Έγγραφο ΓΕΣ για Νέα μέτρα στα στρατόπεδα

Έγγραφο ΓΕΣ για Νέα μέτρα στα στρατόπεδα

Η ΠΟΕΣ δημοσιοποίησε το παρακάτω έγγραφο του ΓΕΣ με ΘΕΜΑ: Μέριμνα για το Προσωπικό (Μέτρα Προστασίας Κατά της Μετάδοσης του COVID-19)

Ειδικότερα:

Σας γνωρίζουμε, σε εκτέλεση του (ε) σχετικού και κατόπιν του (α) ομοίου, ότι στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης μέτρων για τον COVID-19, καθορίζονται τα παρακάτω:

α. Επιτρέπεται η παρουσία επισκεπτών- καλεσμένων σε στρατιωτικές τελετές-ορκωμοσίες, καθώς και τα επισκεπτήρια σε στρατιωτικές μονάδες, με τους παρακάτω περιορισμούς:

(1) Ο μέγιστος αριθμός προσκεκλημένων να μην υπερβαίνει τους δύο (2) επισκέπτες ανά άτομο.

(2) Υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος ελέγχου self test, rapid test ή PCR, κατά την είσοδο στη Μονάδα.

(3) Παρουσία επισκεπτών μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με τήρηση αποστάσεων και χρήση αλκοολούχων αντισηπτικών.

β. Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, για όλο το προσωπικό, σύμφωνα με τους περιορισμούς που ορίζονται στο Παράρτημα 15 του (α) σχετικού, με έμφαση στα παρακάτω:

(1) Παρουσία ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά, κατόπιν συντονισμού (ραντεβού) και με αναλογία ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ. .

(2) Τήρηση αποστάσεων μεταξύ αθλούμενων.

(3) Καταγραφή στοιχείων αθλούμενων.

(4) Χρήση αλκοολούχων αντισηπτικών και λοιπών ειδών ατομικής υγιεινής.

(5) Καθαρισμό – απολύμανση των χώρων και των οργάνων γυμναστικής, μετά από κάθε χρήση.

Επισημαίνεται ότι, αποτελεί ατομική ευθύνη η σχολαστική τήρηση των μέτρων με έμφαση στην τήρηση της ατομικής υγιεινής, στη χρήση μάσκας από το σύνολο του προσωπικού, σε όλους τους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους και στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης (τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου).

Το (β) σχετικό παύει να ισχύει με τη λήψη του παρόντος. Τα λοιπά μέτρα προστασίας που καθορίστηκαν με τα (γ) και (δ) όμοια παραμένουν σε ισχύ, μέχρι έκδοσης νεότερων οδηγιών.

Το σχετικό έγγραφο:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια