Α/ΓΕΕΦ Αντγος Δ. Ζερβάκης: «Και πάλι στις Εθνικές επάλξεις, να αντιμετωπίζουμε τις υβριδικές ενέργειες της Τουρκίας» (ΦΩΤΟ)

Α/ΓΕΕΦ Αντγος Δ. Ζερβάκης: «Και πάλι στις Εθνικές επάλξεις, να αντιμετωπίζουμε τις υβριδικές ενέργειες της Τουρκίας» (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρατόπεδο «ΜΑΚΗ ΓΕΩΡΓΑΛΛΑ» στον Μαθιάτη, ο επίσημος εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς. Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Μαυρής, ο Γενικός Επιθεωρητής, Υποστράτηγος Μιχάλης Χατζηδημητρίου και αντιπροσωπεία στελεχών από τις Διοικήσεις και Διευθύνσεις του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Ημερήσια Διαταγή του αναφέρθηκε στις πτυχές της πολύπαθης ζωής του Αγίου Γεωργίου οι οποίες τον κατέταξαν ανάμεσα στους μάρτυρες της Χριστιανοσύνης καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του όπως η ανδρεία, η πίστη, το αδούλωτο φρόνημα και η μεγαλοψυχία τα οποία τον καθιέρωσαν ως Προστάτη του Στρατού Ξηράς.

Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης αναφέρθηκε στο αίσθημα δέους και υπερηφάνειας το οποίο νιώθουμε καθώς ατενίζουμε τις πολεμικές σημαίες με την μορφή του Αγίου Γεωργίου καθώς τις συνδέουμε με τις ηρωικές μάχες για την υπεράσπιση της πατρίδας μας. Όπως ανέφερε, το ιστορικό χρέος και ο σεβασμός προς όλους όσους θυσιάστηκαν, μας επιβάλλουν να τιμούμε την μνήμη τους ενώ ταυτόχρονα, έχουμε πλήρη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης που απορρέει, από την αναγνώριση και στήριξη της Πολιτείας στο έργο της Εθνικής Φρουράς, για την υπεράσπισή τους.

Καταληκτικά τόνισε ότι ο εορτασμός του Προστάτη μας Αγίου, μας βρίσκει και πάλι στις Εθνικές επάλξεις, να αντιμετωπίζουμε τις υβριδικές ενέργειες της Τουρκίας. Η παράνομη κατοχή, η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων και οι συνεχείς απειλές που απροκάλυπτα εκτοξεύονται εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβάλλουν τη συνεχή ετοιμότητά μας για άμεση ανάληψη αποστολής. Επιβάλλουν ακόμα, την ενδυνάμωση της αμυντικής μας θωράκισης και του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς, εξασφαλίζοντας την αποτροπή και εάν αυτή αποτύχει, επιτυγχάνοντας τη ΝΙΚΗ.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού, τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την συμμόρφωση με τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τον COVID-19.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια