Δύσκολα... ο Στεφανής

Δύσκολα... ο Στεφανής

ΦΩΤΟ: 30-06-21 - Παρουσία ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ακρόπολη - Πηγή: ΥΠΕΘΑ

Σύμφωνα με σημερινό (28-08-21) δημοσίευμα της εφημερίδας POLITICAL:

Αυτόν που δεν βλέπω να μακροημερεύει είναι τον σημερινό υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από το στράτευμα, ο άνθρωπος είναι σαν να μην υπάρχει.

Οι επικριτές του θεωρούν ότι έχει παρουσία μόνο μέσω των δημοσίων σχέσεων, τις οποίες επιδιώκει, και δεν ασχολείται καθόλου με τα σοβαρά εθνικά ζητήματα, ούτε καν με το Μεταναστευτικό, το οποίο είχε επωμιστεί ως συντονιστής πριν αναλάβει τελικά ο Μηταράκης.

Έχουν ακουστεί πολλά στους διαδρόμους του Πενταγώνου: πως αρέσκεται στην επικοινωνία, στην προσωπική του προβολή και στις δημόσιες σχέσεις, σε σημείο μάλιστα να συναγωνίζεται τον άνθρωπο που τον στήριξε όσο λίγοι τα προηγούμενα χρόνια, τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο.

ΠΗΓΗ: POLITICAL 28/08/2021 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Δηλαδή για να το εμπεδώσουμε και εμείς οι υπόλοιποι συνάδελφοι, τώρα το κατάλαβαν εκεί στην κυβέρνηση και στο κυβερνητικό επιτελείο ότι ο σελφοκλιπάκιας είναι πατενταρισμενη νουλα (null); Δηλαδή μετά από 2 χρόνια συνεχών αποτυχιών, δλδ μεταναστευτικό, δίκτυα περισυλλογής ελαιοκαρπων εεε συγνώμη λαθροκολυμβητών, ενασχόληση με αμιγώς υπηρεσιακά που λιμνάζουν όπως τα νοσοκομεία, την υγειονομική κάλυψη κ.λπ. συν τους αιχμαλώτους πολέμου στην ειρήνη, τώρα που πλησιάζει ανασχηματισμός λόγω πτώσης σχεδόν 10 μονάδων έναντι των σφυριζοειδών, δεν τον βλέπουν να προχωρεί; Πάντως όλοι οι συνάδελφοι που στήριξαν την παρούσα κυβέρνηση όσον αφορά τις επιλογές στις ΕΔ γενικότερα, είναι άκρως δυσαρεστημένοι και βαθιά απογοητευμένοι, κυρίως με αυτήν την ακατανόητη επιλογή, ενώ υπάρχουν λαμπρά μυαλά ε.α. αξιωματικοί (στην δεξαμενή στελεχών της ΝΔ) με πραγματικά πτυχία, μεταπτυχιακά, διπλώματα, ξένες γλώσσες (που βεβαίως μικρή αξία έχουν εάν είσαι άχρηστος διοικητής) που και άξιοι είναι και αξιόπιστοι και εργατικοί και το βασικότερο όλων φυσικά, α π ο τ ε λ ε σ μ α τ ι κ ο ί και όχι μόνο επικοινωνιακοί στο δικό τους εξωγήινο σύμπαν. Στο κάτω κάτω σε όλες τις ΕΔ του κόσμου, σε όλες τις περιπτώσεις (κρίση, πόλεμος, ειρήνη) μετράει πάντα το αποτέλεσμα, για προφανείς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λέει το άρθρο αλλά αυτά είναι τα προσόντα με τα οποία επιλέγονται οι υφυπουργοί. Άρα παραμένει ως χρήσιμος και αναντικατάστατος. Περισσότερο πιθανόν είναι να φύγει ο υπουργός και να πληρώσει για τις παραιτήσεις και μετά ανακλήσεις στις φωτιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Α. Στεφανης ειναι εργατικος και αποτελεσματικος. Αυτος, οπως και καθε αλλο μελος της Κυβερνησης εχει ενα πεδιο αρμοδιοτητων μεσα στο οποιο μπορει να κινηθει, δεν μπορει να κανει τα παντα και κυριως πραγματα που ειναι εκτος και περαν της αποστολης του. Τα καταφερνει αριστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους απόστρατους, όπως είναι και ο ίδιος, ΔΕΝ έκανε ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως εκτέλεσε την αποστολή του ως αρχηγός στρατού και τα κατάφερε οι Τούρκοι να συλλάβουν τους αξιωματικούς στον Έβρο. Στον αμερικανικό στρατό θα τον είχαν κάνει δεκανέα, στον Ελληνικό τον έκαναν υφυπουργό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν ξερεις καποιο Αμερικανο Α/ΓΕΣ που να αποστρατευτηκε απο καποιο τετοιο παρομοιο περιστατικο, σε παρακαλω πες το να το μαθουμε και εμεις. Ο Δκτης του Δ'ΣΣ (Καμπας) επρεπε να αποστρατευθει ή ενδεχομενως ο Μεραρχος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε της Κυριακή, Αυγούστου 29, 2021 7:46:00 μ.μ, πολύ απλά ΔΕΝ υπήρχε, ΔΕΝ υπάρχει, ούτε θα υπάρξει στις αμερικανικές ΕΔ και εάν υπήρχε μία πιθανότητα στο 1.000.000, θα είχε υποβάλλει την παραίτησή του άμεσα, όπως ο άλλος από το Αφγανιστάν που βρισκόταν, επί Ομπάμα, για άλλο τελείως τυπικό υπηρεσιακό λόγο, ψαξτό.λίγο. Τελικά μας έδειξες ποιος είσαι όταν αναφέρθηκες στο Καμπά (ρε τι καημό με τον Καμπά έχετε ακόμη), όσο για τον μέραρχο να σου θυμήσουμε ότι προήχθει σε αντιστράτηγο πάραυτα.

      Διαγραφή
  6. Συγνώμη δηλαδή, εκεί στο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ, τώρα κατάλαβαν ότι ο σελφοκλιπάκιας και περιφημοεξαιρετικάκιας είναι νούλα (null) πατενταρισμένη; Δηλαδή τώρα που πλησιάζει ο ανασχηματισμός ένεκα μείωσης της διαφοράς με τα τσιπροσφυρίζια περίπου στις 10 μονάδες, άρχισε το παραμύθι για ξεκαρφωμα; Δηλαδή ολόκληρη παράταξη που διαφημιζε την μεγάλη δεξαμενή στελεχών (sic) δεν είχε έναν, τονίζω έναν ε.α. αξιωματικό ικανό, εργατικό, αξιόπιστο, ή εκλεγμένους βουλευτές, με πραγματικά πτυχία, μεταπτυχιακά, διπλώματα ξένες γλώσσες αναγνωρισμένες και όχι της ΣΣΞΓ; Δηλαδή εκτός από την παταγώδη αποτυχία του ως αρχηγός με δύο αιχμαλώτους πολέμου στην ειρήνη για πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική ιστορία, μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες στο μεταναστευτικό που του εμπιστεύθηκαν, μετά τα δίχτυα περισυλλογής ελαιοκαρπων για να συλλέγουν λαθρομετανάστες, μετά την αποτυχία να ασχοληθεί με ταυτά που του καθόρισαν ρητά (υγειονομική περίθαλψη και ασφαλιση στελεχών, στρατιωτικά νοσοκομεία, λέσχες, ΜΤ και άλλα πολλά) εκεί στο επιτελείο της ΝΔ τώρα κατάλαβαν ότι δεν τραβάει το γερασμένο "πουλέν" κάποιων; Για να είμαστε και δίκαιοι όμως το μόνο που κατάφερε σωστά ήταν να μετατρέψει την ΣΜ του σχηματισμού σε κλαρινιτζίδες που ακολουθούσαν "μουσικόνωντας" τον συρφετό της τότε κυβέρνησης στην περιοδεία τους στα περίπτερα της ΔΕΘ. Πάντως όλα τα στελέχη που στήριξαν με προσωπικό κόστος την ΝΔ είναι το λιγότερο δυσαρεστημένοι με την συγκεκριμένη ακατανόητη επιλογή ενός ομολογουμένως αποτυχημένου συνταξιούχου ως υφεθα. Δεν ξέρω εάν τώρα εκεί στην ΝΔ μπορείτε να σώσετε κάτι από τα στελέχη των ΕΔ που σας υποστήριξαν με θέρμη, αλλά απαγοητευτηκαν σφόδρα. Να δούμε εάν θα υπάρξει βέβαια και άλλη επιλογή στο επικείμενο ανασχηματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον τελευταίο ανασχηματισμό είχε ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του 10 λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση τύπου. Τελευταία στιγμή παρέμεινε με άνωθεν παρέμβαση και ο αντικαταστάτης του πήγε ΥΦΕΘΑ σε άλλο υπουργείο. Δεν παίζεται και τώρα θα την βγάλει. Ξέρει και "δένει" το σύστημα για να μην τον πειράζει κανείς. Τώρα και με τον Μαρινάκη στα πάνω του δεν τον κουνάνε με τίποτα. Μην γίνει και υπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή