Ορκωμοσία 67 Νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Ορκωμοσία 67 Νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Τελετή Ορκωμοσίας Νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη η τελετή Ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών. Ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στην τελετή παρέστη ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο οποίος παρέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες Αξιωματικούς.

Αποφοίτησαν συνολικά 67 νέοι Αξιωματικοί Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Ψυχολογικού, Φαρμακευτικού, Οικονομικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων 1 από την Κυπριακή Δημοκρατία, 5 από την Ιορδανία και 1 από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Οι νέοι Αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

Είκοσι εννέα (29) στο Στρατό Ξηράς.

Δεκαπέντε (15) στην Πολεμική Αεροπορία.

Έξι (6) στο Πολεμικό Ναυτικό.

Δέκα (10) στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης από τις πολιτικές αρχές η Βουλευτής κα. Άννα Ευθυμίου ως εκπρόσωπος της Προέδρου της Βουλής, ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αμανατίδης ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρης Μπιλλής ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αηδονόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Θεσσαλονίκης πατήρ Φώτιος Ζαρζαβατσάκης ως Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Από τις Προξενικές Αρχές παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Σπύρος Μιλτιάδης και η Επίτιμη Πρόξενος Ιορδανίας κα. Δέσποινα Μαντά ως Εκπρόσωπος Προξενείου Ιορδανίας, και από τις Πρυτανικές Αρχές ο Κοσμήτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από τις Στρατιωτικές Αρχές και τα Σώματα Ασφαλείας παραβρέθηκαν ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ Υποναύαρχος Μιχαήλ Ναούμ, ο Διευθυντής του Νομικού Σώματος Υποστράτηγος Σπυρίδων Γιαννακάκης και ο Διοικητής ΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγος Γεώργιος Χατζηγεωργίου.

Στην τελετή τηρήθηκαν τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια