Με απόφαση Α/ΓΕΕΘΑ επαναφέρεται η ένδοξη Ίλη Ιππικού με ιππείς μαυροσκούφηδες

Με απόφαση Α/ΓΕΕΘΑ επαναφέρεται η ένδοξη Ίλη Ιππικού με ιππείς μαυροσκούφηδες

Έρχεται το… ιππικό

Φαίνεται πως ενθουσίασαν οι ιππείς στην παρέλαση της 25η Μαρτίου, για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, τόσο που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αποφάσισε να επαναφέρει την ένδοξη Ίλη Ιππικού, που είχε διαλυθεί το 1982, με την δικαιολογία πως δεν χρειάζεται άλογα ο στρατός, έχει τα τεθωρακισμένα. Τα άλογα που είδαμε στην παρέλαση δεν ήταν ιδιοκτησίας του Στρατού, αλλά προέρχονταν από διάφορους ιππικούς ομίλους.

Οι αναβάτες, αυτοί με τις παραδοσιακές στολές και τις σημαίες επίσης προέρχονταν οι περισσότεροι από ιππικούς ομίλους. Ο Στρατηγός Φλώρος, έχει σκοπό, όπως μου είπε, να αποκτήσει ο Στρατός δικά του άλογα με δικούς τους στρατιωτικούς αναβάτες. Θα είναι μαυροσκούφηδες, όπως δηλαδή οι στρατιωτικοί των τεθωρακισμένων. Ίσως στην επόμενη παρέλαση της 25ης Μαρτίου να δούμε την νέα δύναμη του Στρατού Ξηράς, τους ιππείς μαυροσκούφηδες.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ 06/04/2021

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Nα μας πείτε την αποστολή που θα χρεώσετε στην ίλη και την επάνδρωση της.Αμα πρώτα πυροβολείς και μετα ρωτάς μάλλον έχετε μπερδέψει την ελληνική μεθόριο με το far west.Περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αρχηγός ξέρει τι έξοδα έχει αυτή η ιδέα του εάν θέλει να την υλοποίηση ας δώσει στο κράτος το εφάπαξ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέραν των ξερών αντικειμενικών επιχειρησιακών δεδομένων στη λήψη μιας απόφασης λαμβάνονται υπόψη και ζητήματα που άπτονται της ηθικής υπόστασης αυτής και την επίπτωση που αυτά έχουν ή δύνανται να έχουν στο ηθικό και την υπερηφάνεια που σε έναν στρατό είναι και θα πρέπει να είναι πάντα ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Αρχηγέ, ισως μία πιο ολοκληρωμένη ιδέα θα είναι να ενταχθεί, εφόσον πρόκειται περί ίλης, στο τάγμα της προεδρικής φρουράς και έτσι λύνονται και όλα τα θέματα που θα προκύψουν από τους κακοπροαίρετους και την γκρίνια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τι δε θα 'δινα, να βρισκόταν ένας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ ή άλλου κλάδου που να μην έχει εντελώς ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ για τις επιδείξεις παρελάσεις.Τελευταία δεκαετία και περισσότερο το κακό έχει παραγίνει σε σημείο που ν'αναρωτιόμαστε πολλές φορές,αν αυτό που γίνεται έχει λογική βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά είναι ιδέα του υφεθα φανατικού των ΤΘ και της ιστορίας. Μετά την απομάκρυνση του Στεφανή θα χαθεί και η ιλη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί είναι σκληροί συνδικαλιστές των συντεχνιών τους. Τα βρήκαν μεταξύ τους και χαράσσουν την ιστορική μνήμη και κυρίως το μέλλον των ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αντε με το καλο Αρχηγε μου...να μπει ο στρατος και στην πρωτογενη παραγωγη μπας και σηκωσει κεφαλι η Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά θα ήταν ο αρχηγός να κοιτάξει τα προβλήματα των στελεχών αντί για τα άλογα. Έχουν να πληρωθούν οι υπηρεσίες-αργίες από το 2018

    ΑπάντησηΔιαγραφή