ΥΕΘΑ: Τι απάντησε για καταβολή αποζημιώσεων αργιών και νυχτερινής απασχόλησης που εκκρεμούν (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΥΕΘΑ: Τι απάντησε για καταβολή αποζημιώσεων αργιών και νυχτερινής απασχόλησης που εκκρεμούν (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Χρήστος Γκόκας με θέμα «Καταβολή των αποζημιώσεων αργιών που εκκρεμούν», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς, η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Παρά το γεγονός ότι βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, είναι η προώθηση νέου σχεδίου ΚΥΑ για την αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης, ώστε να εκκινήσει εκ νέου προσπάθεια ρύθμισης του θέματος, η μη συνδρομή του προαπαιτούμενου της εξασφάλισης της απαιτούμενης χρηματοδότησης καθιστά ανίσχυρη την έκδοση της ΚΥΑ και μετακυλίει το χρόνο έκδοσής της, προς αποτροπή δημοσιονομικών αποκλίσεων. Όπως είναι ευνόητο, η θέση αυτή του ΥΠΟΙΚ πηγάζει από την υποχρέωση διαφύλαξης της ακεραιότητας του κρατικού Π/Υ και την κάλυψη των έκτακτων δημοσιονομικών αναγκών στα όρια του εκάστοτε ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Περαιτέρω, αναφορικά με τις αποζημιώσεις για εκτέλεση υπηρεσιών αργιών, κατά το προηγούμενο διάστημα κατόπιν σχετικής προβολής απαίτησης, αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του Π/Υ του ΓΕΣ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων για το προσωπικό του ΣΞ.

Απότοκη των συντονισμένων ενεργειών της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ σε αγαστή συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ, ήταν η ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ και συνακόλουθα του ΓΕΣ, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, προκειμένου να καταβληθεί στα στελέχη του ΣΞ η αποζημίωση για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες και τις τοπικές αργίες για το έτος 2020. Η εν λόγω καταβολή αποζημιώσεων ολοκληρώθηκε εντός Αυγούστου τρέχοντος έτους.

Σε κάθε περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι, το ΥΠΕΘΑ θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, προβαίνοντας σε τακτικές και έκτακτες καταβολές αποζημίωσης, οσάκις το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια του εκτελούμενου προϋπολογισμού.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Χαχαχαχα! Εγώ το λέω στο σκύλο μου και ο σκύλος στην ουρά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουτε σκυλος, ούτε ουρα..
    Τα πράγματα είναι πολύ απλα:
    1. Συμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικα κειμενα ( Συνταγμα, Νομοθεσια, Νομολογία, ΥΑ κλπ) η.. "κυβέρνηση" αποτελειται απο "υπουργεια", ισοτιμα τοσο σε αρμοδιότητες οσο και σε υποχρεωσεις (παραγωγη νομοθετικου εργου, εκτελεση νομων κλπ).
    2. Εδω συνανταται το εξης ανήκουστο φαινόμενο:
    α. Υπουργεια να παρανομουν (να μην εφαρμοζουν δλδ ισχυοντες Νόμους)!!
    β. Υπουργειο να παρακαλαει υπουργείο να εφαρμοστεί ο νόμος!
    γ. Υπουργειο να αυτοπαρουσιαζεται ως το μοναδικο αρμοδιο να κουμανταρει τα παντα!
    δ. Υπουργειο να επικαλειται διαρκως τα δηθεν δημοσιονομικα δεδομενα για να δικαιολογει την απραξια του στην μη τηρηση του νόμου!
    ε. Υπουργειο να απαξιει να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο στην ΒτΕ!
    στ. Υπουργειο να αδιαφορει για τα προβλεπομενα και ισχύοντα και να ενεργει κατα το δοκούν.
    ζ. Υπουργεια οταν απαντουν, οι απαντήσεις των αρμοδίων να παρουσιαζουν λογικη, συντακτικη και γραμματικη ασυνέχεια.
    3. Γενικα παρατηρείται μια πρωτοφανής κατασταση, απο τους αρμοδιους επιλυσης ζητηματων, και τηρησης των νόμων.
    4. Η κατασταση αυτη παρατηρείται σε πολλά σημαντικα θεματα που άπτονται της ζωης των πολιτων και ευτυχως ειναι πεπερασμενης χρονικης διαρκειας, λογω κυριως του πεπερασμενου του χρονου ασκησης των σχετικών καθηκοντων (με τις α η β ιδεολογικες, συμπεριφορικες και φαινοτυπικες εμμονες του καθενος αρμοδιου).
    5. Μεχρι τοτε, η μοναδική επιλογη του καθενα Ελληνα που θιγεται ειναι η συλλογικη ή ατομικη προσφυγη στην δικαιοσύνη, η οποια παντα στο τελος, δικαιωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Ας ενημερώσει κάποιος τον κ.ΥΕΘΑ ότι έχει καταντήσει κουραστικός επαναλαμβάνοντας μονότονα τα ίδια και τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ρε, εκεί στο υπεθα, έφυγε ο φωτοσελφακιας αλλά κρατήσατε τα ανθρωπάκια που παρίσταναν τους επιτελείς του και γράφαν τέτοιες γελοίες απαντήσεις κόπυ πάστε; Νικολάκη, σε είχα για πιο έξυπνο, ακόμη και τώρα μπορείς να "πετάξεις" την σαβούρα από το πλοίο, αλλιώς, "δράμα η καβάλα στην Θάσο" γιατί έρχονται και εκλογές ξέρεις. Τι δεν είναι έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού δεν γίνονται ή νομίζουν ότι δεν γίνονται υπηρεσίες,να μην τις κάνουμε.Διαφωνεί κανείς?!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή