«Κλείδωσε» ο πρώην Α/ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς για τη θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

«Κλείδωσε» ο πρώην Α/ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς για τη θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

«Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr και το άτομο που θα αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού στο νέο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ, Πτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Τουρνάς είναι αυτός που δέχτηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την άρνηση του Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και την πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το άλλοτε κορυφαίο «γεράκι» της HAF, με πάνω από 4.000 ώρες πτήσης στα μαχητικά αεροσκάφη, θα είναι υπεύθυνος για το κομμάτι των πτητικών Μέσων πυρόσβεσης.

Ο Πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από 7 Μαρτίου 2013 έως 27 Φεβρουαρίου 2015.

Γεννήθηκε στα Χανιά και εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980.

Παράλληλα, ο Ελληνοκύπριος πολιτικός και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, έχει τις περισσότερες πιθανότητες, όπως όλα δείχνουν, να γίνει ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Μπράβο στην εκλογή για τον Κο πτέραρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα θα υπάρχει ένας τέτοιος τυπος. Για αυτό το λόγο θα πρέπει όποιος στρατιωτικός αποδέχεται πολιτικές θέσεις να χάνει τον αποστρατευτικό βαθμό του. Θα πρέπει επιτέλους οι απόστρατοι να μην εμπλέκονται στην πολιτική του τόπου. Μια φορά είχαμε χούντα και αλλη μια φορά χρυσή αυγή. Γιατί το συνεχίζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή