Τον Ελληνικό Στόλο θα επιθεωρήσει αύριο Πέμπτη η ΠτΔ για πρώτη φορά

Τον Ελληνικό Στόλο θα επιθεωρήσει αύριο Πέμπτη η ΠτΔ για πρώτη φορά

ΦΩΤΟ: Αρχείου

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Λόγω του κοροναϊού και των αυστηρότατων μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, φέτος δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κλασική «Ναυτική Εβδομάδα»

Επιθεώρηση του Ελληνικού Στόλου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο περί το μεσημέρι, στα ανοικτά του Σαρωνικού κόλπου, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος θα επιθεωρήσει τον αήττητο Ελληνικό Στόλο, με την υπερτρισχιλιετή ένδοξη Ιστορία, για πρώτη φορά στην ως τώρα προεδρική της θητεία, καθώς πέρσι κάτι τέτοιο δεν έγινε δυνατό, λόγω της πανδημίας και του lockdown που είχε επιβληθεί.

Η επιθεώρηση του Στόλου θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της μεγάλης ασκήσεως «Καταιγίς ’21», που έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα, στο πλαίσιο του επανάπλου του στη βάση του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, και η Πρόεδρος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθώς και από την αντίστοιχη στρατιωτική ηγεσία με τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του κοροναϊού και των αυστηρότατων μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, φέτος δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ούτε η κλασική «Ναυτική Εβδομάδα», ούτε – μετά την «Καταιγίδα» - ανάπτυξη των μονάδων του Στόλου σε λιμάνια της ηπειρωτικής και κυρίως νησιωτικής Ελλάδος, ούτε πολύ περισσότερο θα γίνουν φυσικά επισκέψεις του κόσμου σε αυτά. Ακριβώς όμως επειδή δεν θα γίνουν αυτές οι δράσεις, γι’αυτό και ο Στόλος θα επιστρέψει μια μέρα πιο νωρίς στη βάση του και επομένως θα γίνει και πιο νωρίς η επιθεώρησή του από την κ. Σακελλαροπούλου, η οποία και αυτή θα γίνει με μία μόνο τηλεόραση (την ΕΡΤ), που θα δώσει εικόνα σε όλους, δύο μόνο φωτογράφους και κανένα στρατιωτικό συντάκτη, καθώς εκτός των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό που ζήτησε, συμφώνως με ναυτικές πηγές, η Προεδρία, αύριο απεργούν ΚΑΙ οι δημοσιογράφοι.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια