Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στελεχών ΕΔ: Απαιτείται επικαιροποίηση-Τι προτείνεται στον ΥΕΘΑ

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στελεχών ΕΔ: Απαιτείται επικαιροποίηση-Τι προτείνεται στον ΥΕΘΑ

Η ΠΟΕΣ απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ με το οποίο ζητά την ανάληψη ενεργειών επικαιροποίησης του συνόλου των διαδικασιών αναφορικά με την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τα στελέχη των ΕΔ, στα πρότυπα της επικαιροποιήσεως της συνταγογράφησης φαρμάκων

Ειδικότερα:

1. Με το ΠΔ 432/1983 (ΦΕΚ Α’162): «Υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών των οικογενειών τους», όπως τούτο έχει τροποποιηθεί και ισχύει, προβλέπεται η υγειονομική περίθαλψη των εν ενεργεία Στελεχών των ΕΔ και οι σχετικές με αυτή διαδικασίες.

2. Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει σημαντικές μεταβολές στις διαδικασίες περίθαλψης (πχ η εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης), δυστυχώς εξακολουθούν να ισχύουν αναχρονιστικές μέθοδοι, ακόμα και μετά από ένα (1) έτος πανδημίας.

3. Ειδικότερα, μας έχει αναφερθεί από συναδέλφους μας ότι, ενώ η διαδικασία συνταγογράφησης φαρμάκων έχει εξελιχθεί και γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, άλλες συνταγογραφήσεις, όπως η συνταγογράφηση αιματολογικών εξετάσεων γίνονται μόνο χειρογραφικά, ακόμα κι αν πρόκειται για επαναλαμβανόμενες στο πλαίσιο παγίων νοσημάτων.

4. Επιπρόσθετα, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τα προστατευόμενα μέλη εξακολουθεί να υφίσταται η διαδικασία της γραπτής θεώρησης εξετάσεων σε αρκετές περιπτώσεις.

5. Από τα προαναφερθέντα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι υφιστάμενες διαδικασίες φέρνουν το προσωπικό των ΕΔ σε συχνότερη και, πιθανώς άσκοπη, επαφή με ιατρικό προσωπικό σε χώρους ιατρείων ή νοσοκομείων, όπου, προφανώς, υφίστανται περισσότερες πιθανότερες διασποράς του COVID-19, ενώ παράλληλα δημιουργούν πρόσθετο φόρτο εργασίας στο ιατρικό προσωπικό των ΕΔ, το οποίο έχει ιδιαίτερα βεβαρυμμένο πρόγραμμα λόγω της όλης καταστάσεως.

6. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την ανάληψη ενεργειών επικαιροποίησης του συνόλου των διαδικασιών αναφορικά με την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τα στελέχη των ΕΔ, στα πρότυπα της επικαιροποιήσεως της συνταγογράφησης φαρμάκων, τα ευεργετικά οφέλη της οποίας γίνονται καθημερινά αντιληπτά σε όλα τα επίπεδα.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Για να καταλάβω, απευθύνονται στον κονταροσελφακια και περιμένουν λύση; Ο σελφοκλιπάκιας δεν μπορεί να οργανώσει ένα γραφείο σωστά, θα λύσει τα προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης; Δύο χρόνια αρχηγός εκ συμπαθείας και άλλα τρία σχεδόν διορισμένος καθ' ύλην αρμόδιος υπάλληλος και δεν κατάφερε ΤΙΠΟΤΑ, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα διορθωθεί κατι; Το σίγουρο είναι οτι πρέπει να το θέσετε το θέμα, από όλες τις απόψεις και πλευρές, στον κο Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ, τον κο Οικονόμου, είναι ο πλέον κατάλληλος, εάν όχι ο μόνος για βρείτε κάποια λύση υπέρ των στελεχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για την υγειονομική περίθαλψη και είδαμε προηγουμένως όχι την αύξηση εισακτεων σε ΣΣΑΣ και ΣΑΝ άλλα αξιωματικοί με προκήρυξη.. ο γγ δηλαδή τί έχει να δείξει? Επίσης όσον αφορά τους συνδικαλιστές λύσεις θα ήταν η πρόληψη όπως πχ οδοντίατροι και καθαρισμός.. ας προσπαθήσει να κλείσει κανείς ραντεβού στο ΟΦΑ..

      Διαγραφή
  2. Ανωνυμε της 31/3/21 10:56 μ.μ. ότι να'ναι γράφεις, μάλλον η πολύ πετρα στα δόντια σε έχει επηρεάσει ψυχοσωματικά. Και που'σαι ο καθαρισμός πέτρας δεν είναι και τόσο ακριβός, κόψε το τσιγάρο και πήγαινε σε έναν οδοντίατρο. Κατά τα άλλα ο γ.γ. σε πείραξε, αει ρε απο'κει που μου'μαθες να σχολιάζεις κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή