Ενδείξεις «κινητικότητας» στο θέμα της επιστροφής των όπλων και ασυρμάτων των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών

Ενδείξεις «κινητικότητας» στο θέμα της επιστροφής των όπλων και ασυρμάτων των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Ενδείξεις για μία μικρή «κινητικότητα» στο θέμα της επιστροφής των όπλων και ασυρμάτων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι την 1η Μαρτίου 2018 είχαν εισέλθει εκ λάθους στο τουρκικό έδαφος στον Έβρο και είχαν συλληφθεί και κρατηθεί από τους Τούρκους, προτού επιστρέψουν στη χώρα μας διαφαίνεται αν βεβαίως ισχύουν τα όσα υποστήριξε το υπουργείο Εξωτερικών, που λογικώς θα πρέπει να ισχύουν.

Αυτές οι ενδείξεις, που δεν έχουν πιστοποιηθεί από πουθενά αλλού ώστε να γίνουν «αποδείξεις», προκύπτουν από τα όσα ελέχθησαν κατά την τελευταία – χθεσινή – ενημέρωση των Διπλωματικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρο Παπαϊωάννου σε σχετική ερώτηση, σε σχέση με την ίδια ερώτηση που του είχε υποβληθεί προ μηνός.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα μας ρώτησε τον κ. Εκπρόσωπο αν έχουμε προβεί ως χώρα και ως ΥΠΕΞ σε ενέργειες για την επιστροφή των όπλων και ασυρμάτων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους, όταν εισήλθαν εκ λάθους προσανατολισμού στο τουρκικό έδαφος στον Έβρο. Η απάντηση του Εκπροσώπου του ΥΠΕΞ ήταν λιτή αλλά ενδεικτική: «Έχουν γίνει και γίνονται οι δέουσες ενέργειες».

Ένα μήνα πριν, κατά την αντίστοιχη ενημέρωση των Διπλωματικών Συντακτών της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου 2021, άλλος συνάδελφος (Σπ. Σιδέρης) είχε υποβάλλει προς τον κ. Εκπρόσωπο δύο ερωτήματα ένα εκ των οποίων αφορούσε το θέμα της επιστροφής των όπλων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (για την ιστορία το άλλο ερώτημά του ήταν για το τι εξελίξεις υπάρχουν – αν υπάρχουν – για το θέμα της αιτήσεως χορηγήσεως πολιτικού ασύλου στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα τον Ιούλιο του 2016).

Επί των δύο αυτών ερωτημάτων ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλ. Παπαϊωάννου είχε απαντήσει επί λέξει: «Δεν έχω ούτε επί του ενός, ούτε επί του άλλου ζητήματος που θέσατε, να πω κάτι».

Επομένως, εκ των δύο απαντήσεων του κ. Εκπροσώπου, επί του ιδίου ερωτήματος, που έχουν διαφορά ενός μηνός μεταξύ τους προκύπτει μία σαφής, λεκτική, «διαφοροποίηση».

Γιατί πιστεύουμε ότι άλλο είναι το «Δεν έχω ούτε επί του ενός, ούτε επί του άλλου ζητήματος που θέσατε, να πω κάτι», που ελέχθη προ μηνός, και τελείως διαφορετικό επί το θετικότερον το χθεσινό «Έχουν γίνει και γίνονται οι δέουσες ενέργειες».

Και μακάρι να μην είναι μόνο λεκτικές ενδείξεις αλλά ουσιαστικές αποδείξεις με πράξεις σύντομα, επί αυτού του μείζονος – για εμάς – θέματος ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ και μόνον.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Εμείς σαν καλά παιδάκια του συστήματος δώσαμε στο επιτωπου το ελικόπτερο που είχε πετάξει πάνω από ελληνικό εναέριο χώρο με τούς 8 αντιφρονούντες.
    Και αυτοί μας περιπαίζουν.
    Νά μήν χάσουμε!!!!
    Αρε ξεφτιλες που είμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ . ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΕΙ Γ ΤΕΤΟΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή