Ενώσεις Στρατιωτικών: Ασχοληθείτε με τα άλυτα ασφαλιστικά θέματα στελεχών ΕΔ-Όχι στο «Διαίρει και Βασίλευε»

Ενώσεις Στρατιωτικών: Ασχοληθείτε με τα άλυτα ασφαλιστικά θέματα στελεχών ΕΔ-Όχι στο «Διαίρει και Βασίλευε»

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας-Εστάλη με email:

Εδώ και χρόνια οι Ενώσεις ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία στην εκπροσώπηση των στελεχών των ΕΔ της χώρας. Είναι μια διαμάχη που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Αυτό αν μη τι άλλο ενοχλεί τα στελέχη που βλέπουν τους εκπροσώπους τους να αλληλοκατηγορούνται.

Κύριοι δεν είναι αυτός ο ρόλος σας ούτε αυτή η αποστολή σας. Αν δεν μπορείτε ούτε να συζητήσετε τουλάχιστον μην εκτίθεστε δημοσίως. Την φράση Διαίρει και βασίλευε δεν την έχετε ακουστά?

Αυτή την ενέργεια που ξοδεύετε και τι πάθος που επιδεικνύεται σε αυτή την διαμάχη θα θέλαμε να την εξαντλήσετε αλλού. Εκεί όπου έχετε μείνει μετεξεταστέοι ή καλύτερα στην ίδια τάξη θα λέγαμε.

Στα άλυτα επί δεκαετίας Ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν τα στελέχη των ΕΔ μετά από την ψήφιση του Ν.3865/2010.

Τί έργο έχετε να επιδείξετε σε αυτό τον τομέα? Ποιες οι επιτυχίες σας?

Είναι για πρώτη φορά καταγεγραμμένα στο σχετικό έγγραφο της ΓΔΟΣΥ εδώ και περίπου δύο χρόνια. Μια ευκαιρία που δεν εκμεταλλευτήκατε όπως φαίνεται έως σήμερα εκ του αποτελέσματος. Είναι η πρώτη φορά που αποτυπώθηκαν στο σύνολο τους μέσω της ΓΔΟΣΥ από το Υπουργείο, που σημαίνει τουλάχιστον αναγνώριση τους από αυτό.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται (20) μήνες από την δημοσίευση του χωρίς καμία από τίς προτάσεις του εγγράφου να έχει επιλυθεί.

Για αυτά τα θέματα θα πρέπει να απολογείστε αφού δεν βλέπουμε να έχετε φέρει σε δύσκολη θέση κανέναν από τους αρμόδιους με συντονισμένες ενέργειες όπως θα έπρεπε. Η παραπάνω επιστολή που θα έπρεπε να  αποτελεί άσσο στο μανίκι σας μένει έως σήμερα ανεκμετάλλευτη. Γιατί κύριοι? Μήπως θα έπρεπε άμεσα να ενεργοποιηθείτε και να πιέσετε σε κάθε κατεύθυνση. Αυτά απασχολούν σήμερα τους συναδέλφους.

Και εσείς αντί να ασχολείστε με αυτά τα θέματα που επείγουν, έχετε εμπλακεί σε μια ατέρμονη διαμάχη χωρίς νικητή παρά μόνο με ηττημένους που είναι τα ίδια τα στελέχη.

Σταματήστε άμεσα τους διαξιφισμούς πριν είναι αργά και αδράξτε την ευκαιρία.

Με τιμή Κ.Γ.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. To διαιρει και βασιλευε εχει ηδη γινει πριν απο χρονια οταν διεσπασαν στρατιωτικους σε ....αποστρατους και...εν ενεργεια με αποτελεσμα ο κοπος στερησεων των ενεργεια να φανει μολις αποστρατευονται που ζητανε με αναφορα παραμονη εως τα 60 ετη.
    Κλεισιμο ενωσεων εν ενεργεια και συστρατευση με απόστρατους που εχουν τα χερια λυμενα και μπορουν να μιλησουν.Βλεπουμε ΠΟΜΕΝΣπου ανηκει στην ΝΔ να συνομιλει με Συριζα ενω ΠΟΕΣ που ανηκει σε Συριζα να συνομιλει με ΝΔ αποσκοπωντας οι Προεδροι σε προσωπικο μελλοντικο οφελος υποψηφιοτητας στα κομματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως έχω γράψει και πιο παλιά, δυστυχώς σχεδόν όλοι από τις ενώσεις ασχολούνται όχι με τα εν γένει σοβαρά θέματα του προσωπικού αλλά για προσωπικό όφελος. Ποια η πίεση τους στα παρακάτω:
    α. Πενταετία εκστρατείας άρθρο 11, Ν4609/19. Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία, νόμος του κράτους να μην εφαρμόζεται από υπηρεσία (ΕΦΚΑ) και ο υπουργός (Βρούτσης) να δηλώνει ότι δεν νομοθετήθηκε σωστά αλλά να την ψήφισε κανονικά ενώ ήταν αντιπολίτευση ούτε όμως ως κυβέρνηση κάνει τις ενέργειες να εφαρμοσθεί ή να καταργηθεί ώστε να ξέρει ο κόσμος τι θα κάνει. Μιλάμε για μπάχαλο από πλευράς υπουργού-ΕΦΚΑ και αδιαφορία των ενώσεων μας, Η όλη κατάσταση πραγματικά παραπέμπει σε κράτος....μπανανίας.
    β. Τριετία για όσους κατετάγησαν ως 31-12-95. Ένα μεγάλο τίποτε εδώ, καμία πρόταση να ισχύει και για τους μετέπειτα (από 1-1-96) συναδέλφους, λες και αυτοί δεν έχουν βίαιη προσαρμογή,που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν τα 20 χρόνια επιπλέον.
    γ. Τριετία Κονδύλη καταργήθηκε χωρίς κανείς να κουνηθεί.
    δ. Πλασματικά χρόνια. Στον ευρύτερο δημόσιο τομές έως και 12 χρόνια από σπουδές,θητεία και παιδιά. Εμείς μέχρι 5 χρόνια και τα παιδιά μας δεν υφίστανται καν στον υπολογισμό. Μπανανία και εδώ.
    Αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά κατά την προσωπική μου γνώμη, διότι επηρεάζουν το σύνολο του προσωπικού και φυσικά υπάρχουν και άλλα που σαφώς δεν είναι λιγότερο σημαντικά. Ας προσπαθήσουν λοιπόν οι αιρετοί εκπρόσωποι μας να λύσουν κάτι από αυτά και ας αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη, για το καλό όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή