Λιμενικό: Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών

Ολοκληρώνεται εντός των προσεχών ημερών η δημοπράτηση του έργου υλοποίησης υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος εντός του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προηγήθηκαν μακροχρόνιες και συντονισμένες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων και συνεργασία του με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται, όπως αναφέρει, για εγκαταστάσεις αντάξιες ενός Σώματος που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων κι έχει πρωτοστατήσει επιτυχώς στη διαχείριση κρίσεων επιχειρώντας ως επί τον πλείστον κάτω από επικίνδυνες και άκρως αντίξοες συνθήκες.

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει:

α) Το κτιριακό έργο με τίτλο «Εγκατάσταση Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά», προϋπολογισμού ύψους 6.057.400 ευρώ.

β) Το λιμενικό έργο με τίτλο «Κατασκευή Λιμενίσκου Πλωτών Μέσων Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λιμενικού Σώματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά», προϋπολογισμού 3.000.800 €.

Το ΥΝΑΝΠ δηλώνει πως στηρίζει με κάθε τρόπο το επίλεκτο Σώμα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιθυμώντας να συνδράμει και να ενισχύσει το ξεχωριστό έργο της, καλύπτοντας όχι μόνο τις επιχειρησιακές ανάγκες της Μονάδας, αλλά και τις ανάγκες του προσωπικού της.

Παράλληλα, απευθύνει θερμές ευχαριστίες «για την πολύτιμη συνεργασία και την αμέριστη αρωγή τους στην ευόδωση του έργου» στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, και στον αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ.


ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια