Έρχεται η e- αστυνομία: Το σχέδιο για την απελευθέρωση δυνάμεων από γραφειοκρατικές διαδικασίες

Έρχεται η e- αστυνομία: Το σχέδιο για την απελευθέρωση δυνάμεων από γραφειοκρατικές διαδικασίες

Εντός των επόμενων εβδομάδων η ανακοίνωση για την ψηφιοποίηση διαδικασιών, που εξυπηρετούνται από την ΕΛΑΣ, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Τέλος στη χρήση των οργάνων της τάξης ως υπαλλήλων της γραφειοκρατίας φέρνει η ψηφιοποίηση διαδικασιών, που μέχρι τώρα διεκπεραιώνονται από τους αστυνομικούς στα κατά τόπους τμήματα, φέρνει μία νέα κυβερνητική πρωτοβουλία.

Στόχος η ψηφιοποίηση διαδικασιών

Στόχος είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, το δυναμικό της αστυνομίας να διατεθεί στις γειτονιές, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Για να μην έρθουμε ύστερα από άλλα δύο χρόνια και συζητάμε για την υποστελέχωση στα αστυνομικά τμήματα και την απουσία των αστυνομικών από τις γειτονιές, η πρώτη επιλογή που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσουμε την εκτεταμένη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος στο OPEN.

«Θα είμαι σε θέση τις επόμενες τρεις το πολύ εβδομάδες να ανακοινώσω από κοινού με τον συνάδελφό μου Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον Κυριάκο Πιερρακάκη ποιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα ψηφιοποιηθούν και επομένως οι πολίτες δεν θα πηγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα για αυτές» πρόσθεσε.

Ηλεκτρονικά το γνήσιο υπογραφής και όχι με σφραγίδα αστυνομίας

Έφερε ως παράδειγμα τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής για το οποίο προσφεύγουν οι πολίτες κατά κόρον στα αστυνομικά τμήματα, καθώς και άλλες αντίστοιχες διαδικασίες οι οποίες θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται η εμπλοκή αστυνομικών.

«Βάζουμε τέλος σε μία δουλειά η οποία σήμερα απασχολεί εκατοντάδες αστυνομικούς διότι, στα αστυνομικά τμήματα εδώ στο λεκανοπέδιο κάθε μέρα πηγαίνουν 30, 40, 50 άνθρωποι ακόμα για το γνήσιο της υπογραφής όπως επίσης, μια σειρά άλλες υπηρεσίες που απασχολούν χιλιάδες αστυνομικούς και μετατρέπουν τα όργανα της τάξης, που άλλη είναι η αποστολή τους, σε υπαλλήλους μιας γραφειοκρατίας» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου υπάρχει το 70% της εγκληματικότητας αλλά οι αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν εδώ στο λεκανοπέδιο είναι λιγότεροι από το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. Η στρατηγική που έχουμε για να βρεθούν οι αστυνομικοί κοντά στον πολίτη, κοντά στην γειτονιά, να είναι το στήριγμα του, να νιώθουν όλοι μας ότι οι αστυνομικοί είναι φιλικοί προς την κοινωνία, είναι φιλικοί προς τους νέους ανθρώπους και νοιάζεται για την ασφάλεια όλων μας χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις είναι να γίνει πράξη η εκτεταμένη ψηφιοποίηση που θα απαλλάξει τους αστυνομικούς από τέτοιου είδους πάρεργα σαν αυτά που αναφέραμε προηγουμένως και θα τους δώσει την δυνατότητα να κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΠΗΓΗ: dikastiko.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια