Παραδόθηκαν τα drone «ATLAS 204» σε ΣΞ και ΠΝ – Θα αποτελέσουν το «μάτι» των συνόρων


Aπό Σάββας Δ. Βλάσσης

Μετά από διαγωνιστική διαδικασία του ΓΕΣ, η ελληνική εταιρεία ALTUS LSA παρέδωσε 32 Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών τύπου ATLAS 204 για την κάλυψη αναγκών επιτήρησης και ελέγχου των συνόρων και των προσφυγικών ροών.

Το σύστημα ATLAS 204 είναι ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο μέσο επιτήρησης το οποίο έχει εμβέλεια από 10 ως 15 χλμ. αναλόγως της διαμόρφωσής του (χαρακτηριστικό το οποίο υπερκαλύπτει τις συμβατικές απαιτήσεις της διακήρυξης) διττό φορτίο με ηλεκτροπτικό και υπέρυθρο (EO/IR) αισθητήρα, διάρκεια πτήσης 55 λεπτών και έχει την δυνατότητα μεταφοράς εικόνας μέσω ασφαλούς δικτύου από το πεδίο επιχειρήσεων προς τα κατά τόπους Κέντρα Διοικήσεως και Ελέγχου.


Η παράδοση των  32 συστημάτων του Στρατού Ξηράς ολοκληρώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου ενώ στις 2 Απριλίου ολοκληρώθηκε και η εκπαίδευση των εκπαιδευτών (“train the trainer”) στην έδρα του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και σύντομα ακολουθεί η εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού το οποίο θα αναλάβει την συντήρηση των συστημάτων.

Επιπλέον η ALTUS LSA, παρέδωσε στις αρχές του έτους στην Διοίκηση Φρεγατών του Αρχηγείου Στόλου ένα Σύστημα μη Επωνδρωμένου Αεροσκάφους ATLAS 204 με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως αυτά του Στρατού Ξηράς και επιπρόσθετες δυνατότητες. Σε αυτό το σύστημα, πέραν του διττού φορτίου καμερών, φέρεται ταυτόχρονα και μηχανισμός αφέσεως φορτίου.


Η ALTUS LSA (www.altus-lsa.com) είναι ελληνική εταιρεία με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων λύσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.  Σχεδιάζοντας με γνώμονα την καινοτομία, αξιοπιστία και την συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς αξιοπλοΐας, τα ΣμηΕΑ της εταιρείας είναι έτοιμα να ανταποκριθούν σε κάθε επιχειρησιακή ανάγκη, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.


ΠΗΓΗ: doureios.com

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ο φωτοσελφάκιας δεν το πήρε ακόμη χαμπάρι να βγει με όλα σελφις; Έχουμε και λέμε, 32 drones X 2 πόζες (ανφάς και προφίλ), αμέσως, αμέσως άλλες 64 φωτό γαι το προσωπικό του άλμπουμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ευχάριστη είδηση ... διότι είναι Ελληνικής κατασκευής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή