Επιμένει ο ΥΕΘΑ για Κρατήσεις ν.4093/12: Οι εν λόγω μειώσεις έχουν αποδοθεί και επιστραφεί με μορφή μερίσματος

Επιμένει ο ΥΕΘΑ για Κρατήσεις ν.4093/12: Οι εν λόγω μειώσεις έχουν αποδοθεί και επιστραφεί με μορφή μερίσματος

Νέα απάντηση Παναγιωτόπουλου για τις κρατήσεις του ν.4093/2012 στα μερίσματα, με την οποία επιμένει ότι οι εν λόγω κρατήσεις και μειώσεις έχουν αποδοθεί και επιστραφεί στο σύνολο των μερισματούχων (κάθε επόμενο έτος) με τη μορφή μερίσματος

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Άμεση επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων από τα Μετοχικά Ταμεία», σας γνωρίζουμε ότι, για την εν θέματι περίπτωση έχει αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία και έχει δρομολογηθεί η συμπερίληψή της σε προσεχή νομοθετική ρύθμιση, η οποία στοχεύει στην παύση, από την 1η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους, των μειώσεων και κρατήσεων του ν.4093/2012 (Α΄222), στα μερίσματα και οικονομική ενίσχυση που καταβάλουν τα εν λόγω Ταμεία (ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ) και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι (ΕΚΟΕΜΣ, ΕΚΟΕΜΝ, ΕΚΟΕΜΑ) στους μερισματούχους τους.

Περαιτέρω, στην πράξη οι εν λόγω κρατήσεις και μειώσεις έχουν αποδοθεί και επιστραφεί στο σύνολο των μερισματούχων (κάθε επόμενο έτος) με τη μορφή μερίσματος, καθώς τα έσοδα των Ταμείων από τις υπόψη μειώσεις συμπεριλαμβάνονται στα διανεμητέα έσοδα, βάσει των οποίων διαμορφώνεται η τιμή μεριδίου κάθε έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΥΕΘΑ για Κρατήσεις ν.4093/12: Εκπονήθηκε νομοθετική ρύθμιση-Οι εν λόγω μειώσεις έχουν επιστραφεί με μορφή μερίσματος

Εν κατακλείδι, η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξετάζει πάντοτε, και ενδελεχώς, όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται από τα Μετοχικά Ταμεία και τους Ειδικούς Κλάδους Οικονομικής Ενίσχυσης (Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.), δια μέσου των οικείων Γενικών Επιτελείων, με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

22 Σχόλια

  1. τι απ'ολα δεν καταλαβαινεις ρε βλακα υπουργε !!!......μαλλον κανεις πως δεν καταλαβαινεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπουργάρα, με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας λοιπόν, δε μας λες οι συνταξιούχοι μετά το 2016 που δεν έχουν την κράτηση, παίρνουν κι αυτοί την επόμενη χρονιά από τις κρατήσεις των παλαιών με τη μορφή μερίσματος; υπάρχει διαχορισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πιο ηλιθιος υπουργός που έχει περάσει ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός είναι ο πιο @@@@@ υπουργός αν ξέρει τι του γίνεται στο υπουργείο. @@@@@@, και @@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω οι κύριοι συνάδελφοι, στις επικείμενες εκλογές, να σας επιστρέψουν τις κρατήσεις στην κάλπη υπό την μορφή προβολής των πέντε δακτύλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ συνάδελφοι

      Διαγραφή
    2. του γέρου μην του πειράξεις την τσέπη του γιατί τότε δεν θα είναι δεδομένος για κανέναν

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος Τετάρτη, Οκτωβρίου 27, 2021 4:52:00 μ.μ. Το είδα, όπως το 2012 που μας "σακάτεψε" ο Σαμαράς, αλλά οι ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ τους ξαναφέρανε στο προσκήνιο... Άστο οι περισσότεροι είναι παρτάκηδες να τους "βολέψουν" τα παιδιά, να τους κάνουνε διοικητές νοσοκομείων κ.λπ. Δεν υπάρχει σωτηρία...

      Διαγραφή
  6. Από τους κάποιους κρατάνε (πριν το 2016) σε όλους δίνουνε μέρισμα.
    Δεν το καταλαβαίνει επιτέλους, γιατί δεν νομίζω να είναι βλακας, ή δεν θέλει να το καταλάβει, και κάνει τον βλακα.
    Επιτέλους οι διευθυντες του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΕΣ οι οποίοι είναι συνυεπευθυνοι για αυτήν την αδικία, αλλά και οι ΕΑΑΣ και οποιοσδήποτε άλλος ας βάλουν ένα τέλος, γιατί πολλές φορές πάει η στάμνα στην βρύση, αλλά μία φορά σπάει.
    Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έχω ξαναγράψει: Ο κος Υπουργός δεν είναι χαζός, έχει άριστους συμβούλους και όλα τα σχετικά προσόντα. Αλλού είναι η αιτία: Αν σταματήσει το ποσό του μερίσματος των ταμείων να συνυπολογίζεται στο ποσό για την κράτηση του Ν.4093, η εν λόγω κράτηση θα μειωθεί περισσότερο από το ποσό που μας κρατάνε και στα δύο ταμεία δηλαδή θα χάσει και ο ΕΦΚΑ μέρος από την κράτηση του Ν.4093. Με τα προσωπικά μου δεδομένα ΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΠΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ του Ν.4093 θα πρέπει να μου επιστραφούν (μικτά) 89,10 από ΕΦΚΑ - 25,85 από ΜΤΣ και 25,60 από ΕΚΟΕΜΣ. Τα λεφτά είναι ΠΟΛΛΑ και κάποιος πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να ακυρώσει την επιστροφή τους ή το λιγότερο να την μεταθέσει στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφως και ο Υπουργος δεν ειναι χαζος, ειναι μια σοβαρη παρουσια στο ΥΕΘΑ.
      Για τους συμβουλους του δεν προκυπτει απο πουθενα οτι ειναι αριστοι . Γινονται αρκετα που θα μπορουσαν και θα επρεπε να ειχαν αποφευχθει. Και αναφερομαι
      σε ολο το φασμα ευθυνης του ΥΕΘΑ.

      Διαγραφή
    2. Σιγά τους συμβούλους και τους σπουδαγμένους, ανθρωπάκια που κινούνται στο παρασκήνιο και στις ραδιουργίες. Ζωντανό παράδειγμα ο πρώην υφεθα που τον "πριονίζαν" ακόμη και τα κολαούζια του, αυτούς που βοήθησε και έστειλε σε "ακριβές" μεταθέσεις με αμοιβές και "αραλίκι". Ουδείς πιο αχάριστος, από τον ευεργετηθέντα φίλο.

      Διαγραφή
  8. Σαφέστατη και η "χροιά" της απάντησής σας. Όλο το ΥΕΘΑ ή έστω αν θέλετε όλοι οι σύμβουλοι, δεν είναι άριστοι χωρίς σοβαρή παρουσία και ενίοτε λίγο χαζούληδες, ενώ ο υπουργός, βράχος σοβαρότητας, εξυπνάδας, που εν μέρει άθελα του παρασύρεται σε "αναμασημένες" απαντήσεις. Γελοιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν απαντατε σε μενα (δηλαδη στο σχολιο 27/10, 09:37), δεν καταλαβατε ακριβως τι λεω. Ξεκαθαρα ο Υπουργος και ο καθε κυβερνητικος αρμοδιος εχει ακεραια την ευθυνη για την αποδοση των συνεργατων του. Οταν οι συνεργατες δεν αποδιδουν,
      δεν λυνουν προβληματα ή δεν ενημερωνουν τον Υπουργο για τα προβληματα, ο λογαριασμος στο τελος πηγαινει στον ιδιο. Απο εκει και μετα, ο καθε Υπουργος δεν μπορει να τα ξερει ολα και επιμενω οτι ο Παναγιωτοπουλος (ουτε απο μακρυα τον ξερω) σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να χαρακτηριστει ''χαζος''.

      Διαγραφή
    2. Ναι για σας ήταν το σχόλιο (Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021 2:52:00 μ.μ.), δεκτή η επεξήγηση σας, απλά δεν μου άρεσε, στον πρώτο σας σχολιασμό, ας μου επιτραπεί η έκφραση η θεοποίηση του υπουργού με την εκ διαμέτρου καταπόντιση όλων των υφιστάμενων του. Κανείς νομίζω δεν είπε τον υπουργό χαζό, πιθανότερο είναι να ειπώθηκε ότι κάνει τον χαζό! (λαϊκή έκφραση).

      Διαγραφή
  9. Όσο και να στεναχωρηθούν ορισμένοι ο κ. Υπουργός έχει εν μέρει δίκιο. Πράγματι, η μείωση (κράτηση) του ν.4093 αυξάνει τα έσοδα των Ταμείων και συμμετέχει στο πλεόνασμα προς διανομή. Άρα πράγματι, επιστρέφεται στους δικαιούχους (σύνολο) κατά το επόμενο έτος και σύμφωνα πάντοτε με τις καταστατικές διατάξεις των Ταμείων. Τώρα το να γίνεται σε κάποιους αλλά να γεύονται τους καρπούς όλοι, σε αυτό θα συμφωνήσω με όσους εκφράζουν παράπονα. Εκ της νομοθεσίας τα ΜΤ και οι ΕΚΟΕΜ υποχρεούνται να αναρτούν τις οικονομικές τους καταστάσεις και την εκτέλεση του Π/Υ στην ιστοσελίδα τους, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ κλπ. Ας εισέλθουν οι ενδιαφερόμενοι και ας διαπιστώσουν σε ποιο ποσοστό επί των συνολικών εσόδων συμμετέχει η υπόψη κράτηση για να εξάγουν εύκολα το συμπέρασμα τι συνεπάγεται η διακοπή της, πόσω δε μάλλον η αναδρομική επιστροφή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα μας τρελάνεις? το θεωρείς σωστό αυτό που γίνεται σε βάρος των παλαιών συνταξιούχων ή μήπως είσαι από τους νέους? Να σταματήσει η κράτηση και ας μειωθεί το μέρισμα. Έχει δίκιο ο συνάδελφος "Ανώνυμος Τετάρτη, Οκτωβρίου 27, 2021 7:49:00 μ.μ". Το τελικό όφελος για τον καθένα μας (παλαιοί) θα είναι μεγαλύτερο από την μείωση του μερίσματος, ενώ εσάς (νέους) σας καίει η τυχόν μείωσή του.

      Διαγραφή
    2. (Οκτώβριο 28, 2021 6:58:00 μ.μ) - Σωστός, απλά λόγια και σταράτα, σταματήστε τώρα την κράτηση και αν δεν σας βγαίνουν τα έσοδα, που και κει θέλει μεγάλη κουβέντα, μειώστε το μέρισμα.

      Διαγραφή
    3. Απολύτως σωστός, συν τοίς άλλοις, ΔΕΝ τονίζεται ΔΕΝ υπάρχουν διαφορές στα μερίσματα. Αντιθέτως οι so call "παλιοί" εξακολουθούν να παίρνουν αναλογικά μεγαλύτερο μέρισμα με λιγότερα χρόνια (λόγω πολλών, τα εξηγεί θαυμάσια το αδελφό blog enstoloi.net) γι'αυτό να μην κλαίγονται συνέχεια ορισμένοι και "απειλούν" με "ανασκολοπισμο" και άλλες σαχλαμάρες. Στο κάτω κάτω αυτοί που κλαίγονται και "απειλούν" ας ξαναψηφίσουν, ωε γνήσιοι ψεκασμενοι ψηφοφόροι, τον νέο σκιάχτρο του γκαμμενου.

      Διαγραφή
  10. Υστερα από το PSI της μεγάλης κλοπής των αποθεμάτων των αποστράτων που έγινε γαργάρα, τις περίεργες αντιφατικές αποφάσεις των ολομελειών ΣτΕ (από 26δις σε τελικά 3 δις στους συνταξιούχους) και ΕλΣ για το ΕΑΣ , τους σφαγιαστικούς νόμους Κατρούγκαλου και Βρούτση για όλους τους συνταξιούχους με αλχημείες και τώρα με την κατά των ενστόλων-αποστράτων πολιτική τόσο του Τσίπρα όσο και του Κυριάκου, σε αντίθεση με τον Κ. Καραμανλή, πρέπει στις επόμενες εκλογές οι ενστολοι-απόστρατοι με τις οικογένειές των να ψηφίσουν ανάλογα πολιτικές παρατάξεις που τους υποστηρίζουν. Με συνταγματική τροποποίηση τα όργανα ΣτΕ και ΕλΣ είναι άχρηστα κακώς επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογουμενο με εις βάρος του αποφάσιςκαι πρέπει άμεσα να αντικατασταθουν από γερουσία επιφανών νομικών και οικονομολόγων εφ όρου ζωής,όπως συμβαίνει στα πολιτισμένα κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολύτως σωστά και λογικά.... για κανονικές χώρες και δυτικά πολιτεύματα......στην μπανανία όμως που ζούμε, εξακολουθούμε να έχουμε ως κύρια πολιτική έκφραση τον ραγιαδισμό, την υποτέλεια και την ρουφιανιά για ατομικό πάντα ώφελος. Το εμείς και το γενικότερο καλό για την κοινωνία και την πατρίδα, απλά δεν υφίσταται, ειδικά μετα την μεταπολίτευση και τον ερχομό της "πασοκοσύνης" σε όλες τις φάσεις και δράσεις της ζωής μας, ανεξαρτήτως ποιο πολιτικό κόμμα ή αθλια πολιτική φράξια (συνασπισμός κομμάτων φυσικά) είναι στην εξουσία. Γενικά καληνύχτα και ο καθένας για τον εαυτό του.

      Διαγραφή
    2. να ναι καλά (κατ ευφημισμό) ο βενιζελος, τον οποίο δειλά δειλά κάποιοι, κάποια μμε προβάλουν την παραφουσκωμένη μούρη του, αλλά και όλοι οι άλλοι που έκαναν γαργάρα (χρησιμοποιώντας τη λέξη του προλαλήσαντα), όλα τα άδικα μέτρα που συνεχίζουν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, να υπάρχουν.

      Διαγραφή