Ο Α/ΓΕΕΦ απένειμε πράσινα μπερέ και πτέρυγες αλεξιπτωτιστή στους νέους καταδρομείς (ΦΩΤΟ)

Ο Α/ΓΕΕΦ απένειμε πράσινα μπερέ και πτέρυγες αλεξιπτωτιστή στους νέους καταδρομείς (ΦΩΤΟ)

Τελετή Απονομής Πράσινου Μπερέ και Πτερύγων Αλεξιπτωτιστή Ελευθέρας Πτώσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 09 Απριλίου 2021, στο Στρατόπεδο «ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ», η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους Συμβασιούχους Οπλίτες των Δυνάμεων Καταδρομών και η απονομή των πτερύγων αλεξιπτωτιστή ελευθέρας πτώσης σε στελέχη του Λόχου Ειδικών Επιχειρήσεων, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση στα σχολεία που οργάνωσε η Διοίκηση Καταδρομών.

Τα πράσινα μπερέ και τις πτέρυγες αλεξιπτωτιστή, απένειμε στους Συμβασιούχους Οπλίτες και στα στελέχη, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Αρχηγός συνεχάρη τόσο τους νέους καταδρομείς για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους και την ένταξή στην οικογένεια των Καταδρομών, όσο και τα στελέχη του ΛΕΕ, για την ολοκλήρωση του σχολείου ελευθέρας πτώσης. Σημείωσε ότι, η απονομή του πράσινου μπερέ και των πτερύγων αλεξιπτωτιστού αποτελούν το επιστέγασμα της απαιτητικής και επίμονής εκπαίδευσης που παρέχεται από τα σχολεία της Διοίκησης Καταδρομών και συμβάλουν στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, τόσο της ίδιας της Διοίκησης, όσο και της Εθνικής Φρουράς γενικότερα. Επιπλέον, κάλεσε τους νέους καταδρομείς να είναι περήφανοι γιατί έχουν ενταχθεί σε ένα σώμα το οποίο εμπιστεύεται όλος ο Κυπριακός Λαός, ιδιαίτερα σε μια περίοδο με έντονες γεωπολιτικές εξελίξεις, με υπαρκτή απειλή και δεδομένου ότι συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου. Επεσήμανε ότι αυτό επιβάλλει τη διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να ανταποκριθεί η Εθνική Φρουρά στη ύψιστη αποστολή της διασφάλισης της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Καταλήγοντας, συνεχάρη τον Διοικητή, τα στελέχη και τους παλιούς καταδρομείς οι οποίοι συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την συμμόρφωση με τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τον COVID-19.

Κλικ για μεγέθυνση:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια