Αύξηση περιόδων παραθερισμού στα ΚΑΑΥ Σ.Ξ. ζητά από ΥΕΘΑ η ΠΟΜΕΝΣ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Αύξηση περιόδων παραθερισμού στα ΚΑΑΥ Σ.Ξ. ζητά από ΥΕΘΑ η ΠΟΜΕΝΣ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Παραθερισμός Οικογενειών Στρατιωτικών στα ΚΑΑΥ

Η ΠΟΜΕΝΣ, κατόπιν επιστολής της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ, απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ με το οποίο προτείνει την αύξηση των περιόδων παραθερισμού στα Κέντρα Αναπληρώσεως Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) του Στρατού Ξηράς, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να παραθερίσουν περισσότερες οικογένειες στελεχών.

Ειδικότερα προτείνεται η τροποποίηση της (α) σχετικής ΠαΔ 9-24/2018/ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ/2, έτσι ώστε η διάρκεια ανά παραθεριστική περίοδο να είναι επτά (7) αντί για δέκα (10) ημέρες, όπως ίσχυε έως και το έτος 2019. Η υλοποίηση της παραπάνω πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα:

α. Να αυξηθεί ο αριθμός των παραθεριστικών περιόδων και κατά συνέπεια να παραθερίσουν περισσότερες οικογένειες στελεχών στα ΚΑΑΥ.

β. Να δοθεί η δυνατότητα επιλογής παραθερισμού στα Κ.Α.Α.Υ. και σε στελέχη εκτός φρουράς υπηρέτησης.

Η υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων έχει μηδενικό οικονομικό κόστος για την Υπηρεσία ενώ παράλληλα θα επιτρέψει την αύξηση του αριθμού των οικογενειών που θα παραθερίζουν κάθε έτος, χωρίς να θίγεται καμία κατηγορία Στρατιωτικού προσωπικού.

Τα σχετικά έγγραφα:

α. ΠΟΜΕΝΣ

β. ΕΣΠΕΕΘ

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Εκτος πραγματικοτητας η προταση. Μεχρι να πας φευγεις. Καλυτερα να παραθεριζει καποιος πιο πολλες μερες και οχι καθε χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι σαχλαμάρες σκέφτονται μερικοί για δικαιολογούν την άθλια ύπαρξη τους στο υπουργείο. Αει στο ..... κλείστε τα επιτέλους και γεμίστε τα λαθρομετανάστες, καλύτερα έτσι. Οι 10 ή οι 7 μέρες δεν είναι παραθεριση, είναι ζητανιά και ξεφτίλα. Το καλύτερο ειναι αυτό που έγραψε ο συνάδελφος πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κοιτάξει κάποιος πότε δημιουργήθηκαν τα ΚΑΑΥ θα διαπιστώσει ότι τα νεώτερα έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του ΄70, αρχές 80.Έκτοτε, μικρές βελτιώσεις και επεκτάσεις σε υφιστάμενες υποδομές. Λαμβάνοντας υπόψη τη διεύρυνση των δικαιούχων βάσει και της αύξησης της αναλογίας του μόνιμου προσωπικού, δεν θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή αύξηση της δυναμικότητας των υποδομών (κατοικιών, εστιατορίων και λοιπών υποδομών) μέσω έργων. Για το πούμε ίσως πιο απλά και "λαϊκά" μάλλον θα πρέπει να μεγαλώσει η πίτα και όχι να μικραίνουμε τα κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι της ΠΟΜΕΝΣ δεν θα μπορούσα να είμαι μέλος της ομοσπονδία σας, ούτε φυσικά και της άλλης,γιατί είμαι αντίθετος με τον συνδικαλισμό στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Πιστεύω ότι κάνετε κακό και όχι καλό. Ανεξάρτητα όμως από αυτό έχω τις εξείς απορίες-ερωτήματα: 1) Γιατί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ουδέποτε ασφαλίστηκαν σε φορέα επικουρικής σύνταξης; (Σημειώνω ότι η επικουρική ασφάλιση ήταν ,είναι και θα είναι Δημοσίου και υποχρεωτικού χαρακτήρα.) 2) Γιατί δεν ασχοληθήκατε ποτέ με το θέμα αυτό; Μήπως το θεωρείτε ήσσονος σημασίας ή μήπως σας απαγορεύουν την ενασχόληση με αυτό; Μέχρι να πάρετε θέση και για το θέμα αυτό, σε κάθε ανάρτησή σας ανεξαρτήτως περιεχομένου θα κάνω το σχόλιο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρεα ειναι φετος 11 σειρες των 13 ημερων. Μηπως για να δικαιολογησουν την υπαρξη τους οι συνδικαλιστες πιαστηκαν αδιαβαστοι; Και μη μας πουν οτι εγινε κατοπιν ενεργειων τους γιατι η ΕΑΑΣ το εχει αναρτησει απο 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021.

    ΑπάντησηΔιαγραφή