Εξελίξεις στις Μεταθέσεις: Αναφορά στη Βουλή για την θέσπιση «αμετάθετου» με συμπλήρωση 30 ετών

Εξελίξεις στις Μεταθέσεις: Αναφορά στη Βουλή για την θέσπιση «αμετάθετου» με συμπλήρωση 30 ετών

ΕΣΠΕΗΠ: Χιλιάδες οικογένειες Στρατιωτικών αναμένουν επιτέλους λύση σε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα των Στρατιωτικών. Θα κάνει το βήμα η Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ;

Όπως μας ενημερώνει η ΕΣΠΕΗΠ ο Βουλευτής Άρτας - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ υπέβαλλε ΑΝΑΦΟΡΑ την 13 Μαΐου 2021 προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο με Θέμα: «Άμεση θέσπιση του αμετάθετου με τη συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας»:

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω την από 10-05-2021 Ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), σχετικά με τη θέσπιση του αμετάθετου μετά τη συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας των στρατιωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα μέλη της Ένωσης στην Ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τη σημασία που έχει η θέσπιση του αμετάθετου, δηλαδή η παραχώρηση του δικαιώματος μετακίνησης σε Φρουρά της επιθυμίας τους ή πλησίον αυτής και στη συνέχεια παραμονή εκεί επ' αόριστο, μετά τη συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας.

Επιπρόσθετα, μεταξύ των άλλων πλεονεκτημάτων κατά την εφαρμογή του αμετάθετου, αναφέρουν ότι θα παραταθεί η παραμονή στην ενεργό δράση του προσωπικού, το οποίο βρίσκεται στο πλέον παραγωγικό στάδιο της σταδιοδρομίας του, αλλά και θα μειωθούν οι δαπάνες που καταβάλλει η Υπηρεσία για τις μετακινήσεις των μετατιθεμένων.

Παρακαλείσθε κύριε Υπουργέ να λάβετε υπόψη σας το συγκεκριμένο ζήτημα και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να θεσπιστεί το αμετάθετο αυτό, και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Ο αναφέρων Βουλευτής
Χρήστος Γκόκας

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Και ήδη έχουμε συναδέρφους που χωρίς προβλήματα που έχουν νομική υπόσταση ούτε στις διαταγές της υπηρεσίας εμπίπτουν που μένουν στην ίδια φρουρά συμφερόντων πάνω από 15 χρόνια
    Και κάποιους άλλους συναδέρφους που μετά από 15 χρόνια πήραν μετάθεση σε μονάδα 5 χιλιόμετρα μακριά

    Θα περάσουν αλλά 15 χρόνια θα έχουν 30 χρόνια υπηρεσίας και θα κερδίσουν κανένα αμεταθητο και αντέ να τους κουνήσεις μετά
    Ειρωνεία ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή