Επίτιμος Αντιπλοίαρχος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού ο Ντάνιελ Κρέγκ (ΦΩΤΟ)

Επίτιμος Αντιπλοίαρχος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού ο Ντάνιελ Κρέγκ (ΦΩΤΟ)

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Ο Αντιπλοίαρχος Κρεγκ είναι παγκοσμίως γνωστός ως Αντιπλοίαρχος Μποντ για περισσότερο από 15 χρόνια

Ο γνωστός ηθοποιός, Ντάνιελ Κρεγκ, διάσημος σε όλο τον κόσμο για την ερμηνεία του στις πέντε τελευταίας ταινίες της σειράς του James Bond, έλαβε από τον ίδιο τον Αρχηγό του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας τον βαθμό του Αντιπλοιάρχου επί τιμή, συμβολικώς αφού ως γνωστόν ο θρυλικός μυστικός πράκτωρ της Βρετανικής Αντικατασκοπίας έφερε – αιωνίως είναι η αλήθεια – το βαθμό του Αντιπλοιάρχου (Commander) του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας!

Και επίσημα «Αντιπλοίαρχος Κρεγκ»

«Η αναγόρευση του Αντιπλοιάρχου Κρεγκ ως ενός αξιωματικού επί τιμή, αντανακλά την προσωπική του υποστήριξη προς τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις, συνδέοντας αυτές μέσω της κληρονομιάς που δημιουργήθηκε από τη μυθολογία και δράση ενός Βρετανού μυστικού πράκτορα» σημειώνεται χαρακτηριστικώς στην επίσημη ανακοίνωση του Βασιλικού Ναυτικού, με την οποία δημοσιοποιήθηκε το γεγονός και οι σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε!

Από την πλευρά του ο Αντιπλοίαρχος Κρεγκ δήλωσε τα εξής: «Είναι ειλικρινά τιμητικό και προνομιακό για μένα να μου απονεμηθεί ο τιμητικός βαθμός του Αντιπλοιάρχου επί τιμή στην παλαιότερη Υπηρεσία», αναφερόμενος έτσι στο Βασιλικό Ναυτικό, το οποίο στη Βρετανία θεωρείται ως ο πρώτος της τάξει Κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Η δημοσιοποίηση της προαναφερθείσας ειδήσεως έγινε την επομένη της επίσημης πρεμιέρας του έργου στο Λονδίνο και μερικές μόνο ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας του πράκτορα James Bond στη Βρετανία “No time to die”, που έχει ορισθεί για τις 30 Σεπτεμβρίου, και η οποία θα είναι επίσης και η τελευταία με βασικό πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος εδώ και καιρό.

Ο Αρχηγός του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, που φέρει τον τίτλο του Πρώτου Λόρδου του Ναυαρχείου (First Sea Lord) Ναύαρχος Σερ Τόνυ Ράντακιν δήλωσε τα εξής: «Είμαι ευτυχής που υποδέχομαι τον Αντιπλοίαρχο Ντάνιελ Κρεγκ στο Βασιλικό Ναυτικό. Οι αξιωματικοί μας επί τιμή λειτουργούν ως πρεσβευτές και υπηρέτες της Υπηρεσίας, μοιράζοντας το χρόνο τους και τις εμπειρίες τους για να διαδώσουν το μήνυμα περί του τι κάνει ή μπορεί να κάνει το Βασιλικό Ναυτικό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Αντιπλοίαρχος Κρεγκ είναι παγκοσμίως γνωστός ως Αντιπλοίαρχος Μποντ για περισσότερο από 15 χρόνια, ένας αξιωματικός του Ναυτικού (ο Μποντ) που κράτησε τη Βρετανία ασφαλή μέσα από πλήθος αποστολών σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό ακριβώς που κάνει και το πραγματικό Βασιλικό Ναυτικό καθημερινώς, χρησιμοποιώντας τεχνολογία και δυνατότητες με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και ο Μποντ. Ευελπιστώ όπως ο Αντιπλοίαρχος Κρεγκ μπορέσει να συναντηθεί με περισσότερους ναύτες και πεζοναύτες τους επόμενους μήνες και χρόνια που έρχονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το υπουργείο Αμύνης της Βρετανίας όσο και το Βασιλικό Ναυτικό συνεργάστηκαν στενά, βοηθώντας τους παραγωγούς της τελευταίας ταινίας του Τζέϊμς Μποντ. Ενδεικτικώς αναφέρονται η παραχώρηση του πυραυλοφόρου αντιτορπιλλικού HMS “Dragon”, Type-45, με το χαρακτηριστικό κόκκινο δράκο της πρώρας του να σχίζει τα κύματα, ενώ από την πλευρά της η Βασιλική Αεροπορία της Βρετανίας, η RAF, πρόσφερε προσωπικού εδάφους και εγκαταστάσεις στη μεγάλη της αεροπορική βάση RAF Brize Norton και ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-17 Globemaster.

Τέλος, από το Στρατό Ξηράς, προσφέρθηκε προσωπικό από τη φημισμένη Household Cavalry.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια