Απάντηση ΥΠΟΙΚ για την Αναφορά στη ΒτΕ σχετικά με κατάργηση της ΕΑΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Απάντηση ΥΠΟΙΚ για την Αναφορά στη ΒτΕ σχετικά με κατάργηση της ΕΑΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3231/7.7.2021 Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής Β. Κεγκέρογλου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Στο άρθρο 43Α «Επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα» του ν. 4172/2013 (Α΄167) όπως ισχύει, ορίζεται ότι επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ των φυσικών προσώπων ή σχολάζουσας κληρονομιάς. Για την επιβολή της εισφοράς λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του εισοδήματος, όπως αυτό προκύπτει από την άθροιση των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία και συντάξεις, από επιχειρηματική δραστηριότητα, από κεφάλαιο, από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό... (Σημ. Αναμένονται απαντήσεις από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας - Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)

Διαβάστε την συνέχεια:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ κ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (ΕΑΣ) ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ (ΕΑ). ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας τρελανουν αυτοι!!! Δεν ειναι μονο αυτη που αναφερουν, την αλλη που ειναι μονο για τους συνταξιούχους την ξέχασαν!!!! Ο, τι τους συμφέρει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....... λαμβάνονται με
    γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αρχή της ίσης φορολογικής μεταχείρισης
    και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. μπλα ...μπλα.....μπλα....αυτη η κασετα...εχει πολυπαιχτει υπουργαρες....και υφυπουργαρες ....ερχονται ..εκλογες....θα φατε..καλα !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Κεγκερογλου θυμηστε σας παρακαλώ σε οσους εχουν κοντή μνήμη πως υπάρχει και ΕΑΣ μονο για τους συνταξιούχους. Βέβαια το δικο σας κόμμα την επέβαλε μην το ξεχνατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή