ΥΕΘΑ: Διαβιβάσαμε στο ΥΠΟΙΚ ν/σ για ένταξη ΕΜΘ στο ΜΚ Ανθλγου (ΕΓΓΡΑΦΟ) [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

ΥΕΘΑ: Διαβιβάσαμε στο ΥΠΟΙΚ ν/σ για ένταξη ΕΜΘ στο ΜΚ Ανθλγου (ΕΓΓΡΑΦΟ) [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Εναρμόνιση διοικητικού και μισθολογικού βαθμού Αξιωματικών προέλευσης ΕΠΥ-ΟΠΥ-ΕΜΘ», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς, η μισθολογική πολιτική ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του συνερωτώμενου Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση την εκάστοτε εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Παρά ταύτα, το ΥΠΕΘΑ από πλευράς του επιδιώκει να ρυθμίζει με ευνοϊκό τρόπο τα μισθολογικά αιτήματα των στελεχών. Στο πλαίσιο αυτό, προέβη στη σύνταξη σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης, που προβλέπει την ένταξη των ΕΜΘ στο Μισθολογικό Κλιμάκιο του Ανθυπολοχαγού, προς εναρμόνιση με τη βαθμολογική τους εξέλιξη βάσει του ν.4609/2019.

Το σχέδιο αυτό διαβιβάστηκε στο επισπεύδον ΥΠΟΙΚ, για να συνυπογραφεί αρμοδίως, και η όλη διαδικασία αποτελεί αντικείμενο συνεχούς συνεργασίας μας προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας, αλλά και να καθορισθεί το τυχόν χρονοδιάγραμμα έγκρισης και περαιτέρω θέσπισης της σχετικής διάταξης.

Κατά τα λοιπά αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.

Το σχετικό έγγραφο (Φ.900α/3069/17739/Αθήνα, 26 Απριλίου 2021)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Εκτύπωση και θα το δείχνω στους υποψήφιους της ΝΔ. Το κόμμα έχει βαρέσει διάλυση όπως γράφει και η απάντηση αφού δεν υπάρχει συνεννόηση. Ότι θέλει κάνει το κάθε υπουργείο και η δικαστική εξουσία άφαντη καθώς όπως φαίνεται ελέγχεται από την ΝΔ. Ελάτε για ψήφους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή