Παράταση στην προκήρυξη ΕΠΟΠ ζητούν γονείς και υποψήφιοι λόγω των ιατρικών εξετάσεων

Αρκετοί γονείς και υποψήφιοι ζητούν την παράταση στην προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την προκήρυξη Επαγγελματιών Οπλιτών. Ο λόγος, όπως αναφέρουν, έχει να κάνει με τις υγειονομικές εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβληθούν οι διαγωνιζόμενοι.

Σύμφωνα με την Προκήρυξη, όσοι υποβάλουν αίτηση πρέπει να προσκομίσουν μόνοι τους -και αυτό λόγω κορονοϊού- μια σειρά ιατρικών κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων είτε από δημόσια νοσοκομεία είτε από ιδιώτες γιατρούς.

Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες οικογένειες, αδυνατούν να προσέλθουν τα παιδιά τους σε ιδιώτες γιατρούς και να πληρώσουν για όλες τις ειδικότητες, αφού το ποσό μπορεί να αγγίξει και τα 250 ευρώ.

Στα κρατικά νοσοκομεία με την κατάσταση να ασφυκτιά από τον κορωνοϊό, και τις αργίες του Πάσχα που έρχονται, τα ραντεβού για τις ιατρικές εξετάσεις κλείνονται για μετά τις 22 Απριλίου, που λήγει η προθεσμία των δικαιολογητικών, ακόμη και προς τα τέλη Μαΐου.

Ζητούν παράταση, λοιπόν, της προθεσμίας έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάστασή, έτσι ώστε να μπορέσουν να κλείσουν ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ: POLITICAL 16/04/2021 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια