ΥΕΘΑ: Η διευκόλυνση στρατιωτικών για μεταφορά τέκνων σε σχολεία ρυθμίζεται μόνον περιστασιακά (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΥΕΘΑ: Η διευκόλυνση στρατιωτικών για μεταφορά τέκνων σε σχολεία ρυθμίζεται μόνον περιστασιακά (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Διακρίσεις ανάμεσα σε οικογένειες στρατιωτικών, σχετικά με τη μεταφορά των τέκνων τους, από και προς τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Κατ’ εξουσιοδότηση της κείμενης νομοθεσίας έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. Φ.400/163881/Σ.4187/08 Σεπ 11 απόφαση ΥΕΘΑ (Β΄2156), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με την οποία ρυθμίζεται το ωράριο εργασίας του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ.

Δεδομένης της μη δυνατότητας παρέκκλισης από το ως άνω θεσμικό πλαίσιο, η τυχόν διευκόλυνση στρατιωτικών, οι οποίοι εύλογα συνοδεύουν τα τέκνα τους σε σχολικές μονάδες, δύναται να ρυθμισθεί περιστασιακά μόνον και σε διοικητικό επίπεδο, στο πλαίσιο εκτίμησης λόγων ανωτέρας βίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαταράσσεται η επιχειρησιακή λειτουργία - ετοιμότητα και η ασφάλεια των Μονάδων - Υπηρεσιών των ΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα Γενικά Επιτελεία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και εκδίδουν σχετικές διαταγές, προκειμένου οι Διοικήσεις όλων των Κλιμακίων να διευκολύνουν τα παραπάνω στελέχη τους, για τη μεταφορά των τέκνων τους από και προς το χώρο του σχολείου - παιδικού σταθμού, με διαφοροποίηση της ώρας προσέλευσης και αναχώρησης, στις περιπτώσεις που δεν επηρεάζεται η επιχειρησιακή λειτουργία της Μονάδας ή της Υπηρεσίας.

Ακολούθως, η κάθε Διοίκηση δύναται να λαμβάνει κατά την κρίση της μέτρα για την αναπλήρωση των ωρών απουσίας του εν λόγω προσωπικού από την εργασία του, ώστε να τηρείται απαρέγκλιτα το προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία 40ωρο εργασίας εβδομαδιαίως.

Εν κατακλείδι, το ΥΠΕΘΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λήψη ευεργετικών μέτρων, με γνώμονα την εξισορρόπηση μεταξύ των αναγκαίων όρων για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής των ΕΔ, αλλά και την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου μέριμνας για τα στελέχη της. Στο πλαίσιο αυτό, το σύνολο των στελεχών που αιτήθηκαν την εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου για τον εν λόγω σκοπό ικανοποιήθηκε πλήρως.

Τέλος, σας γνωρίζεται ότι η πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθεί, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, τυχόν προβλήματα τα οποία αναφύονται, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη κατηγορία, και μελετά τις βέλτιστες λύσεις, ενώ παράλληλα επεξεργάζεται απόψεις - προτάσεις των Γενικών Επιτελείων, για την ενδεχόμενη αναγκαιότητα τροποποιήσεων - βελτιώσεων που αφορούν και στην εν θέματι περίπτωση.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Επαναλαμβάνω "κ. υπουργε"..
    Αυτα που σου δίνουν να απαντας τα διαβαζεις καθολου η οχι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε πάλι με τους κλάψες. Να προσλάβουν οικιακό βοηθό αλλιώς να παραιτηθούν. Γιατί να επηβαρύνονται άλλοι για αυτούς και όχι αυτοί για το πρόβλημα τους. Έλεος πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα. Στρατιωτικοι είναι όχι δημόσιοι υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε πάλι ο ίδιος άσχετος β***** που σχολιαζε σε παρόμοιο άρθρο. Το τι θα κάνουμε δεν θα σε ρωτήσουμε και σίγουρα θα πρέπει να τελειώσει το θέμα ότι δίνεται δυνατότητα σε άσχετους σαν και εσένα να σχολιάζουν...

      Διαγραφή
    2. μην αγχώνεσαι συνάδελφε, αυτό είναι το μεροκάματο τους (λίγα σεντς), για να σπέρνουν διχόνοια

      Διαγραφή
  3. Το πως θα πας τα παιδιά στο σχολείο είναι προβληματισμός και όχι πρόβλημα για κάποιους...λαμπρά και άριστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή