Εξελίξεις στις Ταυτότητες Στρατιωτικού Προσωπικού: Οι απαντήσεις του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Εξελίξεις στις Ταυτότητες Στρατιωτικού Προσωπικού: Οι απαντήσεις του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. (ΕΓΓΡΑΦΑ)

1. Απάντηση Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. στις 08 Ιουνίου 2021

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην από 06-05-2021 με αριθμό 6389 Ερώτηση των Βουλευτών κ.κ. Χ. ΓΚΟΚΑ, Γ. ΚΑΜΙΝΗ και Β.ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ό,τι μας αφορά και πλέον των διαλαμβανομένων στο υπ’ αριθ. 7017/4/25101-ε’ από 05-05-2021 Έγγραφό μας, επί της με αριθμό 5301/ 24-03-2021 Ερώτησης τινών εκ των ερωτώντων Βουλευτών, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τηρώντας τα οριζόμενα στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής.

Περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο ρύθμισης ζητημάτων που αφορούν στην έκδοση του νέου τύπου δελτίου ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχει προωθηθεί εισήγηση ώστε η χορήγηση αυτού να πραγματοποιείται ανεξαρτήτως έκδοσης ειδικών δελτίων ταυτότητας -δυνάμει ειδικότερων διατάξεων- προς απόδειξη επαγγελματικής ή άλλης ιδιότητας του κατόχου, προκειμένου το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να μην αποκλειστεί από την πρόσβαση στις υπηρεσίες ψηφιακής διακυβέρνησης, τις οποίες αυτό θα υποστηρίζει.

2. Απάντηση Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. στις 05 Μαΐου 2021

Απάντηση στην από 24-03-2021 με αριθμό 5301 Ερώτηση των Βουλευτών κ.κ. Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, Γ. ΦΡΑΓΓΙΔΗ και Γ. ΚΑΜΙΝΗ

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ό,τι μας αφορά και πλέον των ειρηθέντων κατά την ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί της υπ’ αριθ. 4-3/09-12-2019 (ΣΤ’ Συνεδρίαση της 10-02-2020) Επίκαιρης Επερώτησης εξήντα οκτώ (68) Βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του πολιτικού κόμματος «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς», σας γνωρίζουμε ότι την 11-04-2019 με Απόφαση της (τότε) Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κηρύχθηκε απόρρητη η προμήθεια του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.).

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, καθίσταται γνωστό ότι ο διαγωνισμός προμήθειας του Ο.Π.Σ.Ε.Α. βρίσκεται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών, οι οποίες προέρχονται από πέντε (5) Ενώσεις Εταιρειών, αποτελούμενες από συνολικά δεκαπέντε (15) εταιρείες. Καθίσταται δε γνωστό ότι στην παρούσα χρονική στιγμή ουδεμία εμπλοκή υφίσταται ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα δε με τις διατάξεις του άρθρου 321 του ν. 4781/2021 (Φ.Ε.Κ. Α’ - 31), το κόστος έκδοσης των διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων βαρύνει τον Φορέα, ο οποίος ζητεί την έκδοσή τους ή τον Φορέα στον οποίο υπηρετεί ο αιτούμενος την έκδοση.

Τέλος, η Ελληνική Κυβέρνηση διασφαλίζει τη συνέχιση της εκτύπωσης των εντύπων ασφαλείας και μάλιστα σε τιμή, ανά διαβατήριο, 2,19 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) χαμηλότερη σε σύγκριση με τη σύμβαση της προηγούμενης διακυβέρνησης, εξοικονομώντας εισέτι (28-04 τ.ε.) περί τα 164.250 ευρώ.

3. Απάντηση ΥΠΕΘΑ στις 26 Απριλίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. 1. Καταρχας, απο την συνταξη των απαντήσεων, καταλαβει καποιος το μέγεθος της εντροπίας στο κεφαλι των συντακτών.
    2. Δευτερον, απαντησεις τριχες κατσαρες, να χαμε να λέγαμε και καλα να περναμε και εβιβα και καλα κρασιά.
    3. Στρωθειτε και εφαρμοστε τους νόμους εκει στο υπροπο και αφηστε τις αρλουμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή