Αυτά είναι τα Παράπονα Στρατιωτικών που πρέπει να επανεξετάσετε κ. Υπουργέ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αυτά είναι τα Παράπονα Στρατιωτικών που πρέπει να επανεξετάσετε κ. Υπουργέ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η ΠΟΕΣ απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ με το οποίο προτείνει να επανεξετάσει κάποια από τα παρακάτω παράπονα του προσωπικού, ώστε μέσω της δημόσιας τοποθέτησής του να γνωρίσει εάν υπάρχουν ή όχι παράπονα:

Αποζημίωση για τη νυκτερινή απασχόληση του προσωπικού:

Αν και έχει νομοθετηθεί από το 2017 μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα (1) λεπτό του ευρώ, καθόσον η κοινή υπουργική απόφαση (κ.υ.α.) που προβλέπει ο νόμος, έχει γίνει μπαλάκι του πινγκ πονγκ ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Οικονομικών. Μπορούν άραγε να ακολουθήσουν την υπηρεσιακή οδό τα στελέχη για την τήρηση της νομοθεσίας και  διεκδίκησή του; Όχι. Ρωτήστε τις Υπηρεσίες να σας πουν ποιες είναι οι απαντήσεις επί των αναφορών των στελεχών: «Οι αναφορές να αρχειοθετούνται». Μπορείτε να μας υποδείξετε κάποιο άλλο δόκιμο τρόπο, πλην της συνδικαλιστικής, πλέον, πίεσης;

Μισθολογική αναβάθμιση Αξιωματικών εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ):

Εδώ και ένα (1) και πλέον έτος συνάδελφοί μας ΕΜΘ ονομάστηκαν Ανθυπολοχαγοί και αντίστοιχοι, μετά από νομοθέτημα της προηγούμενης κυβέρνησης, οι οποίοι μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να πληρώνονται με μισθό που αντιστοιχεί σε χαμηλότερο βαθμολογικό κλιμάκιο, καθόσον το θέμα έχει γίνει μπαλάκι του πινγκ πονγκ ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Οικονομικών. Μπορούν άραγε να ακολουθήσουν την υπηρεσιακή οδό τα στελέχη για τη διεκδίκησή του; Όχι. Προβλέπουμε ότι τυχόν αναφορές θα τύχουν της ίδιας ως άνω επεξεργασίας: «Αρχείο, ελλείψει νομοθετικής πρόβλεψης».

Ηλικιακά όρια αποστρατείας:

Εδώ και χρόνια το προσωπικό βασανίζεται από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πρώτα συνάδελφοι ΕΜΘ, στους οποίους δόθηκε ένα ημίμετρο ως λύση και τώρα οι συνάδελφοι ΕΠΟΠ. Αύριο; Υπάρχει άραγε υπηρεσιακός τρόπος να πειστεί η Ηγεσία ότι, πέραν των υπηρεσιακών λόγων (εκπαίδευση, εμπειρία, ανάγκες στελέχωσης κλπ), οι ΕΔ δεν μπορούν απλώς να πετάνε το προσωπικό τους με αφορμή ένα παλαιό ΠΔ; Όχι.

Προβλήματα με τους στρατιωτικούς δικαστικούς συμπαραστάτες ΑμεΑ:

Μέχρι και σήμερα εξακολουθούν οι δικαστικοί συμπαραστάτες ΑμεΑ να μετατίθενται σε περιοχές που δεν το επιθυμούν, καθόσον οι δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου της Αθήνας, σε αντίθεση με τα Πρωτοδικεία της υπόλοιπης Ελλάδας, δεν αναγράφουν στο διατακτικό τους ότι έχουν και την επιμέλεια του ΑμεΑ, παρ΄ όλο που αναπτύσσεται ως δικανικός συλλογισμός στα σκεπτικά τους. Τι θα έπρεπε να κάνουν τα στελέχη; Να υποβάλλουν αναφορές παραπόνων. Μα υποβάλλουν. Αναζητήστε τις απαντήσεις της Υπηρεσίας. Παρ΄ ότι κοινοβουλευτικά το ΥΠΕΘΑ απαντά ότι λαμβάνονται υπόψη τα σκεπτικά των δικαστικών αποφάσεων, εν τους πράγμασι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Οι συνάδελφοι μετατίθενται.

5ετία για υπηρετούντες σε οποιαδήποτε Μονάδα:

Νομοθέτημα της προηγούμενης κυβέρνησης έδωσε τη δυνατότητα αναγνώρισης μίας (1) επιπλέον πενταετίας (5ετίας) σε όλα τα στελέχη που υπηρετούν σε Μονάδες ανεξαρτήτου γεωγραφικού προσδιορισμού, εφόσον εκτελούν τα καθήκοντα της ειδικότητάς τους. Μέχρι και σήμερα το θέμα έχει γίνει μπαλάκι του πινγκ πονγκ ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Μπορούν άραγε να ακολουθήσουν την υπηρεσιακή οδό τα στελέχη για την τήρηση της νομοθεσίας και τη διεκδίκησή του; Όχι.

Διοικητική αυθαιρεσία:

Ολοένα και πληθαίνουν οι περιπτώσεις όπου προσωπικό των ΕΔ καταφεύγει στα δικαστήρια και δικαιώνεται για διοικητική αυθαιρεσία. Είναι δυνατόν η Ηγεσία που με τη βούλα δικαστηρίων αδίκησε τα στελέχη, να τους δημιουργήσει αίσθημα δικαίου; Όχι.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

Η μη ύπαρξη ιεραχικώς προωθημένων παραπόνων κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες δεν αποτελεί απόδειξη ότι τα στελέχη δεν έχουν παράπονα αλλά σοβαρότατη ένδειξη ότι έχουν χάσει οριστικά την πίστη τους στη Διοίκηση.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Ότι νά'ναι, όπως νά'ναι, όπου νά'ναι. Συνδικαλισμός χαμηλοτάτου επιπέδου για γέλια, από ανεκδιηγητους τύπους που πήραν σε μια νύχτα 3 και 4 βαθμούς ως τσιράκια των αχρηστερων, και για "ξεκάρφωμα" πετάμε και την νυκτερινή αποζημίωση. Αυτές δεν είναι ΕΔ που θέλουν, αυτές είναι κεθεα, παλιά ΠΙΚΠΑ, πασοκατζίδικο ΙΚΑ, τέλος πάντων, οτιδήποτε άλλο εκτός από μάχιμες ΕΔ. Και μάλιστα με ύφος χιλίων ευνουχισμενων πιθήκων προς την ιεραρχία, η οποία εχει και αυτή τις σοβαρότατες ευθύνες της για αυτές τις αντιδεοντολογικες και αντιστρατιωτικες συμπεριφορές από χαμηλόβαθμα στελέχη που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός για να βρίσκονται στα σύνορα και όχι στις επάλξεις της ταλαιπωρης Μεσογείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είναι λάθος η τοποθέτηση της ΠΟΕΣ; Αυτά τα προβλήματα τα θεωρείς αμελητέα; Η κοροϊδία του υπουργείου στα στελέχη δεν έχει τέλος, δικαστικές αποφάσεις αγνοούνται συστηματικά, δεν αποζημιώνονται τα στελέχη όπως ορίζεται από τον νόμο στις ήδη κουτσουρεμενες αποδοχές τους. Η δεν έχεις ιδέα από στρατό, ή είσαι ήσουν κανένας υψηλόβαθμος γαλονας που πάλι το ίδιο είναι.

      Διαγραφή
    2. Παρασκευή, Απριλίου 16, 2021 11:19:00 π.μ. το "μαγαζάκι" έχει πολλά στραβά και όχι αντίστοιχα πολλά θετικά..Να πω μόνο ότι το σύστημα το "χαλάνε" πρωτίστως οι επικεφαλής του .Ας ξεκινήσουμε φτιάχνοντας αυτό,κ τα υπόλοιπα θ ακολουθήσουν.

      Διαγραφή
    3. Το λάθος είναι στο ότι με την ύπαρξή τους μετέδωσαν τον ιό του συνδικαλισμού στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ,μετατρέποντας το ΕΙΔΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ και ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ καθεστώς των στελεχών των Ε.Δ, σε αμιγώς ΕΡΓΑΣΙΑΚΌ με ότι αυτό συνεπάγεται. Κρίνοντας από το πλήθος των ερωτήσεων που κατατίθενται στη ΒΟΥΛΗ για τα προβλήματα που δημιούργησε η μεταβολή αυτή καθώς και τις προτάσεις που υποβάλλονται για την επίλυσή τους εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα απατηθέι η τροποποίηση-αναδιοργάνωση της οργανωτικής δομής των Ε.Δ, στη βάση όχι μόνο των ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ της χώρας αλλά και του νέου καθεστώτος. Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι καταλυτικές για το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή ικανότητά τους. Προτείνω λοιπόν την διοργάνωση συνεδρίου με θέμα: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ και ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ. Τα συμπεράσματα ενός τέτοιου συνεδρίου θα είναι άκρως αποκαλυπτικά. Όποιος τολμά ας το επιχειρήσει.

      Διαγραφή
  2. Ολοι σας αποστρατεια τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή