Απασφάλισαν οι Τούρκοι απόστρατοι: «Να κάνουμε απόβαση-Η Λιβύη πήρε 4 νησιά της Ελλάδας»

Απασφάλισαν οι Τούρκοι απόστρατοι: «Να κάνουμε απόβαση-Η Λιβύη πήρε 4 νησιά της Ελλάδας»

Ο ναύαρχος ε.α. του τουρκικού Ναυτικού Τζιχάτ Γιαϊτζί, γνωστότερος ως εμπνευστής του παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου για την ΑΟΖ, δήλωσε, ότι χάρη στην συμφωνία αυτή η Λιβύη πήρε τέσσερα νησιά από την Ελλάδα και δεκάδες τ.χλμ. θαλάσσιων εκτάσεων, χωρίς όμως να αναφέρει ποια νησιά ήταν αυτά που αποκάλεσε μεν ελληνικά, αλλά τώρα είναι… λιβυκά!

Ο Γιαϊτζί, γνωστός «μαϊντανός» των τουρκικών ΜΜΕ «εξήγησε», κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κανάλι Al-Jazeera Mubasher, ότι «αυτή η συμφωνία παρείχε στη Λιβύη "39 χιλιάδες χιλιόμετρα υδάτινης επιφάνειας, μαζί με 4 ελληνικά νησιά"», προσθέτοντας ότι «εάν η Λιβύη είχε υπογράψει τη συμφωνία με την Ελλάδα», δεν θα είχε αποκτήσει αυτή τη μεγάλη υδάτινη επιφάνεια, ούτε φυσικά και τα τέσσερα άγνωστα νησιά, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα θέλει να λεηλατήσει τις θαλάσσιες εκτάσεις της Λιβύης, της Αιγύπτου και των αραβικών χωρών».

Ίδιος τόνισε ότι ήταν στρατηγική επιλογή από τους πολιτικούς των δύο χωρών, Τουρκίας και Λιβύης, το συγκεκριμένο μνημόνιο επισημαίνοντας τα κέρδη και τις απώλειες της Λιβύης, εάν είχε υπογράψει συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, όπως συνέβη με την Τουρκία, στα τέλη του 2019.

Όσο αφορά την πιθανότητα σύναψης παρόμοιας συμφωνίας με την Αίγυπτο, ο Γιαϊτζί είπε:

«Εάν η Αίγυπτος υπογράψει συμφωνία που οριοθετεί τα σύνορα με την Τουρκία, μια θαλάσσια έκταση που αποτιμάται στα 11.500 τ.χ΄μ, δεν θα ανήκει στους Ελληνοκύπριους, αλλά θα βρίσκεται στα χέρια της Αιγύπτου».

Φυσικά συνέχισε λέγοντας ότι 13.000 τ. χλμ. θάλασσας της ανατολικής Μεσογείου «θα έπρεπε να είναι αιγυπτιακά, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση το έδωσε στους Ελληνοκύπριους».


«Να κάνουμε απόβαση σε ελληνικό νησί και να υψώσουμε τη σημαία μας»

Παράλληλα ο Ισμαήλ Χακκί Πεκίν- απόστρατος και πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του τουρκικού Στρατού, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε πως η Τουρκία ακολουθεί και συμβιβαστική και διπλωματική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα.

Εάν όμως η Ελλάδα την πολιτική αυτή την παρερμηνεύσει, τότε η Τουρκία πρέπει να καταλάβει κάποιο νησί και ταυτόχρονα να ανοίξει τις πύλες στους μετανάστες για να μπουν στην Ελλάδα.

«Τότε να δούμε πως θα διαχειριστεί την κατάσταση η Ελλάδα», αναρωτήθηκε.

«Αν όμως αυτή την συμβιβαστική στάση της Τουρκίας και αυτή την διπλωματική στάση της Τουρκίας την ερμηνεύσουν αλλιώς και κάνουν διάφορα πράγματα, τότε η Τουρκία όπως έχω αναφέρει χωρίς να διστάσει, σε ένα τμήμα αυτών των νησιών πρέπει να αποβιβαστεί, μπορεί να αποβιβαστεί και να στήσει σημαία.

Αν χρειαστεί ένα τμήμα των προσφύγων όπως το είπε και ο κύριος Ισμαήλ, ένα τμήμα των προσφύγων να ανοίξουμε και να σταλούν στην Ελλάδα και να δούμε τότε πως θα τα φέρει βόλτα η Ελλάδα, αυτό αναρωτιέμαι.»


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια