ΥΕΘΑ: Η αποζημίωση για ΣΚ-Αργίες στο ΣΞ θα γίνει το προσεχές χρονικό διάστημα-Τι είπε για αμοιβές Έβρου (ΕΓΓΡΑΦΑ)

1. Απάντηση ΥΕΘΑ για «Μη καταβληθείσες οι αποζημιώσεις εκτέλεσης υπηρεσιών τις αργίες των στελεχών του Στρατού Ξηράς»:

Σε απάντηση της (ε) σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Μη καταβληθείσες οι αποζημιώσεις εκτέλεσης υπηρεσιών τις αργίες των στελεχών του Στρατού Ξηράς», κατ’ αρχάς επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω στις (β) και (δ) σχετικές Απαντήσεις μας, για τις (α) και (γ) όμοιες Ερωτήσεις που είχαν κατατεθεί από την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα στη Β.τ.Ε.

Πέραν τούτου όμως, κατά το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν σχετικής προβολής αντίστοιχης απαίτησης, αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του Π/Υ του ΓΕΣ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων για το προσωπικό του ΣΞ.

Απότοκος των συντονισμένων ενεργειών της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ήταν η ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ και συνακόλουθα του ΓΕΣ, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις προκειμένου να καταβληθεί στα στελέχη του ΣΞ η αποζημίωση για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες και τις, κατά περίπτωση, τοπικές αργίες για το έτος 2020. Η καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι, το ΥΠΕΘΑ θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, προβαίνοντας σε τακτικές και έκτακτες καταβολές αποζημίωσης, οσάκις το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια του εκτελούμενου προϋπολογισμού.

Το σχετικό έγγραφο:


2. Απάντηση ΥΕΘΑ για «Καθυστερούμενες αμοιβές και αποζημιώσεις του στρατιωτικού προσωπικού που επιχειρεί στα σύνορα του Έβρου»:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Καθυστερούμενες αμοιβές και αποζημιώσεις του στρατιωτικού προσωπικού που επιχειρεί στα σύνορα του Έβρου», σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), τα ακόλουθα:

Η αποζημίωση των υπηρεσιών που εκτελούν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), στο πλαίσιο των μέτρων επιτήρησης και ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, συναρτάται με την επάρκεια των εγγεγραμμένων πιστώσεων στους οικείους Αναλυτικούς Λογαριασμούς Εξόδων του προϋπολογισμού (Π/Υ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και την πλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 3 του ΠΔ 200/1993 (Α΄75).

Αναφορικά με το προσωπικό που μετακινείται, προκειμένου να ενισχύσει τις εμπλεκόμενες στη φύλαξη των συνόρων Μονάδες, σε αυτό καταβάλλεται αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο ΠΔ 200/1993.

Κατά το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν σχετικής προβολής αντίστοιχης απαίτησης, αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του Π/Υ του ΓΕΣ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων στο εμπλεκόμενο προσωπικό.

Ήδη, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ενισχύεται ο Π/Υ του ΥΠΕΘΑ και συνακόλουθα του ΓΕΣ με 3.400.000 € που αφορούν σε έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης προσωπικού.

Οι εν λόγω πιστώσεις, εγκρίθηκαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που έλαβαν χώρα στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω το ΥΠΕΘΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΣ, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική, συνεχή και καταλυτική συνδρομή του προσωπικού που ενεπλάκη στις εν λόγω επιχειρήσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας, προέβη:

Στην απονομή ηθικής αμοιβής και τιμητικού διπλώματος εξαίρετων υπηρεσιών, το οποίο επιδόθηκε σε ειδική τελετή.

Στη χορήγηση 10ημερης τιμητικής άδειας.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το ΥΠΕΘΑ θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο, προς την κατεύθυνση της μέριμνας υπέρ του προσωπικού του, προβαίνοντας, όπου αυτό καθίσταται εφικτό, σε τακτικές και έκτακτες καταβολές αποζημίωσης, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας που πηγάζουν από την αποστολή του και την ανάγκη διατήρησης υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας, οσάκις το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια του εκτελούμενου Π/Υ.

Το σχετικό έγγραφο:


Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Μυρίζει εκλογές ή είμαι απλά κακεντρεχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσα πολλά γράμματα, τόσες πολλές λέξεις σε φύλλα χαρτιού ή χε pdf, που απλώς φλυαρούν ακατάσχετα και χωρίς νόημα. Μα σε τι μπανανία ζούμε και αναπνέουμε, τι μπανανία θεέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο "υπουργος" καθώς και ο αφαντος "αρχηγός", νε τις στημένες φωτογραφίες με ύφος "θυμωνενου", "προβληματισμενου", δηθεν σοβαρου, γνωρίζουν οτι εχουν μονο ελαχιστους μηνες ακομα στις θέσεις τους, και δεν ριχνουν πενία. Όχι οτι στις αρχες εριχναν, αλλά τωρα ειναι που το κανουν απροκαλυπτα.
    Πρέπει ολοι να καταλάβουν οτι ουδεις ενδιαφέρεται για τις ΕΔ και τον ΣΞ ειδικότερα.
    Ειδικα οι πουθεναδες πολιτικοί, και οι διορισμενοι αρχηγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαός λέει "κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα", κάτι ξέρει....ο λαός. Γενικά πάντως πρόσωπα κλειστά, γκρίζα και δήθεν, πάλι ο λαός λέει "ασχημόφατσες", κάτι ξέρει πάλι....ο λαός φυσικά.

      Διαγραφή
  4. προσεχές χρονικό διάστημα......κατι μου θυμιζει .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι σαν την τριετία του Ν.3865/10 όλοι συμφωνούν ανταλλάζουν έγγραφα τα συναρμόδια ερωτήσεις στην βουλή και κοροϊδεύουν τον κόσμο για να μην αναλάβουν το πολιτικό κόστος να πουν στα ίσια ότι δεν ΘΕΛΟΥΝ να το κάνουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή