Στους «κουρσάρους» του Αιγαίου σκοντάφτει το τουρκικό σχέδιο για τα 131 νησιά

Στους «κουρσάρους» του Αιγαίου σκοντάφτει το τουρκικό σχέδιο για τα 131 νησιά

Τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου MARK V είναι τα πλέον κατάλληλα για ναυτικές Ειδικές Επιχειρήσεις στο Αρχιπέλαγος και προσδίδουν μεγάλη ανεξαρτησία στα τμήματα που τα χρησιμοποιούν. Πηγή φωτογραφίας: ΓΕΕΘΑ

Οι «κουρσάροι» του Αιγαίου, τα ειδικά τμήματα εθνοφυλακής, αλλά και τα τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ είναι θα έλεγε κανείς αυτοί που καλούνται άμεσα ν’ ανταπεξέλθουν απέναντι σε οποιοδήποτε προβοκατόρικο σχέδιο επιχειρήσει να βάλει μπροστά η γείτονα.

Οι «κουρσάροι» του Αρχιπελάγους, είναι οι ομάδες των σκληρά εκπαιδευμένων βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι αυτόνομοι, 365 ημέρες, με τα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου θαλασσοδέρνονται υπερασπιζόμενοι κάθε μέρα, τα νερά αλλά και τους νησιωτικούς βράχους.

Είναι αυτοί που τους πέντε και πλέον μήνες της Ελληνοτουρκικής κρίσης βρίσκονταν διάσπαρτοι πάνω στους βράχους, μικρούς ή μεγαλύτερους, που πρέπει να υπερασπίζονται διαρκώς.

Πάντως η πρόσφατη προσθήκη των σκαφών ανορθόδοξου πολέμου MARK V δίνει σαφές προβάδισμα σε αυτού του είδους τις αποστολές, οι οποίοι δεν σταματούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το ίδιο έκαναν και τα ειδικά τμήματα εθνοφυλακής, τα οποία αλλάζουν πλέον Διοίκηση και θα υπάγονται στον 5ο πυλώνα του Επιτελείου, τη νέα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου.

Και φυσικά τα στελέχη της ΔΕΠ, όπως και οι commandos των νησιών γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως σχέδια εισβολής σε βραχονησίδες του Αιγαίου είναι ο πιο πιθανός τρόπος ενέργειας του εχθρού, λόγω της εγγύτητας.

Η μετεξέλιξη των Ειδικών Επιχειρήσεων φέρνει και τα πάνω κάτω στις μεθόδους προσέγγισης και ανακατάληψης όπως σημειώνεται από στρατιωτικές πηγές. Επιπλέον η χρήση πτητικών μέσων αποκλειστικά για Ειδικές Επιχειρήσεις δίνει άλλη διάσταση και επιπλέον δυνατότητες στα στελέχη που απαρτίζουν αυτές τις μονάδες.

Επίσης το σχέδιο εισβολής σε 131 νησιά του Αιγαίου, νησίδες και βραχονησίδες τις οποίες η Τουρκία θεωρεί αμφισβητούμενες και που έφερε στο φως της δημοσιότητας η σκανδιναβική ιστοσελίδα Nordic Monitor, αναδεικνύει όπως επισημαίνουν πηγές, πολλές από τις εμμονές που έχει το Τουρκικό Επιτελείο, το οποίο γνωρίζει εκ των προτέρων πως μια τέτοια κίνηση δεν είναι εύκολη απόφαση.

Και μπορεί αυτό το σχέδιο να μην έχει ημερομηνίες, κατά συνέπεια ουδείς γνωρίζει το πότε γράφτηκε, αλλά στο παρελθόν δεν είναι λίγα τα παρόμοια προβοκατόρικα σχέδια που έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Αλλά στο πρόσφατο παρελθόν να θυμίσουμε ότι και απόπειρα κίνησης που επιχείρησε να κάνει η Τουρκία είχε πάρει άμεση απάντηση από τις ΕΔ.

Αλλά οι εμμονές της Τουρκίας δεν περιορίζονται στο βλέμμα που ρίχνουν σε νησίδες του Αιγαίου. Εμμονή έχει η Άγκυρα σχεδόν για το σύνολο των νησιών στο Αν. Αιγαίο που το βλέπει όλο ως μια ευρεία αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ δεν σταματά το τελευταίο διάστημα να μιλά για τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά αλλά και για τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν εξαγγελθεί από την Ελλάδα.

Παρά την ηχηρή παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνγκεν που μίλησε για παραβιάσεις στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο από τουρκικά αεροσκάφη, αλλά και την στήριξη ολοένα και περισσότερων κρατών στις Ελληνικές θέσεις, οι Τούρκοι επιμένουν σε μια ρητορική που παραπέμπει στις διαχρονικές αξιώσεις που έχουν για τα Ελληνικά εδάφη.

Οι τελευταίες συμμαχίες, όπως αυτή της Σαουδικής Αραβίας είναι ένα μέγα θέμα για την Τουρκία καθώς θεωρεί τη συνεκπαίδευση Ελλήνων και Σαουδαράβων ιπταμένων, γροθιά στο στομάχι καθώς τα μαχητικά των δυο χωρών δεν σταματούν να πετούν και στο Αν. Αιγαίο.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο Θεός να έχει γερούς όλους τους στρτιωτικούς παράγοντες της Πατρίδας μας και να είναι πάντα σε εγρήγορση απεναντι στον ύπουλο και απρόσμενο γείτονά μας...Τιμή και Δόξα στα παληκάρια μας που προφυλάσσουν πάντα τα ακαταμαχητα σύνορά μας...ΖΉΤΩΩΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή