ΥΠΟΙΚ: Η νυχτερινή αποζημίωση στα στελέχη ΕΔ πρέπει να καλυφθεί από τον Π/Υ ΥΠΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 5773/8-4-2021 ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. κ, Ν. Παπαναστάσης, Θ. Παφίλης, σας πληροφορούμε τα εξής:

Με τις διατάξεις του άρθρου 127 του Μέρους ΣΤ΄ του ν.4472/2017 (Α΄ 74) καθορίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα που καταβάλλονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, με τις διατάξεις της περίπτωσης β΄ της παραγράφου Δ΄ του άρθρου 127 του ιδίου νόμου θεσμοθετήθηκε η χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που αποδεδειγμένα εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2,77 € ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης, ενώ παράλληλα παρέχεται εξουσιοδότηση όπως καθορισθεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού, το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης. Η εν λόγω αποζημίωση ουδόλως συνδέεται με την καταβαλλόμενη σε δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους αποζημίωση για υπερωριακή εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 20 του ν.4354/2015 (Α’ 176).

Για την χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η προκαλούμενη δαπάνη θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο του εκτελούμενου Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, δεδομένων και των σοβαρών οικονομικών και δημοσιονομικών επιπτώσεων που προκαλεί η κρίση της πανδημίας COVID-19.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

 1. Και τώρα ο μέγιστος υπουργός εθνικής άμυνας θα απαντήσει : ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. Να τους χαίρεσαι νδ Τέτοια πολιτικά στελέχη έχουν χρόνια να εμφανιστούν .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο σύμφωνα με τις ''έγκυρες'' δημοσκοπήσεις δημοφιλής και επιτυχημένος ΥΕΘΑ (βρε τι ζούμε)!!!!

   Διαγραφή
 2. Ουτε που αισθανονται ως 1 κυβέρνηση.. με ξεχωριστούς ΑΝΣΚ.
  Φαντασου πως πράττουν κιόλας..
  Τελικα καλα μου τα έλεγε ο πατέρας μου..
  Υπάλληλοι ΥΠΟΙΚ: η χειρότερη φαρα ΔΥ μετα των Δημων..

  ΑπάντησηΔιαγραφή