικία για να προβεί σε κάθε διεκδίκηση και επίλυση υπέρ του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο να προβεί στις όποιες ενέργειες για την διόρθωση αδικίας και διαχωρισμού που υφίσταται το Στρατιωτικό προσωπικό του Σ.Ξ. έναντι του Π.Ν. και Π.Α.

Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια