Εισήχθησαν 112 υποψήφιοι λιγότεροι στη ΣΣΕ-ΟΠΛΑ λόγω ΕΒΕ-Δείτε λεπτομέρειες (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Εισήχθησαν 112 υποψήφιοι λιγότεροι στη ΣΣΕ-ΟΠΛΑ λόγω ΕΒΕ-Δείτε λεπτομέρειες (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Όπως είχαμε αναρτήσει ΕΔΩ, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε και έτσι θα εισαχθούν 112 υποψήφιοι λιγότεροι στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και συγκεκριμένα στα ΟΠΛΑ, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για τις Στρατιωτικές Σχολές με συντελεστή 1,2.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση των βάσεων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) εισάγονται στη ΣΣΕ-ΟΠΛΑ:

α. ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ: 155 υποψήφιοι

β. ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2019-ΗΜΕΡΗΣΙΑ (8+4): 12 υποψήφιοι

γ. ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ 2020-ΗΜΕΡΗΣΙΑ (1+1): 2 υποψήφιοι

δ. ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ ΝΕΟ 2020 -ΗΜΕΡΗΣΙΑ (11+4): 15 υποψήφιοι

Δηλαδή εισάγονται συνολικά: 155 + 12 + 2 + 15 = 184 υποψήφιοι.

Κλικ για μεγέθυνση:

Σύμφωνα με την συμπληρωματική προκήρυξη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) προβλέπονταν να εισαχθούν στη ΣΣΕ-ΟΠΛΑ: 296 υποψήφιοι.

Κλικ για μεγέθυνση:

Άρα ΔΕΝ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ: 296 - 184 = 112 υποψήφιοι

Αν υπολογίσουμε και τις παραιτήσεις ή μη παρουσιάσεις, που συνηθίζονται στη ΣΣΕ, θα υπάρξουν αρκετές κενές θέσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για το στράτευμα, όσο και για τους υποψήφιους και τους γονείς τους.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. ....και τα παπαγαλάκια λένε για το επίτευγμα (γλύφοντας) της υπουργού παιδείας με την ΕΒΕ και το ότι δεν θα περάσουν υποψήφιοι με 1-2-3 κλπ... βαθμολογίες στα ΑΕΙ. Για τις στρεβλώσεις και τις ιδιαιτερότητες των στρατιωτικών σχολών κανείς δεν μιλά, συμπεριλαμβάνοντας την στρατιωτική ηγεσία. Ντροπή τους. Κάντε κάτι εσείς ευφυέστατοι επιτελείς που δώσατε ΕΒΕ στα ύψη...είστε....συνένοχοι............!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάντια της ΣΣΕ να ψάχνει χαμηλή ΕΒΕ στο 12 για να συμπληρώσει σπουδαστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γίνεται αυτό καθώς οι υποψήφιοι με χαμηλότερες βαθμολογίες από την ΕΒΕ της σχολής δεν είχαν την δυνατότητα να την δηλώσουν στο μηχανογραφικό. Για αυτό και έχει μεγάλες απώλειες. Οι σχολές με το συγκεκριμένο σύστημα θα μείνουν με κενές θέσεις αν δεν αλλάξει κάτι. Το αστείο είναι ότι με αυτό το εφεύρημα της ΕΒΕ έτσι θα είναι από εδώ και πέρα....

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι για αυτή τη κατάντια να είναι τόσο ελαφρόμυαλοι. Ή γίνεται; Να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα; Στις σχολές των υπαξιωματικών τι έγινε; Είχαμε λιγότερους εισακτέους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια πρόχειρη εκτίμηση ΣΜΥ έχει περίπου 80 λιγότερους.... φυσικά σε όλες τις σχολές θα υπάρξει σχετική φυγή από κάποιους και αυτές οι θέσεις δεν θα αναπληρωθούν κατά πάσα πιθανότητα αφού δεν θα υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις επιλαχόντες.
      Έχουμε επιτελείς που δεν μπορούν να δουν πέρα από την σκιά τους και ένα πολιτικό τυραννικό καθεστώς για λίγους, όπου θα στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές εξωτερικού.

      Διαγραφή
  4. Δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλες τις σχολές. Η ΣΣΕ και η ΣΜΥ έχει πάρει την κατηφόρα στις βάσεις επειδή δεν τις επιλέγουν οι υποψήφιοι λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών του ΣΞ. Οι υποψήφιοι επιλέγουν σχολές αστυνομίας, λιμενικού πυροσβεστικής και στη συνέχεια ΣΝΔ, ΣΙ και ΣΜΥΑ (17775 μόρια) και μετά Στρ Ξηράς. Άρα και να φύγουν κάποιοι απο τις παραπάνω σχολές υπάρχουν επιλαχόντες αφού η ΕΒΕ ειναι 14022 μόρια. Ο μόνος τρόπος να το αποδεχθεί ο Στρ Ξηράς είναι να ζητήσει την επόμενη χρονιά συντελεστή για την ΕΒΕ στο 1 ίσως και πιο χαμηλά και όχι στο 1,2. Φέτος τελείωσε το παιχνίδι. Η τάξη 2025 "κουτσουρεμένη" και δεν ξέρει κάποιος αν θα παρουσιαστούν όλοι και πόσοι θα φύγουν το πρώτο χρονικό διάστημα χωρίς τη δυνατότητα επιλαχόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή