Αλλαγές στην κορυφή της ΕΛΑΣ – Πόσες θέσεις ανωτάτων καταργούνται

Αλλαγές στην κορυφή της ΕΛΑΣ – Πόσες θέσεις ανωτάτων καταργούνται

Του Θάνου Σωτήρη

Δραστικές μειώσεις στον αριθμό των ανωτάτων αξιωματικών αλλά και στους κλάδους και τις διευθύνσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει έτοιμες για θεσμοθέτηση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, στην κορυφή της πυραμίδας προκρίθηκε το «παλαιό» πρότυπο, δηλαδή ο Αρχηγός με δύο Υπαρχηγούς, έναν επιχειρησιακό και έναν διοικητικό, και εκεί …τελειώνουν οι Αντιστράτηγοι. Οι θέσεις των δύο Γενικών Επιθεωρητών, Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, καταργούνται, όπως και οι θέσεις των Αντιστρατήγων γίνονται τρείς από πέντε.

Ανάλογες μειώσεις αναμένονται και στους δύο επόμενους βαθμούς ανωτάτων. Οι θέσεις Υποστρατήγων από είκοσι που είναι σήμερα θα μειωθούν στις δεκαπέντε, ενώ των Ταξιαρχών από τις εξήντα πέντε στις πενήντα.

Αντίστοιχες αλλαγές αναμένονται να γίνουν και στο οργανόγραμμα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με στόχο -όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες- να γίνει πιο ευέλικτο και να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, φαίνεται πως η πολιτική ηγεσία έχει καταλήξει και στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο σχήμα, κάτι που αναλόγως το χρονικό σημείο εφαρμογής του, ενδέχεται να προκαλέσει και έκτακτες κρίσεις, τουλάχιστον στα ψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας.

ΠΗΓΗ: astinomiko.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Παλαιότερα η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας διοικούνταν από Αστυνομικό Διευθυντή με βοηθό έναν ή δύο Αστυνομικούς Υποδιευθυντές.Στη συνέχεια διοικούνταν από Ταξίαρχο με βοηθούς τρεις Αστυνομικούς Διευθυντές .Όταν οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις διοικούνται από Υποστράτηγο ,με βοηθό Ταξίαρχο και καναδυό Αστυνομικούς Διευθυντές ,σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.Όταν αποστρατεύονται ικανοί Αξιωματικοί, επειδή δεν είχαν προστάτες και προάγονται Αξιωματικοί(χωρίς προσόντα)στο βαθμό του Ταξίαρχου και διοικούν Διευθύνσεις ,π.χ. Φωκίδας ,Ευρυτανίας κλπ ,τότε είναι (ήταν) σίγουρα τα αποτελέσματα ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ .Χωρίς αξιοκρατία και χωρίς μάχιμους ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ μην περιμένετε σωστή αστυνόμευση.Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί Αξιωματικοί γραφιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή