Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού αποκτά Διοικητή Αρχιπλοίαρχο

Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού αποκτά Διοικητή Αρχιπλοίαρχο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Για πρώτη φορά

Για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία της, η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΜΥΑ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), οι «βατραχάνθρωποι» του Σώματος, αποκτά Διοικητή ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος προέρχεται από τα «σπλάχνα» της και έχει υπάρξει Διοικητής της και στο παρελθόν αλλά και στο παρόν σε διάφορους βαθμούς.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα «limenikanea.gr» με Προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου 2021 μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη… «…Κυρώνεται ο πίνακας έκτακτης κρίσης Ανώτερου Αξιωματικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για το έτος 2020, που συνέταξε το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2020 και για τον οποίο σχετικό είναι το από 12 Φεβρουαρίου 2021 πρακτικό του Συμβουλίου αυτού, ως ακολούθως:

Για μόνιμο εξ εφεδρείας Πλοίαρχο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής:

Προάγεται ο μόνιμος εξ εφεδρείας Πλοίαρχος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Παπαδάκης Ιωάννης στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, αναδρομικά από 19 Φεβρουαρίου 2021, ημερομηνία συμπλήρωσης σύμφωνα με την περ. στ) της παρ. 1 του άρθρου 7 του π.δ. 81/2012 (Α’ 139) του ελάχιστου χρόνου παραμονής στον κατεχόμενο βαθμό, κατόπιν εγγραφής του από το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ…» κλπ.

Ο Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Παπαδάκης έχει τελειώσει επιτυχώς το 106 Σχολείο της τότε Μονάδος Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, το Σχολείο Καταδρομών του Στρατού Ξηράς στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, το Σχολείο Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) επίσης του Στρατού Ξηράς. Στην περίοδο προετοιμασίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την «πρόκληση» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, εκπαιδεύτηκε τόσο από το FBI όσο και από την Ομάδα Αμέσου Επεμβάσεως της Αμερικανικής Ακτοφυλακής και δημιούργησε αντίστοιχο τμήμα μέσα στη ΜΥΑ/ΛΣ και πολλά άλλα που δεν γράφονται δημοσίως τουλάχιστον τώρα.

Αξιοσημείωτο, αλλά και ενδεικτικό του πως σφυρηλατούνται δεσμοί και σχέσεις στελεχών και μονάδων είναι και το γεγονός ότι ο Αρχιπλοίαρχος Παπαδάκης ήταν μαζί στην εκπαίδευση του Σχολείου του στη ΜΥΚ, αλλά σε διαφορετική φάση εκπαιδεύσεως, με τον νυν Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα (105 Σχολείο), ο οποίος θα είναι ο πρώτος Διοικητής της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ στην οποία θα υπάγεται (υπάγεται και τώρα στη ΔΔΕΕ) η ΜΥΑ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Όλα αυτά γιατί τα λέμε;

Γιατί η επίλεκτη ΜΥΑ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, της οποίας το σύνολο του προσωπικού της είναι απόφοιτοι Σχολείων της ΔΥΚ και άλλων Σχολείων του ΣΞ, αναβαθμίζεται κατακόρυφα μέσα στο νέο επιχειρησιακό σχήμα της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ, όπου υπάγεται ήδη από τον καιρό της ειρήνης σε θέματα εκπαιδεύσεως, εξοπλισμών, ασκήσεων κλπ, γεγονός που αντανακλάται ΚΑΙ στο ότι ο Διοικητής της είναι πλέον – και για πρώτη φορά – ανώτατος αξιωματικός, γνώστης και «συμπολεμιστής» με τη σημερινή ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, αλλά και την ηγεσία του ΓΕΣ, αφού – ως γνωστόν ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας και ο ΑΣΔΕΝάρχης Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης είναι κοντινό Σχολείο, το 104 της ΜΥΚ και ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ μιλούν την ίδια επιχειρησιακή γλώσσα, γεγονός πολύ σημαντικό.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Εξαίρετος Αξιωματικός, ελπίζω να ενδυναμώσει την ΜΥΑ μεταξύ άλλων μέτρων συνεχίζοντας να την επανδρώνει με έτοιμους εφέδρους από τα ΟΥΚ, προσλαμβάνοντας τους με ειδική μοριοδοτηση, Κίνηση, που θεωρώ ότι την εισηγήθηκα πρώτος εγώ
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άξιος Αξιωματικός και είναι σίγουρο οτι θα ανεβάσει την Μονάδα σε πολύ υψηλά επίπεδα εκεί που της αρμόζει !!!! Μπράβο Γιάννη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή