Αυτά απάντησε ο ΥΕΘΑ για τις Εισφορές Αποστράτων ΠΑ επ’ ωφέλεια ΝΙΜΤΣ

Αυτά απάντησε ο ΥΕΘΑ για τις Εισφορές Αποστράτων ΠΑ επ’ ωφέλεια ΝΙΜΤΣ

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Εισφορές Αποστράτων Πολεμικής Αεροπορίας επ’ ωφέλεια ΝΙΜΤΣ», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι μερισματούχοι βαθμού Ανθυπασπιστή και άνω του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ) μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους νοσηλείας του ΝΙΜΤΣ.

Περαιτέρω, στο ίδιο θεσμικό πλαίσιο, προβλέπεται ότι οι δικαιούχοι νοσηλείας υπόκεινται σε μηνιαία εισφορά υπέρ του Ιδρύματος. Ειδικότερα, για τους μερισματούχους των Μετοχικών Ταμείων Στρατού και Αεροπορίας, καθορίστηκε ποσοστό κράτησης 3% επί του καταβαλλόμενου μερίσματος υπέρ του ΝΙΜΤΣ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα τηρούμενα στοιχεία, οι εισπράξεις του Ιδρύματος από το ΜΤΑ αγγίζουν ετησίως, περίπου, το ποσό του 1.032.000 ευρώ.

Επίσης το ΝΙΜΤΣ, όπως άλλωστε όλα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ), παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στους δικαιούχους, για τους οποίους εφημερεύει σε καθημερινή βάση.

Συναφώς, οι εισφορές των δικαιούχων νοσηλείας του ΝΙΜΤΣ, συνιστούν βασικό πόρο, ανελαστικής φύσης, για το νοσοκομείο, στο πλαίσιο της κάλυψης των ετήσιων λειτουργικών του αναγκών.

Σε κάθε περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, ως το ανώτατο όργανο της διοίκησής του, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κατηγοριών δικαιούχων νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένου εκπροσώπου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, λαμβάνει αποφάσεις, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών, τη διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων, όσο αυτό είναι εφικτό, και την οικονομική βιωσιμότητα του Ιδρύματος.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το ΝΙΜΤΣ συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των ΣΝ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά μάλιστα στην ιδιαίτερα επιβαρημένη παρούσα χρονική περίοδο, λόγω της υφιστάμενης υγειονομικής κρίσης.

Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Δηλαδή τώρα εγώ που ξέρω γιατί μου κάνουν κράτηση ΝΙΜΤΣ εδώ και 30 χρόνια, μπορώ να κάνω σε αυτό το νοσοκομείο εγχείρηση προστάτη, αφαίρεση φρονιμήτη, οφθαλμίατρο, υπέρηχους αξονικές, μαγνητικές. Θα με περιμένουν στην είσοδο. Ευτυχώς γιατί τους τελευταίους υπέρηχους και αξονικές τις πλήρωσα από την τσέπη μου επειδή τα ραντεβού του εοππυ ήταν μετά από 2 μήνες. Δηλαδή την ώρα ακριβώς που οι φλεγμονές και οι κύστες θα έφθαναν στο peak τους. Σούργελα εεε σούργελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόλυτα Σωστός κύριε συνάδελφε. Πληρώνουμε ΓΝΑ, πληρώνουμε ΝΙΜΙΤΣ, πληρώνουμε υγειονομική περίθαλψη 6% κάθε Μήνα και όταν πας να κάνεις αξονική με τον εοπυ σου λένε το λιγότερο μετά από δύο Μήνες οπότε το πληρώνεις από την τσέπη σου. Αυτά να δουν οι ..αρμόδιοι και να αφήσουν τα κλισέ μπλα , μπλά μπλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή