YEΘΑ: Νέα δελτία ταυτότητας για το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη προβεί στις δέουσες ενέργειες για την υλοποίηση έκδοσης της προβλεπόμενης, από την εξουσιοδοτική διάταξη των άρθρων 40 και 48 του ν.4609/2019 (Α΄67), Κοινής Υπουργικής Απόφασης, βάσει της οποίας θα εκδοθούν νέα δελτία ταυτότητας για το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Φραγγίδης και Γιώργος Καμίνης με θέμα «Δελτία ταυτότητας στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ως ταξιδιωτικά έγγραφα».

Για την περαίωση της διαδικασίας, αλλά και για την περιέλευση των απαραίτητων στοιχείων από την Ελληνική Αστυνομία, «απαιτείται η ολοκλήρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του τρέχοντος διαγωνισμού, για την προμήθεια νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας» υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 321 του ν.4781/2021 (Α'31), το κόστος έκδοσης των διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων βαρύνει τον φορέα ο οποίος ζητεί την έκδοσή τους ή τον φορέα στον οποίο υπηρετεί ο αιτούμενος την έκδοση», καταλήγει ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Πάλι οι άλλοι φταίνε όχι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ/ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ > Επίσης να προσθέσουμε κάτι πολύ βασικό, που έχει χρηστική, λογιστική, λειτουργική και ηθική βάση, δηλαδή σε δυτικές δημοκρατίες οι απόστρατοι δεν παίρνουν πολιτικές ταυτότητες με τελείως διαφορετικά στοιχεία (εκτός φυσικά του ονοματεπώνυμου), παρά συνεχίζουν να κατέχουν τις στρατιωτικές με την ίδια αρίθμηση και την αλλαγή πλέον πριν από τον βαθμό η σημείωση ε.α. ή ret. Η δε έκδοση γίνεται από τον ίδιο φορέα του εκάστοτε γενικού επιτελείου της χώρας. Αυτό όπως κάποιος λογικός καταλαβαίνει έχει την μέγιστη λειτουργική σημασία και γλυτώνει τα στελέχη από πολλά βάρη και αλλαγές για τις οποίες δεν υπάρχει λόγος να γίνονται μετά από 35-40-45 χρόνια υπηρεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα είναι ότι γίνεται χρήση της στρατιωτικής ταυτότητας σε συναλλαγές καθώς και για την πιστοποίηση των ατομικών στοιχείων σε μη στρατιωτικές υπηρεσίες που είναι άσχετες με την επαγγελματική δραστηριότητα. Κανονικά η στρατιωτική ταυτότητα θα πρέπει να έχει ισχύ και να χρησιμοποιείται μόνο ως προς την είσοδο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και για την πιστοποίηση της ταυτότητας αλλά και της ιδιότητας από αντίστοιχα υπηρεσιακά όργανα και μόνο για χρήση σε στρατιωτικές υπηρεσίες που πρέπει να γνωρίζουν την ιδιότητα. Είναι προφανές ότι για όλες τις υπόλοιπες ιδιωτικές μη υπηρεσιακές συναλλαγές θα πρέπει ο καθένας να έχει την κάρτα πολίτη ή ταυτότητα ή όπως την ονομάσουμε, όπως όλοι οι πολίτες της Χώρας ανεξαρτήτως της στρατιωτικής ιδιότητας. Η επαγγελματική ιδιότητα σε συνδυασμό με το βαθμό ή άλλα στοιχεία δεν απαιτείται να γνωστοποιείται και δεν σχετίζεται άλλωστε με τα ατομικά μας στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραγουδα όσο θες. Μια χαρά είναι η ταυτότητα που έχουμε.

      Διαγραφή
  4. @@@@@@@@.
    Οπως ολα τα σοβαρα θεσμικα ζητηματα, στην @@@@@@@ Ελλαδα, ετσι και στο θέμα των Στρατιωτικών Δελτιων Ταυτότητας, η χαζομαρα περισσεύει.
    Το ζήτημα ειναι πολυ απλο:
    1. Το Στρατιωτικό Δελτίο Ταυτότητας, καλως εχει οπως ειναι. Επιδέχεται τεχνικων βελτιώσεων στην ποιοτητα του υλικου (σκληρο πλαστικό και οχι χαρτι) και μεχρι εκει.
    2. Χρηση τους για έλεγχο ταυτοπροσωπιας, εντος Ελληνικης επικρατειας, οπου και οποτε χρειάζεται.
    3. Χορηγηση επιπλεον Δελτιου Ταυτοτητας, απο σκληρό πλαστικο με ολα τα απαραίτητα στοιχεια ταυτοπροσωπιας σε ελληνικη και αγγλική γλωσσα, συμπεριλαμβανομένης της ιδιοτητας του Στρατιωτικου, χωρις βαθμους κλπ.
    4. Χρηση των ανωτερω Δελτιων, ως ταξιδιωτικού εγγραφου στο εξωτερικο και φυσικα για τον ελεγχο ταυτοπροσωπιας στο εξωτερικό.
    5. Αποστρατοι: Επιστροφή μονο του Στρατιωτικου Δελτιου Ταυτότητας, και χρηση μονο του δεύτερου, με αναγραφομενη πλεον την ιδιοτητα "αποστρατος στρατιωτικος".
    Τοσο απλα.
    Αλλα ποιος εχασε την λογικη του, για να την βρει καποιος πουθενας πολιτικος παράγοντας και υπαλληλος υπουργειου, ωστε να πραξει τα αυτονοητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή