Χαλαρή η προσαρμογή των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές Σχολές-Δείτε γιατί

Σύμφωνα με σημερινό (14-09-2021) δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»:

Φοβούνται φυγή νεοεισαχθέντων

ΠΕΡΙΠΟΥ δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), και τη διαπίστωση συνολικού ελλείμματος 143 επιτυχόντων σε σχέση με τις θέσεις που προκηρύχθηκαν, πρόκειται σύντομα να διαπιστωθεί πόσο περισσότερο θα αυξηθεί το έλλειμμα λόγω μη εμφάνισης για κατάταξη ή την έπειτα από αυτή υποβολή παραίτησης και αποχώρησης. Σημειώνεται ότι σε ετήσια βάση και για ποικίλους λόγους ποσοστό επιτυχόντων (κατ' εκτίμηση 10% έως 15%) στα ΑΣΕΙ και στις ΑΣΣΥ δηλώνει παραίτηση και αποχωρεί.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το έλλειμμα τόσο όσον αφορά τους εισακτέους όσο και τους μη παρουσιασθέντες προς κατάταξη και υποβάλλοντες παραίτηση καλυπτόταν από τους επιλαχόντες.

Το πρόβλημα

Φέτος όμως, μετά την εισαγωγή του συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), ως προϋπόθεση συμμετοχής των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής, πλέον δεν υπάρχουν επιλαχόντες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, η οποία είχε προκηρύξει συνολικά 369 θέσεις και κατέγραψε 255 επιτυχόντες (έλλειμμα 114 επιτυχόντες, ποσοστό 30,89%).

Προς το παρόν δεν έχει αναληφθεί κάποια νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος και, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που έχει ληφθεί είναι η ανάληψη συνδυασμένων δράσεων με σκοπό την ομαλότερη προσαρμογή των επιτυχόντων στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της στρατιωτικής ζωής, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι περαιτέρω απώλειες.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 14/09/2021 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Σχόλιο Ιστολογίου μας: Ταυτόχρονα η Σχολή Ευελπίδων ενημερώνει για την ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΣΣΕ, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για τα ΟΠΛΑ ή ΣΩΜΑΤΑ:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Μάλλον κάποιο λάθος κάνετε γιατί στη ΣΣΕ παραμενει το προσωπικό καψωνι κατι το οποίο θα αποφέρει μαζικές παραιτήσεις λυπάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχουν επιλαχόντες επειδή στο μηχανογραφικό δεν υπήρχε η δυνατότητα επιλογής της ΣΣΕ ή της ΣΜΥ σε όσους είχαν κάτω απο την αντίστοιχη ΕΒΕ, εκτος αν λαμβάνουν υπόψη όσους συμμετείχαν στα ψυχοτεχνικά και σωματικά τεστ και δεν επιλέχθησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κοιτάτε τι γίνεται εκεί στη ΣΣΑΣ που έχουν λιώσει στις υπηρεσίες και δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν; Αν ήθελαν αυτά τα παιδιά να γίνουν κομάντο θα επέλεγαν άλλο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος δεν αντέχει ας πηγαίνει σε πανεπιστήμιο..ο στρατός δεν είναι παιδική χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή