Παραιτήθηκε ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού-Δείτε γιατί-ΒΙΝΤΕΟ [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού-Δείτε γιατί-ΒΙΝΤΕΟ [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, Υποστράτηγος Γ. Κουμεντάκος, υποβάλει την παραίτηση του, μετά από την απολύτως ανεξήγητη και άδικη απόφαση για τη μετάθεση του σε θέση σαφώς υποδεέστερη.

Ο Υποστράτηγος ήταν το πρώτο εξιλαστήριο θύμα για το φιάσκο της διαχείρισης των πυρκαγιών για το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν προφανώς ευθύνη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές η παραίτηση του Υποστρατήγου είχε υποβληθεί εδώ και αρκετά 24ωρα, ως απάντηση στις κριτικές και τις πιέσεις που δέχθηκε για την μειωμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελικοπτέρων Σινούκ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία θα είχαν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν ευθύνες από τον συγκεκριμένο Υποστράτηγο εάν και εφόσον είχαν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης Διεύθυνσης ως προς τα κονδύλια που χρειάζονται για την έγκαιρη και αξιόπιστη συντήρηση του πτητικού υλικού. Όμως, σε αυτή την περίπτωση δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ και τα Σινούκ είναι ουσιαστικά ασυντήρητα.

Κατόπιν τούτου, επιμένουν οι ίδιες πηγές, είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση του Υποστρατήγου, ο οποίος για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτηση του μετά την καθόλα αδικαιολόγητη δυσμενή μετάθεσή του.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

  1. Αν ειχε ζητησει ΕΓΚΑΙΡΑ απαιτουμενες δαπανες για συντηρηση και τον γραψανε, τωρα που τον υποβιβασανε φορτωνοντας του ευθυνες, καλα εκανε και τα βροντηξε. Να κρατησει αντιγραφα των αναφορων για μελλοντικη χρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αιτηση δαπανων για συντηρηση μεσων για οσους γνωριζουν αποτελει ευθυνη αλλων... οσοι ξερουν.. καταλαβαινουν... ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση Δνσης Οπλου...ας ψαξουν οσοι θελουν ποιοι εχουν την ευθυνη να αιτηθουν ανταλλακτικα, δαπανες και προσωπικο...εδω υα ξεχασουμε στο ΓΕΣ και τα αυτονοητα με αυτο το "αρχηγουλι" που εχουμε...

      Διαγραφή
  2. Αντί να παραιτηθεί ο καθ ύλην αρμόδιος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος δηλαδή, που όσοι τον ακούσαμε χθες βράδυ 8 Αυγούστου στον ΑΝΤ1 φριξαμε, την πλήρωσε πάλι ο Στρατός, που στο κάτω κάτω είναι άλλη η αποστολή του και επικουρικά συμμετέχει σε φυσικές καταστροφές. Η λέξη Ντροπή είναι λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά αυτός ο Μητσοτάκης θα παραιτηθεί ποτέ; Αυτός που δεν μπορεί να οργανώσει ούτε τον εαυτό του. Μόνο για covid ξέρει να λέει καθ' εντολής Μερκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βρίσιμο που τρώει ο κουλης από τον κόσμο δεν τον συγκινεί; έπρεπε να έχει παραιτηθεί χθες. Απλά είναι ανίκανος. Πάμε στον επόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά έκανε. Άριστα όμως θα πράξει αν βγει να μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ αναφορικά με τις πιστώσεις. Φτάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε που θα πάρουμε για το 2020, 9,78 μικτά για κάθε Υπηρεσία αργίας. Γιατί άραγε δεν αποζημιώνουν του 2019 και αποφάσισαν του 2020? Μήπως για να υποπέσει η αξίωση του 2019 στη 2ετή παραγραφή της παρ. 3 του άρθρου 140 του ν.4270/14? Αλλά φταίμε και εμείς. Όπου πάμε βγάλτε ρε παιδιά καμιά φωτογραφία να ναι και καλή. Συγνώμη που δεν σπούδασα φωτογραφία κ. Δκτά να ξέρω να βγάζω καλύτερες. Έτσι μας έχουν καταντήσει επαίτες για ψίχουλα και φωτογράφους για να φανούμε ρε παιδιά να φανούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στον Στρατηγό που είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, για ξεκάθαρες ευθύνες άλλων , αυτών που έμαθαν να φορτώνουν τα λάθη και τις παραλείψεις τους σε κείνους που δεν μπορούν να απαντήσουν .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως ένας πρώην κατά δήλωση του, αρχηγός ατυχίας και πρωτοτυπίας, δεν παραιτήθηκε ούτε του ζητήθηκαν ευθύνες για τα δύο στελέχη του ΜΧ PoW εν ειρήνη, τουναντίον το επιβράβευσαν με τον διορισμό του ως υφεθα στην επόμενη κυβέρνηση. Ακόμη και τότε, όταν ως υπεύθυνος για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης έκανε μια περίφημη και εξαιρετική τρύπα στο νερό, αυτός αγόρασε δίχτυα επιπλέοντα 500.000€+, από αυτά που μάζευαν τα σκ@τ@ στον Θερμαϊκό και τελικά χρειάστηκαν για να καταδείξουν την μεγαλοπρεπή τρύπα στο νερό. Δεν συζητάμε για τα Kiowa, αυτά είναι έπεα πτερόεντα. Ορίστε η διαφορά ήθους, φιλότιμου και αυτοσεβασμού, όπως συζητάνε αυτές ωτις μέρες, κατά κόρον στα επιτελεία και στις μονάδες όλα τα στελεχη του ΣΞ, πλην των παλαμακιστών του φυσικά, βέβαια εαν αλλάξει η κυβέρνηση οι ίδιοι θα τον "φτύσουν". Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια ανώνυμη δημοσκόπηση από κάποιο μέσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτός ο φοβερός ηγέτης ο τουρκοφάγος δεν είναι ο αρχηγός? Έψαξαν το εξιλαστήριο θύμα και όλα καλά, καθαρίσαμε λέει. Όσο για τον Λαλούση πολύ λίγος, ούτε για ομαδάρχης δεν έκανε για αυτό έχει γίνει τσίρκο ο στρατός και τον διοικούν οι βουλευτές, οι υπουργοί και ο κάθε περαστικός από την Μεσογείων. ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. Ανεύθυνοι που μόνο για την καρέκλα τους νοιάζονται. 12 Αντιστρατήγους έχει το ΓΕΣ, ο υποστράτηγος τους έφταιξε, καλά έκανε και παραιτήθηκε και τώρα τον παρακαλούν να ανακαλέσει. Όσο για τον Παναγιωτόπουλο για φωτογραφίες με τους σπόνσορες είναι καλός, το ΥΠΕΘΑ όμως το διοικεί ο Γεραπετρίτης τώρα και καιρό. ΥΓ. Ελπίζω να μην κοπεί το σχόλιο. Δύσκολες ώρες, δύσκολα σχόλια, αυτό απαιτεί η δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικα ΔΕΝ τον παραιτησαν. Ο ιδιος πως θα τους υπηρετησει πλεον; Βγαζει ματι οτι τον πιεσαν να την ανακαλεσει μετα το τοσο κραξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θυμάμαι ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας αθλητικής της Θεσ/νίκης πριν αρκετά χρόνια. έγραφε με μεγάλα γράμματα : ΑΗΔΙΑ - ΣΙΧΑΣΙΑ-ΕΜΕΤΟΣ. Αυτό μετά από ένα πρωτάθλημα ομάδας των Αθηνών. Λέω πόσο εφαρμογή έχει σε ότι ζούμε στις ΕΔ σήμερα. Έτσι είναι, όταν είσαι διορισμένος Αρχηγός δεν μπορείς να πεις ΟΧΙ στον εργοδότη. Τουλάχιστον στις φώτο να βγάζουμε τον μπερέ μην τον ρεζιλεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΕΣ: Παραμένει στη θέση του ο Διευθυντής Αεροπορίας Στρατού (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ) https://www.staratalogia.gr/2021/08/blog-post_75.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή