ΥΕΘΑ: Αυτά είναι τα οικονομικά κίνητρα σε στρατιωτικούς που υπηρετούν σε δομές αλλοδαπών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΥΕΘΑ: Αυτά είναι τα οικονομικά κίνητρα σε στρατιωτικούς που υπηρετούν σε δομές αλλοδαπών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με θέμα «Οικονομικά κίνητρα στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε δομές φιλοξενίας - κράτησης αλλοδαπών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), σύμφωνα με το άρθρο 96 του Ν.4368/2016 (Α΄21), διατίθεται στο πλαίσιο συνδρομής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) στη διαχείριση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης.

Η εν λόγω διάθεση υλοποιείται με μέριμνα των υπεύθυνων Σχηματισμών και το εμπλεκόμενο προσωπικό εναλλάσσεται, ανάλογα με τις δυνατότητες του τοπικού Σχηματισμού και παραμένει υπό τη στρατιωτική ιεραρχία καθ' όλη τη διάρκεια της διάθεσής του.

Η εκτέλεση Υπηρεσίας του προσωπικού συνίσταται στη φυσική παρουσία του εντός του ωραρίου ή σε ετοιμότητα συνδρομής, εφόσον απαιτηθεί.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τις μισθολογικές διατάξεις του Ν.4472/2017 (Α'74), στο στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ καταβάλλονται τα παρακάτω επιδόματα:

• Επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, λόγω της ιδιαίτερης Φύσης των καθηκόντων του προσωπικού, καθώς και της απασχόλησης του χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν του ωραρίου εργασίας.

• Μηνιαίο επίδομα 100€, στα στελέχη που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στο νομό Έβρου και στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, στο στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο μετακινείται για την εκτέλεση υπηρεσίας ή αποστολής και σε απόσταση μεγαλύτερη των εξήντα (60) χλμ. από την έδρα της Μονάδας - Υπηρεσίας του, καταβάλλονται με μέριμνα της Στρατιωτικής Υπηρεσίας (ΣΥ) οδοιπορικά έξοδα, δηλαδή ημερήσια αποζημίωση και αντίτιμο εισιτηρίων, κατά τα οριζόμενα στο ΠΔ 200/1993 (ΦΕΚ Α'75).

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Σιγά ρε τσίπιδες, θα τιναξετε τον ΠΥ στον αέρα. Λοιπόν έχουμε μια καλύτερη πρόταση, κρατήστε τα ευρώπουλα που τρέχουν από τα μπατζακια σας, σας δίνουμε αλλά τόσα και πάρτε μαζι και τους φωτοσελφακιδες και τα σόγια τους, και άντε στο καλό να παριστάνει οποίος θέλει τη φιλιππινέζα στα λαθρομετανάστια και στις παρέες τους. Άντε γιατί μας τα κάνατε τσουρέκια με τις αμοιβές σας και τις αποζημιώσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερός...το κρέας ψάρι και όλα καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, ε τι; Κάθε μέρα κρέας; https://www.youtube.com/watch?v=8ZOmNkduv1o

      Διαγραφή
  3. Αυτό μεταφράζεται στο "ελάτε από μόνοι σας στα χοτσποτ, γιατί εμείς δεν μπορούμε να σας στείλουμε",τσιμπήστε το δόλωμα που ρίχνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπα ρε τσίπιδες, σιγά με μέτρο γιατί θα βάλετε τον ΠΥ της Ε.Ε. μέσα για τα καλά. Οι συνάδελφοι όλοι έχουμε μια καλύτερη πρόταση win-win, κρατήστε τα ψωροευρώπουλα και θα σας δώσουμε κατόπιν εράνου άλλα τόσα μαζί με χέρια και πόδια για να πάτε αμέσως να κάνετε μαζί και οι διάφορες γλειφτρες τις φιλιππινεζες των λαθρομουσλίμιδων. Άντε και σε καλή μεριά τα σεντζια απο τα ρέστα για τις σοκολάτες και τα νερά. Λίγη ντροπή τουλάχιστον δεν έβλαψε κανέναν, τουλάχιστον για την υστεροφημία σας που θα ακολουθεί και τα παιδιά σας, αν έχετε τέλος πάντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή