ΥΕΘΑ για Αναγνώριση 5ετίας: Αυτά προτείναμε στο ΥΠ.Ε.Κ.Υ και αναμένουμε απάντηση (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΥΕΘΑ για Αναγνώριση 5ετίας: Αυτά προτείναμε στο ΥΠ.Ε.Κ.Υ και αναμένουμε απάντηση (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Αναγνώριση Πενταετίας στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα ακόλουθα:

Το ζήτημα, κατά βάση, εκφεύγει των αρμοδιοτήτων μας, παρά ταύτα, όμως, για την ορθή εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 11 του ν.4609/2019 (Α΄ 67), το ΥΠΕΘΑ συνεργάζεται με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (ΥΠ.Ε.Κ.Υ), προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή λύση προς όφελος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Στο πλαίσιο αυτό, προέβη στη σύνταξη και αποστολή στο ΥΠ.Ε.Κ.Υ εγγράφου, κατ’ αρχάς το Σεπτέμβριο του 2019, με το οποίο ζητήθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις επί ερωτημάτων που ανέκυψαν από τους Κλάδους των ΕΔ, αναφορικά με την προσμέτρηση στο διπλάσιο του υπόψη χρόνου υπηρεσίας για όλα τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ που έχουν υπηρετήσει σε Μονάδες, ασκώντας τα καθήκοντα της ειδικότητας τους, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί απάντηση.

Κατόπιν αυτού, τον Φεβρουάριο τρέχοντος έτους, το ΥΠΕΘΑ, διαβίβασε εκ νέου έγγραφο αίτημα στο ΥΠ.Ε.Κ.Υ, όπου περιέχονται οι προτάσεις μας για την επίλυση του υπόψη ζητήματος.

Ειδικότερα προτάθηκαν τα ακόλουθα:

Η εν λόγω 5ετία να προσμετράται επιπλέον του χρόνου που αναγνωρίζεται στο διπλάσιο ή τριπλάσιο σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 40 του ΠΔ 169/2007.

Το δικαίωμα αναγνώρισης να ανατρέχει σε υπηρεσίες που πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής υπηρεσίας των δικαιούχων και ανεξάρτητα από την ημερομηνία διορισμού τους, ήτοι πριν ή μετά την 30 Σεπ 90.

Οδηγίες για την καταβολή των εισφορών.

Το δικαίωμα αναγνώρισης του υπόψη χρόνου να χορηγείται και σε στελέχη που τελούν ήδη σε αποστρατεία.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι κατά την παρούσα φάση τελούμε σε αναμονή γνωστοποίησης των θέσεων του συνερωτώμενου ΥΠ.Ε.Κ.Υ, το οποίο είναι αρμόδιο να σας απαντήσει κατά τα λοιπά.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Καλα εκει στο "υπεθα" (υπουργειο της ιδιας κυβερνησης) δεν ντρεπονται να αναφερουν δημοσια οτι αλλα "υπουργεια" (της ιδιας παντα "κυβερνησης"), ουτε καν ενδιαφερονται να απαντησουν σε εγγραφα τους;;;;;;;
  Δλδ αναμενετε απαντηση εδω και 3 (!!!) χρονια και το λετε υπερηφανα κιολλας;;;;
  Ειμαστε σοβαροι;;;;
  Ειστε σοβαροι;;;;;
  Τι προβλεπει ο Νομος για τους παραναβατες αυτου;;;
  Αναμονη;;;;; μπας και συμορφωθουν;;;; ή συλληψη;;;;;
  Ποσα θελετε για να μας τρελανετε;;;;
  Δεν παμε καλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δε το κλείνετε καλύτερα το μαγαζάκι?? Με αφορμή αυτό το ποστ κ' το άλλο με τα ΣΟΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάποια στιγμή πιθανόν μετά από
  10 χρόνια θα απαντήσει το υπουργείο εργασίας. Το Άμυνας δεν φαίνεται να βιάζεται..... Το δούλεμα για 3η χρονιά όσον αφορά την 2η 5ετια εκστρατείας (όχι πλασματικη παρακαλώ) συνεχίζεται....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το μπαλάκι με τα έγγραφα απο το ένα υπουργείο στο άλλο έχει καταντήσει αηδία το ίδιο με την τριετία το ίδιο για τα νυχτερινά και για τα εκτός εδρας καλά για νέο μισθολόγιο δεν το συζητάμε καν πείτε οτι δεν τα κάνουμε ξεκάθαρα δυο χρόνια πέρασαν σας πήραμε χαμπάρι θα πάτε στις εκλογές με ένα ευχαριστώ και πολύ μας είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για τους αμεταθητους χωρίς να εμπίπτουν σε κάποια ειδική κατηγορία θα απαντήσει ο υπουργός που είναι στις αρμοδιότητες του
  Θα δώσει λόγω κάποιος από τους υπεύθυνους που της βγάζουν τις μεταθέσεις κάθε χρόνο

  ΑπάντησηΔιαγραφή