Ασφαλιστικό ΕΔ: Η λύση που ζητούν οι στρατιωτικοί και δεν αποδέχθηκε ο Yπουργός (ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ)

Ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ):

Η λύση που ζητούν οι στρατιωτικοί και δεν αποδέχθηκε ο υπουργός

“Κατά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου 4670/2020 με θέμα «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) και άλλες διατάξεις», που αφορά, μεταξύ άλλων, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, σε συνεργασία με τον Τομέα Άμυνας του Κινήματος, αφουγκραζόμενη τους προβληματισμούς και γνωρίζοντας τις αδικίες που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω στελέχη, που δημιουργούν σε αυτά συναισθήματα πικρίας λόγω της αδιαφορίας της Πολιτείας, κατέθεσε προς ψήφιση σχετική Τροπολογία με θέμα: «Αποκατάσταση αδικιών σε βάρος του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος» (πλήρες κείμενο στο τέλος του κειμένου) για την άρση των αδικιών, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, όχι μόνο δεν δέχθηκε την τροπολογία, αλλά ούτε φρόντισε να επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή, για να υπάρξουν οι απαραίτητες συγκλίσεις και να δοθεί επιτέλους ουσιαστική λύση στα ασφαλιστικά προβλήματα των στελεχών των ΕΔ.

Κύριε Υπουργέ, οι απαντήσεις που δίνετε σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Αλλαγής είναι άτοπες, αναμασάτε το ισχύον προβληματικό νομικό πλαίσιο, χωρίς να αναφέρετε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, για να δώσει οριστική λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα των υπόψη στελεχών. Η αδιαφορία σας στην επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων τους είναι ακατανόητη! Τελικά, υπάρχει βούληση για την επίλυση των προβλημάτων; Μάλλον όχι!!!

Επιτέλους, ας σταματήσουν τα χειροκροτήματα και τα δήθεν επιδοκιμαστικά χτυπήματα στην πλάτη των στελεχών για ότι έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν ευσυνείδητα.

Να γνωρίζετε ότι το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί συμπαραστάτη των στελεχών των ΕΔ και θα είναι αρωγός στα ζητήματα που τους απασχολούν και θα παρακολουθεί το όλο θέμα μέχρι να δώσετε αποτελεσματική λύση καθώς δεοντολογικά πιστεύει ότι το έμψυχο δυναμικό των ΕΔ αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος για την επαύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας και πρέπει να εκτελεί απερίσπαστα το έργο του.”

Δείτε τη σχετική Τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα:

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

 1. όλα τα κόμματα όταν ειναι αντιπολίτευση είναι με το μέρος μας, μα (αν) όταν γίνουν "εξουσία" απλώς μας κατανοούν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριοι του ΚΙΝΑΛ, ποιος σας είπε ότι αυτή τη λύση θέλουν οι Στρατιωτικοί;;; Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θέλουν την εξαίρεσή τους από τις διατάξεις του νόμου 4387/16 γιατί πιστεύουν ότι ο εν λόγω νόμος όσες τροποποιήσεις και βελτιώσεις και αν υποστεί δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων,καθόσον τα προβλήματα που δημιουργεί είναι τόσα πολλά και διαφορετικής φύσεως που άπτονται αυτής ταύτης της οργανωτικής δομής των Ε.Δ. Αν λοιπόν θέλετε να βοηθήσετε ζητήστε την εξαίρεση των στελεχών των Ε.Δ,από τις διατάξεις του νόμου 4387/16 και την επάνοδό τους στο προηγούμενο καθεστώς, καθ'οσον δεν είστε άμοιροι ευθυνών αφού μια σειρά νόμων με τους οποίους άρχισε η αποδόμηση του συνταξιοδοτικού καθαστώτος των Στρατιωτικών φηφίστηκε επι των ημερών σας (ΠΑΣΟΚ). Θυμίζω: Ενταξη νεοκατατασσομένων στελεχών στο ΙΚΑ, διάκριση μεταξύ εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης, υπολογισμός του ποσού της σύνταξης επι του μέσου όρου των αποδοχών της τελευταίας πενταετίας κλπ.. Με λίγα λόγια ο νόμος 3865/10 που ψηφίσατε εσείς αποτέλεσε τον προπομπό του νόμου 4387/16. Αναγνωρίστε λοιπόν τις αστοχίες σας και ζητήστε την επάνοδο των στελεχών των Ε.Δ, στο προηγούμενο συνταξιοδοτικό καθεστώς. Έτσι και χρήσιμοι θα είστε και θα στριμώξετε και την σημερινή κυβέρνηση. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πρέπει να σταματήσουν οι διάφορες προκηρύξεις με διαφορετικά καθεστώτα και να αυξηθούν οι εισακτεοι στις στρατιωτικές σχολές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ένα από τα καλύτερα σχόλια που έχουν δημοσιευθεί (ever) και απεικονίζουν την πραγματικότητα με σκληρές αλήθειες για το πώς φθάσαμε στο σήμερα!!!
  Μπράβο, συγχαρητήρια στον κ. συνάδελφο ADP 52.

  ΑπάντησηΔιαγραφή